Четвер
29 лип., 2021
     

Політика конфіденційності сайту

Загальні положення

Чинна Політика конфіденційності веб-сайту «Спадщина Предків» (далі - Політика), доступного у відкритій інтернет-мережі за URL-адресою https://spadok.org.ua, складена відповідно до вимог Конституції України та Статті №6 Закону України "Про захист персональних даних" від 01.06.2010 р. №2297-VI, визначає порядок обробки персональних даних та заходи щодо забезпечення безпеки персональних даних й усієї інформації, яку SPADOK.ORG.UA (далі – Оператор) може отримати від суб'єкта персональних даних, що є Користувачем сайту.

 Основні поняття і терміни

  • Автоматизована обробка персональних даних - це обробка персональних даних з допомогою засобів обчислювальної техніки.
  • Блокування персональних даних - це тимчасове припинення обробки персональних даних (за винятком випадків, якщо обробка необхідна для уточнення персональних даних).
  • Веб-сайт - це сукупність графічних та інформаційних матеріалів, а також програм для ЕОМ (електронно-обчислювальних машин) і баз даних, що забезпечують їх доступність в мережі Інтернет за URL-адресою https://spadok.org.ua.
  • Інформаційна система персональних даних - це сукупність персональних даних, що містяться в базі даних та інформаційних технологій і технічних засобів, які забезпечують їх обробку.
  • Знеособлення персональних даних (деперсоналізовані дані) - це дії, в результаті яких неможливо визначити приналежність персональних даних конкретному користувачеві або іншому суб'єкту персональних даних.
  • Обробка персональних даних - будь-яка дія (операція) або сукупність дій (операцій), що здійснюються з використанням засобів автоматизації (або без використання таких засобів) з персональними даними, включаючи збір, запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміна), витяг, використання, передачу (поширення, надання, доступ), знеособлення, блокування, видалення, знищення.
  • Оператор - це юридична або фізична особа, котра здійснює обробку персональних даних, а також визначає цілі обробки персональних даних, склад персональних даних, що підлягають обробці та операціям з персональними даними.
  • Персональні дані - це будь-яка інформація, що відноситься прямо або побічно до певного або визначеного Користувача веб-сайту.
  • Користувач - це будь-який відвідувач веб-сайту spadok.org.ua.
  • Надання персональних даних - це дії, спрямовані на розкриття персональних даних певній особі або певному колу осіб.
  • Поширення персональних даних – це будь-які дії, спрямовані на розкриття персональних даних невизначеному колу осіб (передача персональних даних) або на ознайомлення з персональними даними необмеженого кола осіб, у тому числі оприлюднення персональних даних у засобах масової інформації, розміщення в інформаційно-телекомунікаційних мережах або надання доступу до персональних даних будь-яким іншим способом.
  • Транскордонна передача персональних даних - це передача персональних даних на територію іноземної держави органу влади іноземної держави, іноземній фізичній або іноземній юридичній особі.
  • Знищення персональних даних - це будь-які дії, в результаті яких персональні дані знищуються безповоротно з неможливістю подальшого відновлення змісту персональних даних в інформаційній системі персональних даних і (або) результаті яких знищуються матеріальні носії персональних даних.

Вступна частина

  1. Конфіденційність користувачів нашого веб-сайту має велике значення для нас й ми докладаємо усіх зусиль для забезпечення її захисту. Дана Політика пояснює, як ми використовуємо вашу персональну інформацію.
  2. Погоджуючись з використанням файлів-cookie при першому відвіданні нашого веб-сайту, відповідно до положень даної Політики, ви надаєте нам дозвіл на використання файлів-cookie при кожному вашому наступному візиті.

