Неділя
19 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами приготування

Всього знайдено 50 результатів.

Сторінка 2 з 3
... Але і звичайні люди відчувають його чисто і виразно. Це саме і є почування, що його досвідчуємо у "Свято". На то є Свято. Воно має дати нам оцю піднесеність і радість душі, її поживу на будні. Приготування ...
22. Трохи про калину, шипшину і журавлину
(Духовна культура/Знахарство)
... насолод» мусите мати в своїй комірчині й кілька баночок мармеладу з калини і яблук. Перший етап приготування й обробки калини — як у попередньому рецепті: перебрати, бланшувати, проварити на малому вогні, ...
23. Чому українці люблять сало?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... менше. На відміну від західної традиції приготування сала (поляків, зокрема) українці не білували, а смалили свиню після забою, щоб сало лишилося на шкірці. І сьогодні сало переважно не коптять, а ...
... і умовно-їстівні без спеціальної обробки знають всі. При всьому цьому не кожен людський організм може прийняти і їстівні гриби. Разом з тим до збору грибів, їх заготівлі, приготування і прийому в їжу ...
25. Обрядовий хліб українців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... пампушки, галушки тощо. Цілющі рослини, на відварах та настоях яких замішували тісто наші предки У дуже давні часи для приготування тіста, окрім борошна, цукру, яєць, масла, сметани, хмелю чи, пізніше, ...
26. Цілющі трави для спини і суглобів
(Духовна культура/Знахарство)
... що супроводжується болем у суглобах і м’язах. Такі настої та відвари проявляють тонізуючий ефект, покращують обмін речовин і регенерацію тканин. Для приготування цілющого зілля листя кропиви слід подрібнити ...
27. 9 рослин, що заспокоюють нерви
(Духовна культура/Знахарство)
... його приготування потрібно кинути декілька листочків цієї рослини на чашку води (але не пийте більше, ніж три чашки на день). Валеріана Валеріана – це одна з найпопулярніших трав, коли йдеться про ...
28. Рецепт меду із кульбаб
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Дмитро Пожоджук, відомий писанкар з Космача, етнограф, поділився унікальним рецептом приготування меду із кульбаб: "Я довго мудрував, якби-то зробити в такого меду особливий аромат і смак. І таки ...
29. Традиції медоваріння в Україні
(Матеріальна культура/Народні промисли)
... напої, докладні рецепти їх приготування. Загалом же увазі читача пропонується 150 розмаїтих рецептів міцних напоїв і 45 способів приготування пива та квасу». «У багатьох державах, де бджільницький ...
30. Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... додайте 1 ч.л олії. Дайте супу настоятися ще 10 хвилин після приготування й тоді подавайте до столу. Салат з черемші, яєць і редиски Рецепт: Промити і просушити 10 стебел черемші і стебло зеленого ...
31. 6 рецептів домашніх пиріжків
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... (11 грамів) сухих дріжджів 1 ч. ложка солі 1 ст. ложка цукру 3 склянки борошна Приготування: Кефір змішати олією й трохи підігріти, додати сіль і цукор, борошно просіяти і змішати з дріжджами, ...
... чому березу нечасто використовують для приготування шашлика - зола розлітається і осідає на шматочках м'яса; Містить багато дьогтю. Це шкідливий для здоров'я продукт горіння, який засмічує стінки димоходу, ...
... прибирає подразнення в горлі, сприяє виведенню мокротиння, а цибуля сприяє зміцненню імунітету. Рецепт: Для приготування цього засобу одну велику цибулину потрібно зварити до м'якості в склянці молока. ...
34. Декілька рецептів приготування виробів з борошна
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... стакан цукру 500г рослинного масла для смаження. Приготування: Дріжджі розтерти з 50г борошна, цукром і молоком. Опара по густоті повинна нагадувати сметану. Поставити в тепле місце. Коли тісто ...
35. Закрутки на зиму: овочеві делікатеси
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... столовий оцет краще замінити натуральним яблучним чи виноградним, кислими яблуками чи сливами тощо. Наведені рецепти та рекомендації полегшать поціновувачам домашнього консервування процес приготування ...
36. Особливості догляду за новонародженими
(Духовна культура/Знахарство)
... вата; дитяче мило; вологі серветки для шкіри; розчин фурацеліну аптечного приготування; термометр для виміру температури повітря; термометр для виміру температури води; ванночка для купання ...
37. ТОП корисних і недорогих страв з гарбуза: обід на всю сім'ю
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... ягоди, сіль і перець. Додайте до гарбузу кашу, розбавте молоком - незвичайні ласощі готові. Запечене куряче філе з гарбузом Для приготування знадобиться куряча грудка (шкурку можна не очищати), чверть ...
38. Калина зміцнює імунітет краще за ліки
(Духовна культура/Знахарство)
Калина як лікувальна ягода відома дуже давно. Збирати її найкраще після заморозків. Тоді гіркий смак зникає. Лікування калиною – приємне й ефективне, але навіть таку диво-ягоду можна вживати ...
39. Що таке трекінг та чим він корисний?
(Духовна культура/Знахарство)
...  35 % – користування соціальними мережами; 27 % – читання; 24 % – перегляд телепрограм та іншої продукції телебачення; 20 % – приготування страв (заняття кулінарією); 17 % ...
40. Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Це був сирий борщ, оскільки варили (та й то окремо) лише буряк. Їли охолодженим, нерідко з вареною картоплею замість хліба. Спосіб приготування щавлевого і холодного бощу зберігся до наших днів майже ...