3 способа приготування айви

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 1
Делікатеси з айвиОсіння пора найбільш багата різноманітними фруктами і овочами, адже саме в цю пору року ми можемо насолоджуватися такими продуктами як яблука, гарбузи, горіхи тощо. Серед них почесне місце займає айва - найпізніший фрукт, але від цього не менш корисний. У цій статті ми розкажемо про три способи приготування делікатесів з айви. 

Соус з айви

Для приготування цього соусу, який ідеально підходить практично до будь-яких видів м'яса (від яловичини і свинини до курятини, кролятини і індички) в залежності від того, які спеції ви будете використовувати, знадобиться:

ayva1
  • 1 велика айва;
  • 1 столова ложка меду;
  • сіль і спеції - за смаком (для курятини підійде базилік або сушений часник, для яловичини - розмарин або паприка, для свинини - орегано або карі).

ayva2

Запікаємо вимиту, розрізану на дольки і очищену від насіння айву в духовці (можна і в мікрохвильовці 2-3 хвилини на найвищій потужності) до м'якості.
 
Зняти або залишити шкірку - справа смаку і візуальних переваг.

ayva3

У глибокій мисці змішуємо розім'яту виделкою айву з медом, сіллю і спеціями. За бажанням додаємо колечка перцю чилі або коріандр. І подаємо до м'яса, а також до сирної тарілки, крекеру, брускетту або просто їмо вприкуску з несолодким чаєм.

ayva4

Айвовий крем

А ось ласунам припаде до душі оригінальний крем на основі айви, яким можна не тільки ласувати чайними ложками під чашечку кави з молоком, але також промащувати торти і тістечка та прикрашати випічку.
 
ayva5
 
На 4 порції вам буде потрібно:
  • 2 айви невеликого розміру;
  • сік і цедра 1 лимона;
  • 120 г вершкового масла;
  • 3 курячих яйця;
  • 1 стакан цукрового піску;
  • вода;
  • дрібка солі.

ayva6

Айву очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо дрібними кубиками. Складаємо в каструлю з товстим дном, заливаємо водою, яка повинна покрити айву, туди ж відправити цедру лимона і потримати на середньому вогні до кипіння. Після цього проварити ще 10 хвилин і злити воду.

ayva7

За допомогою погружного блендера міксуємо айву, протираємо її через сито і з'єднуємо з розм'якшеним вершковим маслом. Коли суміш охолоне, додати до суміші збиті з цукром і сіллю яйця, а також лимонний сік і варити на повільному вогні на сковороді з високими стінками і твердим дном (сотейнику), поки маса не стане густою. При бажанні можна знову протерти крем через сито. Зберігати в скляному посуді в холодильнику.

Айва суп

І, нарешті, саме несподіване поєднання - айва з м'ясом в складі неймовірно смачного супу. Ця страва без сумнівів припаде до смаку вашій родині - від малого до великого.

ayva8

Для приготування диво-супу вам знадобиться:

  • 0,5 кг яловичини;
  • 1 невелика цибулина;
  • 300 г картоплі;
  • 200 г айви;
  • 200 г цукру;
  • 100 г стручкової зеленої квасолі;
  • 100 г моркви;
  • сіль, перець, зелень - за смаком.

ayva9

Яловичину відварюємо і проціджуємо бульйон. М'ясо нарізаємо на шматочки довільного розміру. Айву очищаємо від насіння, ріжемо на кубики і варимо з цукром в сотейнику. Закладаємо в киплячий бульйон картоплю і моркву, нарізані кубиками, туди ж відправляємо спеції і дрібно нарізаний і обсмажений на вершковому маслі цибулю. В кінці варіння картоплі додаємо проварену з цукром айву, стручкову квасолю і м'ясо. Тримаємо на повільному вогні 5-10 хвилин, після чого суп можна розливати по порційних тарілках.

ayva10

Подавайте з зеленню. Ідеальна пара до такого супу - підсмажені тости або брускети з топленим вершковим маслом.

Смачного!

- Культурно-історичний портал "Спадщина Предків"

 

Не забудьте поділитись статею у соцмережах:


Теги:     фрукти      українська кухня      їжа

загрузка...

Прокоментувати:

blog comments powered by Disqus

Опитування

Який період історії для Вас є найцікавішим?
 
loading...

загрузка...

| НАШ YOUTUBE-КАНАЛ




| МИ в FACEBOOK



«Спадщина Предків» - інформаційно-аналітичний ресурс, присвячений альтернативній історії, культурології, етнографії. Публікуємо матеріали у форматі просвітницьких, науково-дослідницьких та науково-популярних статей, нарисів тощо. Редакція не несе відповідальності за достовірність матеріалів, а також їх використання. Пам'ятайте: думка авторів може не збігатися з думкою редакції.