Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Середа 08 трав., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
рецепти
Всього знайдено 50 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 2 з 3
21.
5 простих і смачних рецептів з айвою
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Айва — представник роду Cydonia в родині розових (трояндових) підродини мигдалевих. М’якоть у плодів тверда, насилу піддається жуванню, терпка і кисла. Практично не вживається у сирому ...
22.
12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Поширений міф, що гриби – це лише клітковина і рослинний білок. Це не так. Гриби цінні для імунної системи. Особливо – для тих, хто страждає на різні види алергій. Гриби містять унікальні ...
23.
5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Опеньки – народна назва їстівних грибів, одних з найбільш поширених в світі. Назва походить від способу в який ростуть ці гриби (величезна кількість видів розростаються на пнях і занепалих деревах). ...
24.
Які олії варто використовувати для приготування їжі
(Духовна культура/Знахарство)
Чи любите ви смачно поїсти? А, можливо, серед вас є й ті, кому подобається готувати? Однак чи знаєте ви, яку олію потрібно використовувати для приготування? Чи ви віддаєте перевагу тваринним жирам? Ми ...
25.
5 рецептів смачних страв з грибів лисичок
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Лисички - одні з найулюбленіших грибів. Вони цінуються перш за все за смакові якості і універсальність в приготуванні. Крім того, ці гриби містять корисні мікроелементи й вітаміни А, В та РР. Ми ...
26.
Плачинда — традиційна українська випічка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... - сербською, а хтось українською.
Рецепти
її дуже відрізняються в різних регіонах України, а солодка начинка може бути найрізноманітнішою - вишні, смородина, абрикоси, яблука, кисломолочний сир ...
27.
Українські народні страви: рибна юшка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... свого саламуру крім часника додають помідори.
Рецепти
: Юшка рибна херсонська Інгредієнти: Риба дрібна для бульйону — 210, судак (філе без шкіри і кісток) — 125 або щука, тріска, минтай, короп (філе ...
28.
Рецепт відомого львівського сирника
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...
рецепти
матері та бабусі, а ставши дорослою, почала вигадувати їх сама. Один з її солодких винаходів, львівський сирник, став хітом галицької кухні. Існує понад 32 варіації львівського сирника. Його ...
29.
5 рецептів приготування домашніх кексів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Гарбузові кекси з апельсином та лимоном Інгредієнти: борошно 1 ст. цукор 1 ст. сіль 1/3 ч.л. сода 1/3 ч.л. яйця 2 шт. соняшникова олія 1/2 ст. дрібно натертий гарбуз 2/3 ст. цедра ...
30.
ТОП-5 рецептів галицьких холодних зуп
(Матеріальна культура/Народна кухня)
У Львові стає спекотно. А значить, час готувати холодники. У Галичині споконвіків готували кілька десятків варіацій холодних зуп. Їх описали в своїх книгах Ольга Франко, Зиновія Клиновецька, Дарія ...
31.
Легенди про волошку та її лікувальна дія
(Духовна культура/Знахарство)
В українському світосприйнятті волошка стала символом простоти і ніжності. Волошковий цвіт оспівують з давніх давен, з ним порівнюють очі коханих (“Ой ви, очі волошкові…”), сплітають вінки, прикрашають ...
32.
Закарпатська кухня: гомбовці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
На Закарпатті гомбовці готують майже в кожній хаті. Являють собою десерт із тіста з начинкою. Бувають різних видів. Кажуть, нагадують китайські баодзи. Ґомбовці ідеально підійдуть для тих, хто слідкує ...
33.
Рецепт львівської паски
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
Паска по-львівськи, за прадавніми дідівським та бабусиним рецептами. Найсмачніші великодні паски Західної України.
Рецепти
перевірені не одним поколінням галичан. Львівська паска Тісто: 1 кг борошна ...
34.
Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
У цій статті ми поділилися з вами легкими рецептами приготування смачної закуски до домашнього великоднього столу. Закуска на хлібцях із сьомгою та вершковим сиром слабосолона сьомга або ...
35.
10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... ніж ми думаємо! Хоч і багато традиційних страв вже не готують в українських родинах, проте їх
рецепти
збереглись до сьогодні. Про них і піде далі мова. Затірка — одна з найдавніших українських ...
36.
3 способа приготування айви
(Духовна культура/Знахарство)
Осіння пора найбільш багата різноманітними фруктами і овочами, адже саме в цю пору року ми можемо насолоджуватися такими продуктами як яблука, гарбузи, горіхи тощо. Серед них почесне місце займає ...
37.
5 рецептів страв з гарбуза
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... масу в гарбуз. Додайте масло. Зверху накрийте зрізаною верхівкою. Запікайте гарбуз при 180 ° C 45-60 хвилин. Що ж, сподіваюсь Вам до смаку мої
рецепти
! Знаєте більше? Пишіть у коментарях, залюбки прочитаю! ...
38.
Пісні страви української кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Якщо у вас виникла потреба сісти на дієту, ви дотримуєтесь посту або просто знайомі з веганством, то безперечно приходить момент, коли жирні страви не підходять і ви переходите на пісні. ...
39.
Кращі страви з осінніх овощів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Чисельні дослідження дієтологів підтверджують, що найкорисніші продукти – сезонні. А восени нам надається прекрасна можливість запастися усіма необхідними вітамінами й мікроелементами перед довгою ...
40.
Соки: від старовини до сучасності
(Духовна культура/Знахарство)
Всі ми знаємо, що вода є невід’ємною складовою частиною не тільки щоденного раціону, а й самого організму. В тілі людини майже не існує внутрішнього процесу, який відбувався без задіяння рідини. Таким ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»