Субота
04 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами квас

Всього знайдено 50 результатів.

Сторінка 2 з 3
21. Велика (Тиха) Субота
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... гримить грім, «той, що під греблею сидить», ховається в порожніх крашанках...» «В той день починають сливити сливки (сливчити) — писати писанки чи малювати... Ті наливають в горнець найкраще квасного ...
22. Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... блендера збити інгредієнти до однорідності, тонкою цівкою вливаючи 160 мл олії. Влити 1 ст. ложку лимонного соку і ще раз збити. Печінка з квасолею Куряча печінка, стручкова квасоля - по ...
23. 12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Базовий раціон гуцулів Українських Карпат складається із зернових (кукурудзи, ячменю, вівса), овочів (картоплі, капусти, буряка), бобових (гороху, квасолі), молочних та кисломолочних продуктів. ...
24. 100 загадок українською мовою з відповідями
(Мовознавство/Мова і писемність)
... Що росте без колосу? (Гречка) Загадка про кукурудзу На городі молода пишні коси розпліта, у зелені хустинки золоті хова зернинки. (Кукурудза) Загадка про квасолю Сімсот поросят на кілочку висять. (Квасоля) ...
25. Бабусині приказки
(Духовна культура/Фольклор)
... квас, та не для нас. Чим темніша ніч, тим ясніші зорі. Шабля ранить тіло, а слова душу. Як овечка: не мовить ні словечка.  ...
26. 3 способа приготування айви
(Духовна культура/Знахарство)
...  300 г картоплі; 200 г айви; 200 г цукру; 100 г стручкової зеленої квасолі; 100 г моркви; сіль, перець, зелень - за смаком. Яловичину відварюємо і проціджуємо бульйон. М'ясо нарізаємо ...
27. Пісні страви української кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... горошок. Такий салат більш ситний ніж салати із сирих овочів. Паштет з квасолі Вперше готувала і пробувала паштет з квасолі, і скажу вам, що це просто знахідка! Розраховуємо порцію на 500г сирої ...
28. Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Як прянощі використовують кореневище імбиру, розмелене на тонкий порошок. Це були одні з найулюбленіших прянощів у наших предків - його використовували для приготування квасів, медів, браг, настойок, наливок, ...
29. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в яке загортається найрізноманітніша начинка: варена картопля, тушкована свіжа чи квашена капуста, відварені гриби, вурда, квасоля, солодкий чи солоний сир, бринза, пшоняна чи гречана каша, шпинат, цибуля, ...
30. Як лікували зуби у Давній Русі?
(Духовна культура/Знахарство)
... все це розтерши добре, натри зуби»; «...Якщо хитаються зуби візьми по дві драхми рицини, квасців і шкірки гранатів, все це розтерши і перемішавши, натри коріння зубів; утримуйся від усякої дуже гострої ...
31. Коли та навіщо збирають березовий сік?
(Духовна культура/Знахарство)
... березовий сік довше, з нього готують квас. Рецепт квасу з березового соку: Нагрівають до 35 градусів, додають по 15-20 г дріжджів і 3 родзинки на 1 літр, на смак можна додати лимонного цедру. Після цього ...
32. Гастрономічна карта України
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... А борщ тут готують зі свининою і на буряковому квасі. Київ вже багато років славиться своїми котлетами по-київські. Південь України Південь, де Дніпро впадає в Чорне море, – це край рибалок, а отже ...
... давніх-давен в лазні піддавали на камені не водою, а квасом або пивом, розведеним водою. Тоді в парній пошириться чудовий запах свіжоспеченого хліба. Такий настій потрібно робити так: на 3 літри води беруть ...
34. Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... XIV-XV століть, вважає етнолог, борщ стали підкислювати буряком, заквашеним у воді. «Щоби борщ був добрий, а передовсім здоровий, треба його заквашувати бураковим квасом, а ніколи оцтом або квасною сіллю, ...
35. Хронологія війн на Закарпатті
(Етнографія/Закарпаття)
... рік - війна за Мукачівський замок. Австрійський король Фердинанд проти трансільванської князівни Ізабелли Заполяї. Знищення Квасівського та Севлюшського замків 6. Етап від 1600 до 1700 років 1604-1606 ...
36. Місяць та його фази в традиційних уявленнях предків
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... й прагматика останніх трьох днів старого місяця і перших трьох днів молодика багато в чому збігається. Це стосується поведінки демо- нічних персонажів, а також приписів щодо шаткування і за- кваски овочів: ...
37. Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...  Крім пива вживали також шампанське. Як повідомляє Маркович: Взяли въ Глухове пива английскаго и шампанского 6 бут. Кваси Кваси здавна були улюбленими напоями в Україні: сирівець (хлібний ...
38. Юрій Липа. Ліки під ногами (1943)
(Духовна культура/Знахарство)
... i харчосмаковi, як м'ята, квасоля, часник. Деякi стали тепер тiльки лiкарськими, як зiлля «борщ», хоч колись воно було лиш пiдставою борщу-страви. Тому коли маємо якiсь вiдомостi про городнi рослини ...
39. Гроза, Перун та пророк Ілля в уявленнях предків
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... гасіння вогню. Вважалося, щоб впоратися з вогнем, пожежу потрібно було заливати молоком. Природно, цистерни з ним, як правило, під рукою не виявлялося, і допускалося використання для цих цілей квасу чи ...
... способах цієї обробки, які, правда, майже по цілому світі залишились досить примітивні; вишкрібують зі шкур мездру, вимочують їх у «квасі», розминають, узолять вапном, дублять, висушують, витягають тощо. ...