Вівторок
07 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами напої

Всього знайдено 50 результатів.

Сторінка 2 з 3
21. 6 рецептів домашніх пиріжків
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... 200 С. По закінченню визначеного часу дістаньте сирні пиріжки і злегка посипте їх цукровою пудрою. Дайте їм деякий час охолонути і подайте на стіл до чаю, компоту або молочних напоїв. Ніжні домашні ...
22. Казки гуцулки Параски Горицвіт
(Духовна культура/Видатні українці)
... та срібно-біленькі... Танцювалося, доки питоньки не схотілося? Адже день уже під полудень... то вже й вирішило сонечко проситися у напої? А цього вже і треба було росонькам-сріблинонькам... Щоб не пропасти ...
23. Що таке трекінг та чим він корисний?
(Духовна культура/Знахарство)
... жінок) протягом останнього тижня вживали алкогольні напої – найчастіше пиво. 3 % молодих людей (5 % чоловіків і 1 % жінок) вживали алкогольні напої щодня. Загалом 89 % молоді ніколи ...
24. Основи здорового способу життя
(Духовна культура/Знахарство)
... Найменше йому – соціальна алкоголізація суспільства 65% дорослого населення вживає спиртні напої. Непокоїть, так званий, пивний алкоголізм, який набагато підступний за горілчаний. Алкоголь в організмі ...
25. Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... приправами. Квас - один з улюблених прохолодних напоїв руського народу. Хлібні кваси готувалися з великим мистецтвом. Він завжди досить успішно конкурував зі спиртними напоями і особливо з пивом. Для фруктових ...
26. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... пампушки, вареники і галушки, ковбаси і печеня, напої з фруктів і меду відомі в усьому світі. Українська кулінарія налічує сотні рецептів, що характеризуються простотою приготування і прекрасними, неповторними ...
27. ТОП-10 мальовничих куточків Мукачево
(Етнографія/Закарпаття)
... Лише в цьому місці можна відпити натурального яблучного сидру, домашнього елю, трав’яного вермуту, граппи, шнапсу, джину. Всі напої виготовлені з натуральної сировини, без пастеризації і фільтрації. Ще ...
... корову напоїв. Досить йому й однієї вівці». Так вони поговорили та й полягали спати. А вранці встала жінка, пішла корів доїти — а їх нема в хліві! Вона туди-сюди — нема. Коли чує, десь нагорі корова ...
29. Історія київської річки Либідь
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... ні коня напоїти: на Либеді - печеніги» (Літопис Руський.- К.: Дніпро, 1989- 38-39). В часи феодальних міжусобиць ріка була ве­ликою перешкодою. В 1135 році: «... Ольговичі з по­ловцями перейшли місяця ...
30. Велика (Тиха) Субота
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... спиртні напої; Не робити хатні справи, займатися в саду, не ходити на риболовлю; Виносити із дому щось або давати в борг; Рекомендується утримуватися від інтимної близькости; Загалом, усі ці ...
31. Що покласти та як підготувати традиційний Великодній кошик ?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... оселю і господаря. Поради Спиртні напої, солодощі у давнину в кошик не клали; Овочі, фрукти - у кошик не клали, тому що їх освячували окремо на Спасівку (медовий, фруктовий Спас); Не варто ...
32. Корисні властивості чаю
(Духовна культура/Знахарство)
... чай - один з найпопулярніших напоїв у багатьох сім'ях. Речовина, що міститься у чорному чаї - танін, сприяє зміцненню імунітету, особливо в сезон застуд. Антиоксиданти покращують діяльність всіх внутрішніх ...
33. Чим корисне кокосове молоко?
(Духовна культура/Знахарство)
Ще не так давно кокосове молоко в нашій країні вважалося чимось екзотичним. Але сьогодні воно присутнє на полицях практично будь-якого супермаркету. І, хоча, порівнюючи кокосове молоко з таким знайомим ...
34. Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Щоб не зіпсувати страву, ваніліну треба класти менше, ніж ванілі. Ваніль використовують тільки в солодкі страви та тісто, а також для ароматизації шоколаду, алкогольних напоїв. Гвоздика Висушені ...
35. Соки: від старовини до сучасності
(Духовна культура/Знахарство)
Всі ми знаємо, що вода є невід’ємною складовою частиною не тільки щоденного раціону, а й самого організму. В тілі людини майже не існує внутрішнього процесу, який відбувався без задіяння рідини. Таким ...
36. Що таке давньоруський збитень?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
  Збитень Археологічні розкопки свідчать про те, що немає в світі народу, який не використав би мед в приготуванні своїх традиційних напоїв. Не стали винятком і давні слов'янські народи. ...
... витерти все тіло. Відразу виходити на вулицю, особливо в холодну погоду, не можна. Крім того, категорично забороняється після лазні пити будь-які холодні напої, особливо пиво. Всі спиртні напої в лазні ...
38. Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... М’ясо було делікатесом. Якщо не в піст, його їли раз на тиждень у неділю, на великі свята та родинні події». Як і всі північні європейці, українці мали розвинене пивоваріння. Окрім медових напоїв, ...
39. 18 народних рецептів для покращення імунітету
(Духовна культура/Знахарство)
... з лікарем. Вітамінні напої для підвищення імунітету Такі напої підтримають імунну систему і дозволять компенсувати нестачу вітамінів. Ви зміцните свій організм і будете менше схильні до стресів і хвороб. ...
40. Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... наливки. Саме такі алкогольні напої був популярний серед тодішніх українців, як лицарсько – козацького стану так і простих людей. Пиво і шампанське Пиво виготовляли з ячменю, хмелю й солоду, іноді ...