Головна ➤ ♦ Матеріальна культура ➤ ♦ Народна кухня

Як правильно приготувати млинці

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 1

imgonline-com-ua-Shape-l6GzlKaRjNWEНавіть по одному і тому ж рецепту у кожної господині млинці виходять різні: свої секрети - нічого не поробиш. Але є загальні вимоги, без виконання яких кожен млинець може бути комом.

 

 

1. Дріжджі беремо свіжі, причому потрібної за рецептом кількоств: покладеш більше - млинці будуть кислі, менше - втратять легкість, пишність.

2. Тісто на всіх етапах приготування збиваємо і розтираємо довго і ретельно, щоб не було жодної грудочки.

3. Смажимо млинці на сильно розпеченій сковороді. Масло не наливаємо, інакше воно завадить тісту розтектися рівномірно, а змащуємо дно половинкою цибулини або очищеної картоплини, зануривши її в мисочку з маслом.

4. Печемо млинці на призначених тільки для цієї мети сковорідках. І не миємо їх, а чистимо: ставимо на вогонь, наливаємо троха рослинного масла, всипаємо столову ложку крупної солі, добре прожарюємо. Даємо сковорідці трохи охолонути і протираємо чистою ганчіркою. Якщо вона трохи забруднилася - повторюємо процедуру.

5. Готові млинці складаємо стопкою в глибоку миску, змащуємо кожен розтопленим маслом. Укутуємо в пергамент і накриваємо чистою серветкою, щоб не охолонули до подачі на стіл.

Clip2net 180223170000

 

Рецепт приготування млинців з начинкою «Проводи зими»

ДЛЯ МЛИНЦІВ:

  • 400 г борошна,
  • 0,5 л молока,
  • 2-3 ст. ложки рослинної олії,
  • 2 яйця,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • чайна ложка солі.


ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • розроблене філе оселедця,
  • круті яйця,
  • варене м'ясо,
  • шпик або копчене сало,
  • зелень кропу і петрушки,
  • яєчні білки.


Млинці готуємо так: яйця, цукор, сіль змішуємо, збиваємо, додаємо молоко, потім борошно. Добре перемішуємо, вливаємо олію. Млинці випікаємо на добре розігрітій сковорідці звичайним способом. На перший млинець кладемо начинку з філе оселедця, змішаного з подрібненим вареним яйцем і зеленою цибулею (можна заправити рослинним маслом). На другий млинець треба промолоти або дрібно порізати варене м'ясо (його можна заправити майонезом або обсмаженою в олії ріпчастою цибулею). На третій млинець - копчене сало, порізане дрібними шматочками (його можна приправити соусом з хрону або гірчицею). Млинці загортаємо, укладаємо цих «трьох богатирів» на сковорідку, змащену маслом, покриваємо збитими яєчними білками, підсолюємо, посипаємо рубаною зеленню і ставимо на п'ять хвилин в духовку, щоб білки прихопились зарум'янилися. Для начинки годяться будь-які фарші, овочі, рис, гриби, квашена капуста.

 

81 main


- Культурно-історичний портал "Спадщина Предків"


Теги:     народна кухня      страви      млинці

загрузка...

Прокоментувати:

blog comments powered by Disqus

Варто переглянути:

Опубліковано 05 квітня 2015, 23.01 admin
2015-04-05-22-13-19Вишивка виникла дуже давно і передавалася від покоління до покоління. Археологічні знахідки доби палеоліту, зокрема Мізина на Чернігівщині та його...
748244.8333333333333
Опубліковано 12 липня 2018, 19.18 Настя Мельниченко
-v-Автор ділиться своїми роздумами про український народний костюм та спробу пошиття такого одягу:  "Я ніколи не належала до «історичних...
22173
Опубліковано 01 лютого 2016, 15.24 admin
10-Вишиванки завжди були нашим національним символом, нашою гордістю та автентичною ознакою. Однак, сьогодні навіть голлівудські зірки хочуть відчути себе...
197375
Опубліковано 28 лютого 2018, 15.31 admin
2018-02-28-13-46-12Намисто – одна з найдавніших жіночих прикрас на території України. Численні назви – монисто, буси, коралі, бісери – свідчить про їх довгу історію та...
22655
Опубліковано 24 січня 2014, 01.35 Раїса Захарчук-Чугай
2014-01-23-23-55-43Гуцульська вишивка - унікальне явище в мистецькій культурі українського народу. До неї, як до життєдайного джерела, звертаються вчені різних профілів, аби...
42335

Опитування

Який період історії для Вас є найцікавішим?
 
loading...

загрузка...