Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Вівторок 30 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
їжа
Всього знайдено 37 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 2 з 2
21.
Параска Горицвіт - Побут та традиції Гуцульщини (1987)
(Етнографія/Гуцульщина)
... бо й когути під пічьов верешенєси. Розділ п'єтий Тай
їжа
к уже з-під печі єв показуватися, бо витко шо вже привиспавси? Тай у фоскотаници трьопкав у потемку під скринею, бо відей зціпило ’го від лежня ...
22.
Любіть свою хату - бідну, небагату
(Матеріальна культура/Народна архітектура)
... готується
їжа
для родини, відбуваються важливі трудові процеси, звучать цікаві бесіди? Із давніх-давен тут співають пісні, старші передають молодшим набуту життєву мудрість, виховують дітей, а ті, в свою ...
23.
6 рецептів домашніх пиріжків
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Шість рецептів пиріжків, які не складно приготувати кожному у домашніх умовах, витративши мінімум часу: Тісто «як пух» Інгредієнти: 1 склянка кефіру 0.5 склянки олії 1 пакетик ...
24.
Казки гуцулки Параски Горицвіт
(Духовна культура/Видатні українці)
... Чи дужі та здорові!? Кликнув
їжа
чок-неборачок до старезної бабусі, шо називали її усі лісові мешканці, і ходячі, і повзучі... „Бабуся – Ух-дух!! „А добре, як ти, неборачку!” -- Відповіла бабуся, тай ...
25.
Хурма та її корисні властивості
(Духовна культура/Знахарство)
Їжа
богів Ця яскрава ягода має свою історію походження, тісно пов'язану з імператорським двором. Навіть у науці ботаніці їй приписують дивовижні властивості. Вчені полюбляють називати її "їжею богів". ...
26.
Що таке трекінг та чим він корисний?
(Духовна культура/Знахарство)
... трекінгу Рекомендований режим харчування на трекінгу - дворазовий, з перекусом в перебігу дня. Причому, сніданок - це досить легка добре засвоювана
їжа
, а вечеря залишається повноцінною. Обіду як ...
27.
Принципи раціонального здорового харчування
(Духовна культура/Знахарство)
... та розвитку таких факторів ризику, як надлишкова маса тіла, артеріальна гіпертензія тощо.
Їжа
– не лише необхідність, але й одне з найбільших задоволень у житті. Люди їдять, щоб отримати насолоду ...
28.
Основи здорового способу життя
(Духовна культура/Знахарство)
... прийому їжі; Засвоєння їжі – створення приємної обстановки при прийомі їжі; Щоб
їжа
не була шкідливою. За своєї недбалості, недоїдаємо овочі і фрукти, які маємо вдома. Чому нема щоденно на нашому ...
29.
Український борщ хочуть внести в світову спадщину ЮНЕСКО
(Матеріальна культура/Народна кухня)
6 жовтня 2020 року відбулося чергове засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України. За підсумками засідання Експертна ...
30.
10 рецептів приготування козацького кулешу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Рецепт справжнього козацького куліша Складники на 10 літрів: Сало – 0,5 кг Свинячий хвіст – 1 шт. Реберця – 1 кг М’ясо – 1кг Морква – 0.5 кг Цибуля – 0,5 кг Вода – 5 ...
31.
12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Поширений міф, що гриби – це лише клітковина і рослинний білок. Це не так. Гриби цінні для імунної системи. Особливо – для тих, хто страждає на різні види алергій. Гриби містять унікальні ...
32.
Індоарії в Причорномор'ї: топонімічні дані
(Праісторія/Арії)
... монг. өргөө ‘палата, чертог; ставка; юрта поважної особи’, кирг. өргөө ‘весільна юрта, юрта для молодих; чиста юрта (у багатого киргиза, яка слугувала світлицею –
їжа
в ній не готувалася)’, пор. Чатир-Даг ...
33.
Зміївські кручі
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... справжнім місцем відпочинку. Сюди при
їжа
ють з різних куточків України, аби насолодитися природою Слобожанщини. Це одне з найживописніших місць Харківської області. Воістину унікальний ландшафтний парк, ...
34.
Плачинда — традиційна українська випічка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Плачинда - виріб із листкового тіста (переважно прісного), що має плескату форму, з начинкою із сиру, гарбуза тв інш., або без неї; різновид пляцка. Плачинду хтось називає молдавською стравою, хтось ...
35.
Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
В Київській Русі для застілля використовувались так-звані "Трапезні палати" - зали, призначені для проведення бенкетів і святкових прийомів, їдальні для гостей. Давньоруська трапеза Їли завжди ...
36.
Лікувальні властивості ожини
(Духовна культура/Знахарство)
Ожину здавна наші предки називали
їжа
к-ягодою. Таку назву вона отримала через велику кількість голок на стеблах. Греки називали ожину кров’ю титанів, яку ті, за легендою, пролили на землю під час ...
37.
Народна кухня
(Категорія)
... побутували в українців різних областей навіть у найважчі часи. На жаль, сьогодні ми дещо забули, що таке справжня домашня, корисна, здорова і смачна
їжа
. Ми вважаємо, що кухня - це душа народу. Вивчаючи ...
«
Початок
Попередня
1
2
Наступна
Кінець
»