П'ятниця
12 квіт., 2024
     

Ukrainian English

Рецепт борщової заправки на зиму

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 1

Борщова заправка на зиму

Літо надає чудову можливість запасатися консервами на зиму, особливо коли йдеться про овочі. Один із незамінних продуктів, який необхідний на кухні - це заправка на борщ, яку можна приготувати самостійно.

Для цієї заправки знадобиться:

  • Буряк: 3 кг
  • Морква: 1 кг
  • Цибуля ріпчаста: 1 кг
  • Солодкий перець: 1 кг
  • Помідори: 1 кг
  • 1 склянка цукру
  • 3 столові ложки солі
  • 1 склянка рослинної олії
  • 125 мл оцту 9%

Отже, приступимо до приготування борщової заправки:

  1. Спочатку помийте всі овочі, почистіть їх від шкірки. Потім наріжте їх у відповідному порядку та складіть шарами в таз. Почніть з цибулі, поріжте його на пів або чверть кільця. Потім натріть буряки на великій тертці. Вчиніть також з морквою - натріть її. А перець поріжте тонкою соломкою, помідори – півкільцями.
  2. Після цього, додайте до овочів сіль, цукор, оцет та олію. Все добре перемішайте.
  3. Поставте суміш на маленький вогонь і нагрівайте, поки овочі не почнуть віддавати сік. Як це станеться, збільшіть вогонь і варіть суміш приблизно 25 хвилин.
  4. Готову заправку розкладіть по гарячих у стерильні банки та надійно закатайте.
Тепер у вас є готова заправка на борщ, яка чудово підійде для приготування цієї традиційної та смачної української страви в холодну пору року.

© Портал SPADOK.ORG.UA


Долучайтесь до спільноти та діліться публікацією у соцмережах:

Підписатися на Twitter та Viber