П'ятниця
03 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами напій

Всього знайдено 47 результатів.

Сторінка 2 з 3
21. Чим корисний цикорій?
(Духовна культура/Знахарство)
... травлення їжі Основна особливість цього напою - смак кави. Особливо корисний напій при цукровому діабеті другого типу та ожирінні – інулін здатний знижувати глікемічний індекс продуктів, а отже, ...
22. Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... пополамъ съ родителемъ Отже пили вино. Але напій імпортували. Але звідкіля? Зазвичай назви говорять самі за себе. Так бургундське вино на 100% везли з Франції. Вино «з ермітажем» скоріше за все теж ...
23. Громовиця Бердник. Знаки карпатської магії (2007)
(Духовна культура/Бібліотека)
... настоянкою власного виготовлення. До напою входять дванадцять трав, зібраних у точно визначений час, настояних на спирті. Мольфар розливає настоянку в крихітні чарочки та примовляє: «Це - напій життя. ...
... натурального меду, то напій діє як ефективний заспокійливий засіб. Щоправда, склянку чаю потрібно ділити на три частини і пити їх за чверть години до їди. Тож ці квіти у нас — завжди і біля будинку, і ...
25. 5 давньоукраїнських зігріваючих напоїв
(Духовна культура/Знахарство)
...  Усі інгредієнти необхідно змішати, довести до кипіння та процідити через марлю. Перед подачею обов’язково ще раз підігріти. Варенуха Варенуха має безліч рецептів і варіацій, адже цей напій був ...
26. Як вивести слиз із організму?
(Духовна культура/Знахарство)
... Для цього потрібно очистити невеликий шматочок кореня імбиру, нарізати його тонкими кільцями, так щоб вийшла приблизно чайна ложка, і залити окропом. Після того як напій настоїться і трохи охолоне, можна ...
... відважуються їсти; вживають українці в страві також і кров, наприклад, у ковбасах. Щодо напоїв, то про це нема чого багато говорити нам, одіславши читача до згаданих вище авторів. Як на головний напій, ...
28. Україна-Русь: Князі Галицькі-Острозькі
(Праісторія/Київська Русь)
... молоком», — не зовсім ясно. Як гадають, слово «чорний» тут має специфічне значення — «підкорений». «Чорне молоко» — напій, який той з іновірців, хто його п’є, визнає свою покірність і підлеглість. Вважалося, ...
29. Що їли українці до появи картоплі?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... час кава завойовує популярність і в самій Україні. Довгий час напій був популярний в Західній Україні серед заможних громадян, в той час як Центральна і Східна частини країни віддавали перевагу чаю. АЛКОГОЛЬ ...
30. Якою була релігія трипільців?
(Праісторія/Трипільська культура)
... ритуалом жриці. На вогонь вівтаря виливався священний напій – сома або олія. При здійсненні ритуалу використовувався культовий посуд: ложки, черпаки, горщики. Іноді могли приноситися в жертву тварини, ...
31. Алкоголь на Русі? Що пили витязі й князі
(Праісторія/Київська Русь)
... настоїв, ліків і компресів та медоваріння, ритуальних напоїв. Один з них - суриця - відомий медовий напій у слов'ян, який вживався при обрядах та в ході святкової трапези (братчина) у колі громади або ...
32. Козацька медицина і рецептура
(Праісторія/Українське козацтво)
... корисним розбавити питво "царгородським" вином - тільки червоним. Той напій не лише дезінфікував, а й піднімав тонус, допомагав легше переносити поранення. Коли ж доводилося пити воду застояну, болотяну, ...
... час від часу збирає хлопчиків-підлітків, дає їм напій, що вводить їх в стан наркотичного сп’яніння. Потім відводить їх з собою в ліс поряд із селищем. Ніхто з жителів селища (особливо жінки та діти) не ...
34. Поліська історія Європи: плисаки
(Етнографія/Полісся)
... тихого кутка, і якщо не піде, як у нас кажуть, на Поділля, тобто у світ, то напевне розіп’ється. Плисакам не шкодують горілки, щоб додати їм сили, а напій, що штучно підбадьорює, потім стає потребою. ...
35. Медицина Давньої Скіфії
(Праісторія/Скіфи)
... «Метаморфози» розповідає про аконіт, який свого часу Медея привезла зі скіфських берегів. Гесихій Олександрійський у праці «Лексикон» пише про скіфський напій мелітеїн, який варили з якоїсь трави з медом ...
36. Чи була кремація у наших предків?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... будували шатер (зруб?). Тут стояла лава, покрита дорогими тканинами - ложе, на якому розміщувався небіжчик, зодягнений в дорогий одяг. Разом з ним клали фрукти, міцний напій (мед), квіти, зброю. У човен ...
37. Користь пророщених злаків
(Духовна культура/Знахарство)
... протягом півмісяця. Кисіль з вівса Цілющими властивостями володіє і кисіль з пророщеного вівса. Пророщений овес змолоти, розвести холодною водою, залити окропом і кип'ятити 1-2 хв. Ще 20 хв напій треба ...
38. Аттіла – цар Великої Скитії
(Праісторія/Скіфи)
... слуги також отримували просо та напій, що виготовлявся з ячменю. Варвари називають його камос (кам)». Ще одне надзвичайно важливе свідчення Пріска, яке говорить про те, що гуни займалися землеробством, ...
39. Акацієвий напій
(Духовна культура/Знахарство)
... напою: настою квіток акації білої — 3 л, настою трави підмаренника справжнього — 3 л, меду ранньовесняного — 2 кг, спирту 96° — до 10 л. Застосування. Акацієвий напій застосовують при за­пальних захворюваннях ...
40. Як приготувати гадючниковий напій?
(Духовна культура/Знахарство)
... ранньовесняного — 2 кг, спирту 96° — до 10 л. Застосування. Напій застосовують при анацидному та гіпацидному гастритах, виразковій недузі шлунка та дванадцятипалої кишки, запальних процесах сечоста­тевої ...