Понеділок
29 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами ягоди

Всього знайдено 50 результатів.

Сторінка 2 з 3
21. ТОП корисних і недорогих страв з гарбуза: обід на всю сім'ю
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... ягоди - журавлину, брусницю. Для початку зваріть кукурудзяну крупу до готовності, гарбуз наріжте кубиками і поставте в духовку запікатися. Запечені шматочки вийміть і подрібніть в пюре, додайте горіхи, ...
22. Калина зміцнює імунітет краще за ліки
(Духовна культура/Знахарство)
... із застудою, ангіною, бронхітом, запаленням легенів і тонзилітом. Ще ягоди калини знижують артеріальний тиск. Часто її прописують пацієнтам із гіпертонією. Безліч хвороб шлунка лікується із застосуванням ...
23. Калина – символ українського народу
(Духовна культура/Народні символи)
... вийняту з ягоди, то можна побачити, що вона нагадує маленьке серце. Калина – рослина нашого українського роду, яка поширена майже по всій країні. Росте в садках, на луках, на берегах річок та ставків, ...
24. Лікувальні властивості ожини
(Духовна культура/Знахарство)
... жорстокої битви з богами. Народні назви ожини — виприни, бамбара, бамбера, драпаки. Ожина в лікувальних цілях застосовується досить давно. Якщо вживати ягоди щодня, можна ефективно захистити себе від ...
25. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... шанувався козелець (козобородник луговий), а також паслін. У їжу йшли також численні свіжі, сушені, солені фрукти і ягоди: вишні, сливи, груші, яблука, терен, глід, шипшина, малина, смородина, кавуни, ...
26. 5 рецептів приготування домашніх кексів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... додати просіяне борошно з розпушувачем. Ягоди промити і обсушити, додати в тісто і легенько перемішати. Викласти тісто в змащені маслом або застелені паперовими вкладишами формочки і випікати в духовці, ...
27. Прислів'я та приказки про дружбу і громаду
(Духовна культура/Фольклор)
... другого не переважить, хоч на одній гілляці повісь. Обоє рябоє. Краще погана дорога, ніж поганий супутник. Про громаду З одної ягоди немає вигоди. Один у полі не воїн. Один гусак поля не ...
28. ТОП-10 найотруйніших рослин України
(Матеріальна культура/Природознавство)
... її ягоди. Хоча і використовується (кора) у науковій медицині.  Чистотіл Рослина є улюбленим народним засобом у боротьбі з бородавками, мозолями і прищами. Але перед тим як припекти їм щось ...
29. Закарпатська кухня: гомбовці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... 5 ст. л. яйце куряче 1-2 шт. цукор 3 ст. л. дрібка солі сухарі мелені 4-6 ст. л. масло вершкове 1-2 ст. л. цукор коричневий (за смаком) кориця мелена ягоди для декору Свіжий домашній ...
30. Велика (Тиха) Субота
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... порошки. Вживають ще сушені ягоди бузини чорної, лушпиння цибулі, кору з чорноклена. Лушпиння цибулі в якості барвника «Яйця фарбують здебільшого в червоний колір, бо це нагадує про кров Спасителя ...
31. Кращі страви з осінніх овощів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... середній тертці потрібно натерти цедру лимона. Сік лимона вичавлюємо окремо. Ретельно промиваємо журавлину, даємо їй висохнути. Потім перекладаємо ягоди в миску, додаємо туди ж сік лимона і цукор. Гарненько ...
32. Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... тушковану яловичину, її кладуть у м'ясні фарші для котлет, фрикадельок, рулетів. Ялівець Вічнозелений хвойний чагарник, близький родич кипариса, дико зростає на півночі України. Його плоди - шишко-ягоди, ...
33. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... мак (насіння), ревінь, ягоди (яблука, чорнослив, свіжі сливи, вишня, черешня, чорниця, суниця, полуниця, малина), повидло, риба чи м'ясо, шкварки, лівер; печінка, легені, серце; а також з комбінаціями: ...
34. Гастрономічна карта України
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в горщиках із картоплі, квашеної капусти та м’яса. А на десерт – пиріжки з калиною, адже регіон багатий на ягоди. На Сумщині також полюбляють печеню, але тут з картоплею закладається і м’ясо, і печінка. ...
... беруться такі рослини: трава деревію, ягоди ялівцю, листя евкаліпта і шавлії, бруньки берези і тополі чорної, квітки ромашки та календули. Далі заливають 2 столові ложки цієї суміші одним стаканом окропу, ...
36. 18 народних рецептів для покращення імунітету
(Духовна культура/Знахарство)
... в нього мед або цукор. Журавлинний морс. Вимийте і переберіть 500 г журавлини, розімніть її і відіжміть сік. Віджаті ягоди перекладіть в каструлю, залийте 2 л води і варіть 3-5 хвилин після закипання. ...
37. 20 продуктів, які збережуть красу волосся
(Духовна культура/Знахарство)
... ще одного важливого для росту волосся мінералу. 18. Амла (індійський агрус) Амла славиться своїми омолоджуючими і антиоксидантними властивостями. У 100 г цієї ягоди міститься в 30 разів більше вітаміну ...
38. Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... налити водою і дати закипіти, через 5 хвилин зняти з вогню і всипати ягоди ялівцю і яблука. Розмішати і влити у бочечку, налити м'якою водою до половини. Забити і дати постояти добу, потім щодня підливати ...
39. Де відпочити взимку в Карпатах?
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... можуть знаходитися до 10 осіб, що залежить від їх розміру. До води додаються різні закарпатські трави та лісові ягоди. Цікаво, що стародавні кельти, що населяли Закарпаття, наливали мінеральні або джерельні ...
40. Юрій Липа. Ліки під ногами (1943)
(Духовна культура/Знахарство)
... Шанти Листя: Бабки ланцетної Бiбника трилисника Горiха вол. Дурману Кропиви Мальви лiкарської М’яти Ройника Овочi, ягоди: Малини Чорниць Насiння: Кмину Іншi: Споринь Серпень Цвiти: Деревiя ...