Збір персональних даних

Збору, зберіганню та використанню підлягають наступні типи персональних даних:
  1. Інформація про ваш комп’ютер, включаючи вашу IP-адресу, географічне розташування, тип і версію браузера та операційну систему
  2. Інформація про ваші відвідування та використання цього веб-сайту, включаючи реферальні джерела, протяжність візитів, переглянуті сторінки та шляхи навігації по сайту
  3. Інформація про адресу вашої електронної пошти, яку ви використали для реєстрації на нашому веб-сайті
  4. Інформація, яку ви ввели під час створення профілю на нашому веб-сайті – наприклад, ваше ім’я, зображення у вашому профілі, стать, дата народження, сімейний статус, хобі та інтереси, освіта та місце роботи
  5. Інформація, така, як ваше ім’я та адреса електронної пошти, які ви вказали під час оформлення підписок на наші поштові повідомлення та/або розсилки
  6. Інформація, яку ви ввели під час використання сервісів нашого веб-сайту
  7. Інформація, яка генерується при використанні нашого веб-сайту, включаючи інформацію про час, частоту та умови його використання
  8. Інформація стосовно будь-яких ваших покупок, використаних сервісів або транзакцій, які ви провели через наш веб-сайт, включаючи ваше ім’я, адресу, номер телефону, адресу електронної поштової скриньки та інформацію про кредитну карту
  9. Інформація, яку ви розмістили на нашому сайті з метою публікації її в Інтернеті, включаючи ваше ім’я користувача, зображення профілю та зміст вашої публікації
  10. Інформація, що міститься в будь-яких повідомленнях, які ви надсилали нам електронною поштою або через наш веб-сайт, включаючи зміст повідомлення та мета дані
  11. Будь-яка інша персональна інформація, яку ви надіслали нам. Перед тим, як розкрити для нас персональну інформацію третьої особи, ви маєте отримати згоду цієї особи як на розкриття, так і на обробку цієї інформації у відповідності до даних правил.

Використання вашої персональної інформації

Персональна інформація, яку ви передаєте через наш веб-сайт, буде використовуватися задля цілей, зазначених в цих пунктах. Ми можемо використовувати вашу персональну інформацію в наступних цілях:
  1. Адміністрування нашого веб-сайту
  2. Персоналізація нашого веб-сайту для вас
  3. Надання вам можливості користуватися сервісами, доступними на нашому веб-сайті
  4. Надсилання вам інформаційних повідомлень стосовно нашої активності або шляхом публікацій, які вас можуть зацікавити, якщо ви конкретно надали на це згоду
  5. Надсилання вам електронної розсилки, якщо ви її замовили (ви в будь-який момент можете повідомити нас, що більше не бажаєте отримувати електронні розсилки від нас)
  6. Обробка запитів та скарг, зроблених вами або на вас, і які стосуються нашого веб-сайту
  7. З метою забезпечення безпеки нашого сайту та попередження шахрайства
  8. З метою перевірки відповідності умовам та правилам, які регламентують використання нашого веб-сайту.

Розкриття персональної інформації

Ми залишаємо за собою право розкрити вашу персональну інформацію:
  1. У тих випадках, в яких цього від нас вимагає чинне законадвство
  2. У зв’язку з будь-яким поточними або майбутніми судовими процесами
  3. З метою встановлення, реалізації або захисту наших законних прав (включаючи надання інформації іншим сторонам задля запобігання шахрайству або зниження кредитних ризиків)
  4. Будь-якій особі, яка, як ми обґрунтовано вважаємо, може подати запит до суду або іншого уповноваженого органу про розкриття цих персональних даних і, на нашу обґрунтовану думку, цей суд або уповноважений орган видасть розпорядження на розкриття цих персональних даних
  5. Персональна інформація, які ви публікуєте на нашому веб-сайті, через Інтернет, може бути доступна в усьому світі. Ми не можемо перешкодити її використанню, або неправомірному використанню в злочинних цілях, сторонніми особами.
Погоджуючись з цими правилами, ви надаєте згоду на передачу вашої персональної інформації.

Транскордонна передача даних

Оператор до початку здійснення транскордонної передачі персональних даних зобов'язаний переконатися в тому, що іноземною державою, на територію якої передбачається здійснювати передачу персональних даних, забезпечується надійний захист прав суб'єктів персональних даних. Транскордонна передача персональних даних на території іноземних держав, що не відповідають вищезазначеним вимогам, може здійснюватися лише у разі наявності згоди у письмовій формі суб'єкта персональних даних на транскордонну передачу його персональних даних та/або виконання договору, стороною якого є суб'єкт персональних даних.

Захист вашої персональної інформації

  1. Ми будемо вживати достатні технічні та організаційні заходи для попередження втрати, протиправного використання чи підробки вашої персональної інформації.
  2. Всю надану вами персональну інформацію ми будемо зберігати на наших захищених (як паролем, так і фаєрволами) серверах.
  3. Ви підтверджуєте своє ознайомлення з тим фактом, що передача інформації через Інтернет по суті є незахищеною, і ми не можемо гарантувати захист даних, надісланих через всесвітню мережу.
  4. Ви несете повну відповідальність за збереження свого пароля для доступу на наш веб-сайт у таємниці. Ми ніколи не будемо запитувати ваш пароль (за виключенням випадків, коли ви намагаєтесь увійти до свого облікового запису на нашому сайті).

