728x90f ukr

Соки: від старовини до сучасності

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 2

Соки від старовини до сучасностіВсі ми знаємо, що вода є невід’ємною складовою частиною не тільки щоденного раціону, а й самого організму. В тілі людини майже не існує внутрішнього процесу, який відбувався без задіяння рідини. Таким чином, вода є значно важливішою за їжу. В той же час, натуральні фруктові та овочеві соки – це як два в одному: і втамовують спрагу і насичують, а також піднімають настрій і постачають тіло енергією, необхідною для життєдіяльності.

 

Хочете бути здоровими - починайте свій день зі склянки натурального свіжовичавленого соку. Овочеві та фруктові соки – це відновники і корисні лікарі організму. Натуральні соки також сприяють очищенню організму, за допомогою виведення шлаків і токсинів. Вони містять велику кількість мінеральних солей, різних ферментів, ензимів і вітамінів, необхідних людині. Соки більш ефективні в тому випадку, якщо їх приготувати зі свіжих і сирих овочів або фруктів і вживати безпосередньо після приготування. З чого б не складався ваш основний раціон, дієтологи рекомендують свіжі овочеві і фруктові соки як доповнення до нього. З давніх часів лікування соками використовується в народній медицині. За допомогою натуральних соків ви можете провести нешкідливе очищення організму в домашніх умовах. Свіжовичавлені соки – природний засіб для профілактики і лікування багатьох захворювань.

vegetable juices vegetables secluded white fresh glass carrot juices-450225

Комплекс поживних речовин, що містяться в них допомагає відновити сили і здоров'я. Тож не дивно, що соки та детокси на соках набули такої популярності зараз. Мало не щодня можна побачити знаменитостей, спортсменів та пересічних людей з пляшкою свіжовичавленого соку. Крім того, що соки допомагають вивести токсини та тримати вагу під контролем, в залежності від інгредієнтів, які включили, соки також можуть допомогти заспокоїтися або зосередитися на певній задачі. Будучи поживним, але водночас легкими для вашого шлунка і голови, соки часто можна побачити в тих місцях, де ви не очікуєте їх побачити. Наприклад, астрофізик і професійний гравець в покер, Лів Борі, захоплюється рослинною дієтою, і готова пляшка соку під час заходів допомагає їй дотримуватися здорового способу життя. Серед місцевих знаменитостей, які полюбляють соки, можна знайти Світлану Лободу, Тіну Кароль та інших.

Кращі соки - це свіжоприготовлені "каламутні", тобто соки, що містять велику кількість складових частин вихідної сировини. (Соки фільтрують тільки при деяких порушеннях роботи шлунка і кишечника, а також при деяких респіраторних захворюваннях).

Овощи

У лікувальну практику все активніше входять овочеві соки (а в народній медицині вони використовуються з незапам'ятних часів). Про що слід пам'ятати тим, хто збирається лікуватися соками? Дія багатьох з них на організм людини вивчена ще не до кінця. Тому не можна займатися самолікуванням. У всіх випадках необхідно порадитися зі своїм лікарем і проводити лікування тільки під контролем фахівців.

Деякі дослідження показують, що додавання більше фруктів і овочів у свій раціон може поліпшити ваше психічне здоров'я і почуття благополуччя, але більшість з нас не отримує достатньо.

У той час як коктейлі (смузі) зазвичай містять більше клітковини (тому що цілий фрукт або овоч потрапляє в кінцевий продукт) і більше фруктів, свіжі соки можуть бути навантажені темною листовою зеленню і великою кількістю червоних, помаранчевих та / або пурпурових овочів, які допоможуть максимізувати поживні речовини в кожній склянці.

Соки прекрасні в будь-який час доби, але є гарним доповненням до здорового сніданку або закуски.

Фреш

Нижче наведено приклад семиденного сокового плану:

День 1 – зелений сік

½ склянки свіжої петрушки; 3 склянки шпинату; ½ лимона; очищені 2 середні груші; нарізані на 8 частин 6 великих стебел селери, обрізаних; кубики льоду (необов'язково).

Цікавий факт: селера і петрушка в цьому соку доставляють апігенін, з'єднання, що сприяє загибелі ракових клітин, згідно з дослідженнями з Університету штату Огайо.

День 2 – томатно-овочевий сік

1 чашка подрібнених сердець ромена; ¼ чашка нарізаної зеленої цибулі; 2 великі помідори, нарізані на клини; 1 свіжий халапеньйо; 1 великий червоний перець, розрізаний на 8 частин; 1 червоний перець (болгарський); 2 великих стебла селери обрізані; 1 середня морква, очищена; Кубики льоду (необов'язково).

День 3 – полунично-огірковий сік

6 свіжих полуниць; 1 великий огірок, очищений і нарізаний на шматки; 1 велике червоне яблуко, нарізане на 8; 2 середніх моркви, очищені; Лід (необов'язково).

Полуниця - третє найкраще джерело харчових поліфенолів, антиоксидантів, які, вважається, знижують ризик розвитку раку та серцевих захворювань, а також, як показали дослідники Гарвардського університету, допомагають зберегти здорові зуби.

День 4 – чорнично-капустяний сік-енергетик

¼ середньо-червона капуста, нарізана; 1 великий огірок, очищений і нарізаний на шматки; 1 склянка свіжої чорниці; 1 велике яблуко, нарізане на 8; Кубики льоду (необов'язково).

Червона капуста і чорниця насичують цей сік антоціанами, антиоксидантами, які допомагають зберегти вашу пам'ять гострою.

День 5 – шпинатно-яблучний сік

1 ½ склянки шпинату; ½ грейпфрута, очищеного, біла шкірка знімається; а2 зелених яблук, розрізати на 8; 1 шматок (~2см) очищеного свіжого імбиру; 2 великих стебла селери; лід (необов'язково).

Шпинат у цьому соку забезпечує здорову дозу вітаміну К, що допомагає зберегти ваші кістки міцними.

День 6 – імбирно-буряковий сік

1 середній апельсин, очищений і розрізаний на 4; 3 листка кале; 1 середнє яблуко, нарізане клинами; 1 середня морква, очищена; 1 великий буряк, очищений і нарізаний на клини; 1 шматок очищеного свіжого імбиру (~2см); Кубики льоду (необов'язково)

Вживання соку буряка перед тренуванням може підвищити витривалість, збільшуючи приплив крові, який надає вашим м'язам паливо і кисень.

День 7 – морквяно-апельсиновий сік

1 середній жовтий помідор, нарізаний на клини; 1 середній апельсин, очищений і розрізаний на 4 частини; 1 середнє яблуко, нарізане на 8 частин; 4 великих моркви, очищені; Кубики льоду (необов'язково).

Коли люди запивали їжу з високим вмістом жиру фруктовим соком, багатим на вітамін С (цей сік, наприклад, дає 66% добової потреби), вони мали значно нижчий рівень холестерину і тригліцеридів у крові.


Не забудьте поділитись статею у соцмережах:


Теги:     здоров'я      природа      соки      напої

загрузка...

Прокоментувати:

blog comments powered by Disqus

Опитування

Який період історії для Вас є найцікавішим?
 
завантаження...

загрузка...

| НАШ YOUTUBE-КАНАЛ




| МИ в FACEBOOK



«Спадщина Предків» - інформаційно-аналітичний ресурс, присвячений альтернативній історії, культурології, етнографії. Публікуємо матеріали у форматі просвітницьких, науково-дослідницьких та науково-популярних статей. Редакція не несе відповідальності за достовірність матеріалів, а також їх використання.

heritage@spadok.org.ua
twitter instagram pinterest skype tumblr 

Допомога проекту: