Субота
27 квіт., 2024
     

Ukrainian English

ТОП корисних і недорогих страв з гарбуза: обід на всю сім'ю

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 2

Топ осінніх страв з гарбуза

Восени починають дозрівати гарбузи, користь яких багато хто недооцінює. А це овоч, який містить в собі цілий ряд вітамінів і мінералів, і при цьому є низькокалорійним. Калорійність гарбуза на 100 грам становить всього 26 ккал, тому можна сміливо пригощатися смачним овочем і не боятися розтовстіти.

Каша з гарбуза

Гарбузова каша - улюблені осінні ласощі дітей і дорослих. Її особливість - можна зробити солодше, або, навпаки, гостріше, і адаптувати майже до будь-якого м'яса або риби. До гарбуза знадобиться 300 грам кукурудзяної крупи, а також вершкове масло, сіль, цукор. За смаком можна додати ягоди - журавлину, брусницю. Для початку зваріть кукурудзяну крупу до готовності, гарбуз наріжте кубиками і поставте в духовку запікатися. Запечені шматочки вийміть і подрібніть в пюре, додайте горіхи, ягоди, сіль і перець. Додайте до гарбузу кашу, розбавте молоком - незвичайні ласощі готові.

Запечене куряче філе з гарбузом

Для приготування знадобиться куряча грудка (шкурку можна не очищати), чверть гарбуза, мелений перець, сіль - за смаком. Половинку перцю-чилі можна використовувати в свіжому вигляді, або як сушену спецію. Орегано або майоран доповнять смакову палітру страви.

Грудку необхідно натерти майораном, орегано, сіллю з перцем. Кількість спецій підбирайте за смаком. Дістаньте будь-яку форму для випічки, бажано, без товстих стінок. У центр покладіть курку, зверху викладіть часточками перець-чилі. Наріжте гарбуз пластами і рівномірно розподіліть по деку навколо курки. Зверху можна обмазати сметаною чи вершками.

Покладіть форму в духовку і запікайте при температурі 200 градусів 15-20 хвилин. Курка за цей час добре пропечеться, а гарбуз стане м'яким і солодкуватим. Страва готова - можна подавати зі свіжими овочами та зеленню.

Смачні страви з гарбуза

Суп-пюре з гарбуза з грінками

Відмінний спосіб зігрітися в холодний і непогожий день - з'їсти тарілку гарячого супу. Для супу з грінками вам знадобиться 2 цибулини, морква, зубчики часнику і червоного перцю. Рекомендуємо заздалегідь приготувати наваристий суп або бульйон з курки. Для більш вишуканого смаку можна додати пармезан.

Наріжте овочі невеликими шматочками і обсмажте в сковорідці до появи золотистої скоринки. Для аромату можна додати розмарин або інші прянощі. Гарбуз подрібніть в блендері, і разом з овочами додайте в бульйон, варіть протягом півгодини. Після закінчення готування додайте грінки з чіабатти або будь-якого іншого білого хліба.

Запечена гарбуз з яловичиною

Овочі на грилі виходять особливо соковитими, а в поєднанні з м'ясом - ще і шалено смачними. Гарбуз добре підходить до нежирної яловичині. Знадобиться близько кілограма гарбуза, а також 1, 5 кг яловичини. До них необхідно докупити часник, цибулю, оливкову олію, сіль і перець - за смаком.

Для початку поріжте гарбуза кубиками, разом з часником рівномірно розкладіть по листу. За бажанням, для більшого смаку, можна додати паприку і чебрець. Полийте блюдо оливковою олією і поставте в духовку при температурі 180 градусів. Запікайте близько години.

Після цього наріжте м'ясо тонкими скибочками по 2 см, посипте сіллю і перцем, і обсмажуйте на сковороді разом з цибулею з усіх боків. Посипте готове м'ясо чебрецем, подавайте разом із запеченою гарбузом.

Суп з гарбуза з індичкою і рисом

Ще одне незвичайне застосування гарбузі. Часник разом з гарбузом запікають протягом години, при цьому бажано не нарізати занадто дрібними шматочками. Поступово додавайте на сковороду перець чилі, моркву, цибулю і імбир. В кінці додайте томати, сіль і перець. Коли овочі стануть рум'яними, додайте їх до готового курячого бульйону і готуйте 15 хвилин. Рис потрібно відварити попередньо і додати до самого кінця готування. Чим більше рису, тим густішим вийде суп.

garbuz-symvol


Долучайтесь до спільноти та діліться публікацією у соцмережах:

Підписатися на Twitter та Viber