Сторонні веб-сайти

Наш веб-сайт містить гіперпосилання на веб-сайти сторонніх компаній та осіб. Ми не маємо інструментів керування ними, та не несемо відповідальності за політику конфіденційності й практики сторонніх осіб та компаній в цій галузі.

Файли-Cookies

Наш веб-сайт використовує файли-cookies. Cookie — це файл, що містить ідентифікатор (стрічку, яка складається з літер та цифр), і який надсилається веб-сервером до веб-браузеру, та зберігається браузером. В подальшому, ідентифікатор надсилається назад на сервер кожного разу, коли браузер запитує веб-сторінку з серверу. Файли-cookies можуть бути або «постійними» або «сеансові»: постійні будуть зберігатися браузером та будуть придатними до завершення терміну дії, якщо тільки не будуть видалені користувачем завчасно; «сеансові» навпаки – будуть видалятися після завершення сеансу роботи з сайтом або після закриття браузеру. Файли-cookies зазвичай не містять жодної інформації, яка ідентифікує особу користувача. Проте, ваша персональна інформація, яку ми маємо, може бути пов’язана з інформацією, що зберігається та отримана від файлів-cookies. На нашому веб-сайті ми використовуємо як постійні, так і сеансові файли-cookies.

Більшість браузерів надають вам можливість відмовитися від використання файлів-cookies, наприклад:

  1. В Internet Explorer ви можете заблокувати використовуючи налаштування керування файлами-cookie, доступними в меню «Інструменти» – «Опції Інтернету» – «Конфіденційність» – «Розширені» ( “Tools,” “Internet Options”, “Privacy”, “Advanced”);
  2. У Firefox ви можете заблокувати всі файли-cookie, натиснувши «Інструменти» – «Опції» – «Конфіденційність»: у випадаючому меню оберіть пункт «Використовувати користувацькі налаштування журналу» та зніміть виділення з пункту «Прийняти файли-cookie від сайтів»; та нарешті
  3. В Chrome ви можете заблокувати всі файли-cookie увійшовши до меню «Налаштування та управління», та обравши «Налаштування» – «Відобразити розширені налаштування» та «Налаштування контенту», а потім обравши «Заборонити сайтам надсилати будь-які дані» під заголовком «Cookies».

Блокування всіх файлів-cookiе матиме негативні наслідки на зручність користування багатьма веб-сайтами. Якщо ви заблокуєте файли-cookie, ви не зможете користуватися багатьма функціями нашого веб-сайту.

Ви можете видалити файли-cookie, які вже зберігаються на вашому комп’ютері, наприклад:

  1. В Internet Explorer (версія 10), ви маєте видаляти файли-cookie вручну (інструкцію, як це зробити, можна знайти за адресою;
  2. У Firefox (версія 24), файли-cookie можна видалити перейшовши в меню «Інструменти» – «Опції» – «Конфіденційність»: у випадаючому меню оберіть пункт «Використовувати користувацькі налаштування журналу», натисніть “Показати Cookies,” а потім – “Видалити всі Cookies”;
  3. В Chrome (версія 29) ви можете видалити всі файли-cookie увійшовши до меню «Налаштування та управління», та обравши «Налаштування» – «Відобразити розширені налаштування» та «Очистити дані перегляду», а перед тим оберіть пункт «Видалити файли-cookie та інші дані й плагіни сайтів».

Видалення файлів-cookiе матиме негативні наслідки на зручність користування багатьма веб-сайтами.

Зміни та поправки

Ми лишаємо за собою право періодично вносити зміни та поправки у дану Політику, та публікувати її нову редакцію на нашому сайті. Ви повинні періодично перевіряти цю веб-сторінку, щоб пересвідчитись, що розумієте зміст змін, внесених до Політики. Ми також можемо проінформувати вас про внесення змін до Політики шляхом надсилання електронної пошти або іншу систему передачі повідомлень з нашого сайту.

Прикінцеві положення

Користувач може отримати роз'яснення з будь-яких питань, що стосуються Політики конфіденційності сайту та обробки його персональних даних, звернувшись до Оператора за допомогою електронної пошти: heritage-mail

Політика конфіденційності діє безстроково до заміни її новою версією. Актуальна версія Політики опублікована в інтернеті у вільному доступі за URL-адресою: https://spadok.org.ua/privacy-policy

Дата редакції: 02.05.2021


завантаження...
blog comments powered by Disqus