Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Середа 01 трав., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
зелень
Всього знайдено 37 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 2 з 2
21.
10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... могла бути найрізноманітнішою: каші, картопляне пюре, овочі, сири та
зелень
. Такий смаколик був доповненням до супів або страв із м’яса. Також існував солодкий варіант страви, з фруктами, ягодами та домашнім ...
22.
3 способа приготування айви
(Духовна культура/Знахарство)
... 300 г картоплі; 200 г айви; 200 г цукру; 100 г стручкової зеленої квасолі; 100 г моркви; сіль, перець,
зелень
- за смаком. Яловичину відварюємо і проціджуємо бульйон. М'ясо нарізаємо ...
23.
5 рецептів страв з гарбуза
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору. Курку треба розрізати на невеликі шматки і відправити до овочів. Туди ж покладіть сіль, спеції,
зелень
і часник. Зріжте верхівку гарбуза, видаліть ...
24.
Пісні страви української кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... і 1ст.л. борошна. А для приправи — трохи солі, лавровий листок та
зелень
. Слід окремо протушити квашену капусту, моркву, цибулю та буряк. Їх можна при готуванні трохи залити бульйоном з відварених сухих ...
25.
Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... капусти, кавунів, динь, яблук, лісових ягід. Соуси з фенхелю пасують до свинини, страв з субпродуктів та холодної риби.
Зелень
фенхелю консервують на зиму і використовують як свіжу. Добре поєднується фенхель ...
26.
Весільні обрядові хліби: короваї і калачі
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... розквіт молодої чи молодого, їх готовність до створення сім'ї і продовження роду.
Зелень
ко Настя Гаврилівна говорить, що ружа на короваї між квітів — то молода на весіллі між дружок, вона мусить бути найкрасивішою, ...
27.
Що їли українці до появи картоплі?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... м’ясо і сало. Також як приправу використовували
зелень
: листя кульбаби, бурякове листя, кропиву і лободу. А ось салати українцям були незнайомі. ДЕСЕРТИ Десертом зазвичай служили різні киселеподібні ...
28.
Як правильно приготувати млинці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... сало,
зелень
кропу і петрушки, яєчні білки. Млинці готуємо так: яйця, цукор, сіль змішуємо, збиваємо, додаємо молоко, потім борошно. Добре перемішуємо, вливаємо олію. Млинці випікаємо на добре ...
29.
Як я жив у горах
(Етнографія/Гуцульщина)
... редиску, всіляку
зелень
, буряк і капусту на розсаду. До нашого приїзду город пустував два роки. На весну 2013 року він являв собою цілину, зарослу метровими бур'янами, а то і на весь людський зріст. ...
30.
Звичаї та обряди на Трійцю
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... які допомагали в пошуку судженого і дарували зцілення хворим. Так, березою прикрашали будинок, двір, а також церкви. Дівчата вплітали березові гілки у вінки, вірячи в те, що
зелень
допоможе міцно «прив’язати» ...
31.
Прадавнє бортництво на Поліссі
(Етнографія/Полісся)
... значення творіння полягає в тому, що в замкненому просторі вулика молода
зелень
і цвіт запарюються від тепла і разом з розчином меду – сити, утворюють пахучий аромат. Багниця, до того ж, є потужним фітонцидом. ...
32.
Зелені свята: Клечальна неділя, Трійця
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... в Україні подекуди (Рівненщина, Волинь) і у наш час справляють найбільш архаїчний за походженням Обряд водіння Куста. Молоду дівчину вбирають у
зелень
, прикрашають стрічками і з піснями водять селом, отримуючи ...
33.
Сільське житло Поділля
(Етнографія/Поділля)
... – фарба мінеральна в порошку (ультрамарин), зелений – фарба мінеральна (
зелень
темна ), червоногарячий - фарба мінеральна в порошку (умбра), цеглистий – фарба мінеральна, (сурик); фарба мінеральна в порошку ...
34.
Сколівські Бескиди як місце відпочинку і творчості Iвaнa Франка
(Духовна культура/Іван Франко)
... на нашім Підгір’ї Золоті його очі уткли. Вершки, наче груди дівичі, Проснулись – зітхнули – здрогли, Росу, мов нагрудник перловий, На ніжную
зелень
стрясли. І враз рум’янцем облилися, А ріки в споду, мов ...
35.
Осип Залеський - Враження з мандрівки по Гуцульщині (1938)
(Етнографія/Гуцульщина)
... рожа) та, на жаль, вони вже перецвіли. Стрічаємо тільки розцвілу арніку, що золотими головками свого цвіту прикрашує
зелень
густого жерепу. Доходимо до нагих вершків Шпиць. Здається, що скелі ...
36.
Прадавня символіка української писанки
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... зеленими "сльозами", бо ж вся
зелень
також має кров зеленого кольору. Та найважливіше — у неї є вужик, скручений спіраллю, а кругом нього — гребінь півня. Це птаха. Значить, вона мати птахів, а птахи забирають ...
37.
Рецепти здоров'я від 104-літнього старця
(Духовна культура/Знахарство)
... і, коли борщ закипить, влити цибулю, заправлену на олії з помідорами. За 3 хвилини до завершення варіння додати товчений часник,
зелень
укропу і петрушки, приправи на смак. Картопляний суп з помідорами ...
«
Початок
Попередня
1
2
Наступна
Кінець
»