П'ятниця
03 груд., 2021
     

Рецепт меду із кульбаб

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 1

Рецепт меду із кульбаб

Дмитро Пожоджук, відомий писанкар з Космача, етнограф, поділився унікальним рецептом приготування меду із кульбаб: "Я довго мудрував, якби-то зробити в такого меду особливий аромат і смак. І таки вийшло. І вам раджу."

Інгредієнти для меду “Космацький”

  • 600 шт. квіток кульбаб.
  • 2 кг цукру.
  • 800 мл води.
  • 1 лимон.
  • 40 шт. молодих червоних шишок зі смереки або паростків молодих гілок. На Поліссі й Слобожанщині можна їх замінити зеленими молодими сосновими шишками, а на Поділлі і Буковині – молодими модриновими шишками.
  • 40 листочків смородини або вишні.
  • 10 стебел польового чебрецю.

Дмитро Пожоджук - мед із кулбаб

Приготування

  • Закип’ятіть воду, засипте туди цукор і варіть сироп, доки він повністю не розчиниться.
  • Суцвіття кульбаб, смерекові шишки, листя смородини та стебельця польового чебрецю засипте в сироп, суміш варіть 20 хв.
  • Наприкінці додайте до сиропу сік лимона і проваріть ще 3 хвилини.
  • Зніміть сироп з вогню і залиште на добу, аби настоявся.
  • Після цього процідіть і відтисніть через марлю. Отриманий сироп проваріть ще 20 хв і насолоджуйтеся приємним смаком та ароматом меду.

ПОРАДА. Для тривалого зберігання мед з кульбаб можете закрутити в баночки.

Джерело


Не забудьте поділитись статею у соцмережах та вподобати нашу сторінку:



blog comments powered by Disqus