Вівторок
27 вер., 2022
    

Ukrainian English Polish

Рецепт яблук шматочками в сиропі

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 1

Яблучний мармелад

Яблучні часточки в сиропі на смак нагадують мармелад, вони залишаються цілими і прозорими. Варення неймовірно ароматне і дуже смачне, так само можна приготувати з грушами і абрикосами.

Інгредієнти:

  • яблука 1 кг
  • цукор 1 кг
  • вода 300 мл
  • лимонний сік 1 ст. л.

Для замочування:

  • вода 1 л
  • сода 1 ст. л.

Приготування:

1. Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину та нарізаємо на часточки. 

yabluka-shmatochkamy-v-syropi1

2. У миску наливаємо 1 л холодної води та додаємо 1 ст. л. соди. Перемішуємо до повного розчинення соди та висипаємо сюди підготовлені шматочки яблук.

Щоб яблука не спливали, кладемо якийсь гніть, я кладу тарілку. Все, залишаємо в такому вигляді щонайменше на 6 годин, можна і на ніч.

yabluka-shmatochkamy-v-syropi2

3. Потім зливаємо воду та яблука добре промиваємо. Тепер наші яблука у варенні будуть цілими та не розвареними.

yabluka-shmatochkamy-v-syropi3

4. У каструлю наливаємо 300 мл води та висипаємо 1 кг цукру. Перемішуємо, доводимо сироп до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до розчинення цукру. Потім в сироп викладаємо яблучні часточки, варимо яблука 20-25 хвилин, періодично помішуючи.

Screenshot 123-30

5. На 1 кг цукру беремо 1 кг яблук. Подивіться, часточки вже стають прозорими. І всі шматочки цілі, не розварені.

Screenshot 124-27

6. Наприкінці додаємо 1 ст. л. лимонного соку або 0,5 ч. л. лимонної кислоти, перемішуємо та варимо ще пару хвилин. Потім розливаємо варення по стерилізованих банках і закручуємо кришками.

Screenshot 125-24

7. Таке варення з яблук часточками чудово зберігається і в шафі. Також роблю таке варення з грушами та абрикосами. Спробуйте, це дуже смачно! Їмо яблучні часточки з ароматним чаєм або я використовую їх у випічку – пироги, пиріжки, рулети, але в начинку кладу тільки яблука, без сиропу.

Screenshot 126-23

Джерело

© Портал SPADOK.ORG.UA


Підписатись на електронну розсилку нових матеріалів: