Як правильно приготувати млинці

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 1

imgonline-com-ua-Shape-l6GzlKaRjNWEНавіть по одному і тому ж рецепту у кожної господині млинці виходять різні: свої секрети - нічого не поробиш. Але є загальні вимоги, без виконання яких кожен млинець може бути комом.

 

 

1. Дріжджі беремо свіжі, причому потрібної за рецептом кількоств: покладеш більше - млинці будуть кислі, менше - втратять легкість, пишність.

2. Тісто на всіх етапах приготування збиваємо і розтираємо довго і ретельно, щоб не було жодної грудочки.

3. Смажимо млинці на сильно розпеченій сковороді. Масло не наливаємо, інакше воно завадить тісту розтектися рівномірно, а змащуємо дно половинкою цибулини або очищеної картоплини, зануривши її в мисочку з маслом.

4. Печемо млинці на призначених тільки для цієї мети сковорідках. І не миємо їх, а чистимо: ставимо на вогонь, наливаємо троха рослинного масла, всипаємо столову ложку крупної солі, добре прожарюємо. Даємо сковорідці трохи охолонути і протираємо чистою ганчіркою. Якщо вона трохи забруднилася - повторюємо процедуру.

5. Готові млинці складаємо стопкою в глибоку миску, змащуємо кожен розтопленим маслом. Укутуємо в пергамент і накриваємо чистою серветкою, щоб не охолонули до подачі на стіл.

Clip2net 180223170000

 

Рецепт приготування млинців з начинкою «Проводи зими»

ДЛЯ МЛИНЦІВ:

  • 400 г борошна,
  • 0,5 л молока,
  • 2-3 ст. ложки рослинної олії,
  • 2 яйця,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • чайна ложка солі.


ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • розроблене філе оселедця,
  • круті яйця,
  • варене м'ясо,
  • шпик або копчене сало,
  • зелень кропу і петрушки,
  • яєчні білки.


Млинці готуємо так: яйця, цукор, сіль змішуємо, збиваємо, додаємо молоко, потім борошно. Добре перемішуємо, вливаємо олію. Млинці випікаємо на добре розігрітій сковорідці звичайним способом. На перший млинець кладемо начинку з філе оселедця, змішаного з подрібненим вареним яйцем і зеленою цибулею (можна заправити рослинним маслом). На другий млинець треба промолоти або дрібно порізати варене м'ясо (його можна заправити майонезом або обсмаженою в олії ріпчастою цибулею). На третій млинець - копчене сало, порізане дрібними шматочками (його можна приправити соусом з хрону або гірчицею). Млинці загортаємо, укладаємо цих «трьох богатирів» на сковорідку, змащену маслом, покриваємо збитими яєчними білками, підсолюємо, посипаємо рубаною зеленню і ставимо на п'ять хвилин в духовку, щоб білки прихопились зарум'янилися. Для начинки годяться будь-які фарші, овочі, рис, гриби, квашена капуста.

 

81 main


- Культурно-історичний портал "Спадщина Предків"


Сподобалась стаття? Поділись у соцмережах:

Теги:     народна кухня      страви      млинці

загрузка...

Прокоментувати:

blog comments powered by Disqus

Варто переглянути ⬇

Опубліковано 02 листопада 2018, 10.13 admin
2018-11-02-08-27-36Вишитий рушник - класика української народної культури. Без нього не обходилося жодне свято чи обряд. У кожній селі був свій вишитий рушник з особливою...
17005
Опубліковано 05 квітня 2015, 23.01 admin
2015-04-05-22-13-19Вишивка виникла дуже давно і передавалася від покоління до покоління. Археологічні знахідки доби палеоліту, зокрема Мізина на Чернігівщині та його...
801054.875
Опубліковано 24 січня 2014, 01.35 Раїса Захарчук-Чугай
2014-01-23-23-55-43Гуцульська вишивка - унікальне явище в мистецькій культурі українського народу. До неї, як до життєдайного джерела, звертаються вчені різних профілів, аби...
45375
Опубліковано 08 січня 2014, 23.47 Оксана Шевчук
2014-01-08-21-53-50Кольори української вишивки - це різнобарв'я магічних квітів і символів. Кожен візерунок, кожен відтінок тут має свій зміст.Сакральність цих кольорів...
113923.6666666666667
Опубліковано 01 лютого 2016, 15.24 admin
10-Вишиванки завжди були нашим національним символом, нашою гордістю та автентичною ознакою. Однак, сьогодні навіть голлівудські зірки хочуть відчути себе...
202775

Опитування

Який період історії для Вас є найцікавішим?
 
loading...

загрузка...