English German Polish Spanish
Головна♦ Матеріальна культура♦ Народна кухня ➤ Як правильно приготувати млинці

Як правильно приготувати млинці

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 1

imgonline-com-ua-Shape-l6GzlKaRjNWEНавіть по одному і тому ж рецепту у кожної господині млинці виходять різні: свої секрети - нічого не поробиш. Але є загальні вимоги, без виконання яких кожен млинець може бути комом.

 

 

1. Дріжджі беремо свіжі, причому потрібної за рецептом кількоств: покладеш більше - млинці будуть кислі, менше - втратять легкість, пишність.

2. Тісто на всіх етапах приготування збиваємо і розтираємо довго і ретельно, щоб не було жодної грудочки.

3. Смажимо млинці на сильно розпеченій сковороді. Масло не наливаємо, інакше воно завадить тісту розтектися рівномірно, а змащуємо дно половинкою цибулини або очищеної картоплини, зануривши її в мисочку з маслом.

4. Печемо млинці на призначених тільки для цієї мети сковорідках. І не миємо їх, а чистимо: ставимо на вогонь, наливаємо троха рослинного масла, всипаємо столову ложку крупної солі, добре прожарюємо. Даємо сковорідці трохи охолонути і протираємо чистою ганчіркою. Якщо вона трохи забруднилася - повторюємо процедуру.

5. Готові млинці складаємо стопкою в глибоку миску, змащуємо кожен розтопленим маслом. Укутуємо в пергамент і накриваємо чистою серветкою, щоб не охолонули до подачі на стіл.

Clip2net 180223170000

 

Рецепт приготування млинців з начинкою «Проводи зими»

ДЛЯ МЛИНЦІВ:

  • 400 г борошна,
  • 0,5 л молока,
  • 2-3 ст. ложки рослинної олії,
  • 2 яйця,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • чайна ложка солі.


ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • розроблене філе оселедця,
  • круті яйця,
  • варене м'ясо,
  • шпик або копчене сало,
  • зелень кропу і петрушки,
  • яєчні білки.


Млинці готуємо так: яйця, цукор, сіль змішуємо, збиваємо, додаємо молоко, потім борошно. Добре перемішуємо, вливаємо олію. Млинці випікаємо на добре розігрітій сковорідці звичайним способом. На перший млинець кладемо начинку з філе оселедця, змішаного з подрібненим вареним яйцем і зеленою цибулею (можна заправити рослинним маслом). На другий млинець треба промолоти або дрібно порізати варене м'ясо (його можна заправити майонезом або обсмаженою в олії ріпчастою цибулею). На третій млинець - копчене сало, порізане дрібними шматочками (його можна приправити соусом з хрону або гірчицею). Млинці загортаємо, укладаємо цих «трьох богатирів» на сковорідку, змащену маслом, покриваємо збитими яєчними білками, підсолюємо, посипаємо рубаною зеленню і ставимо на п'ять хвилин в духовку, щоб білки прихопились зарум'янилися. Для начинки годяться будь-які фарші, овочі, рис, гриби, квашена капуста.

 

81 main


- Культурно-історичний портал "Спадщина Предків"


Теги:     народна кухня      страви      млинці

Прокоментувати:

blog comments powered by Disqus

RSS канал Спадщина Предків Facebook Спадщина Предків Vkontakte Спадщина Предків Телеграм Спадщина Предків Twitter Спадщина Предків Instagram Спадщина Предків Flickr Спадщина Предків

Опитування

Який період історії для Вас є найцікавішим?
 

loading...