Субота
27 квіт., 2024
     

Ukrainian English

7 продуктів для підвищення гемоглобіну

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 4

produkty-dlya-gemoglobinu

Гемоглобін (від грец. αἷμα, трансліт. haîma — кров і лат. globus — куля + -ін) - це складний білок, що містить залізо, основний структурний елемент еритроцитів. Він пов'язує молекули кисню, що надходять в капіляри легень, і переносить їх в інші тканини організму.


  1. Морквяний сік. Найбільший ефект, якщо пити 3-4 рази на тиждень по склянці. На одну склянку соку припадає близько 500 грамів моркви.
  2. Полуниця і суниця. Cвіжі плоди без варіння дадуть найбільший результат.
  3. Буряк. Його можна як натирати на тертці, так і робити з нього буряковий сік.
  4. Рецепт з меду, волоських горіхів і журавлини - прекрасний засіб для підвищення цінного білка в крові. Можна змішати в рівних пропорціях. Краще буде вживати відразу дрібними порціями, щойно приготували.
  5. Трав'яний збір. Узяти по дві столові ложки кропиви і листя ожини, а також по три столові ложки звіробою і квітів ромашки. Усе це подрібнити, перемішати і, помістивши в термос, залити близько 700 грамів окропу. Настояний настій пити по склянці тричі на день.
  6. Пити шипшину з медом - користь не тільки для імунітету й загальної життєвої сили, а й для підвищення гемоглобіну.
  7. І, нарешті, стандартні продукти харчування, які мають складати наш раціон: гречка, риба, помідори, яблука, малина, гранати. Усе це незамінні продукти для організму, зокрема, для гемоглобіну.

© Портал SPADOK.ORG.UA


Долучайтесь до спільноти та діліться публікацією у соцмережах:

Підписатися на Twitter та Viber