Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Вівторок 07 трав., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
страви
Всього знайдено 51 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 3 з 3
41.
Українська хата як священний простір
(Матеріальна культура/Народна архітектура)
...
страви
. А колись слов’яни їли просто на землі, принаймні щось підстеливши, або розкладали харчі на дошці, навколо якої і всідалися. Стіл на високих ніжках є пізнішим винаходом. У середньовічній Європі ...
42.
Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... льох, аби пригальмувати процес ферментації. Березовий квас готують і зараз. Квас використовували для урочистих гостин, але здебільшого у повсякденному харчуванні. Буденність цієї
страви
добре підкреслена ...
43.
Юрій Липа. Ліки під ногами (1943)
(Духовна культура/Знахарство)
... i харчосмаковi, як м'ята, квасоля, часник. Деякi стали тепер тiльки лiкарськими, як зiлля «борщ», хоч колись воно було лиш пiдставою борщу-
страви
. Тому коли маємо якiсь вiдомостi про городнi рослини ...
44.
Громовиця Бердник. Знаки карпатської магії (2007)
(Духовна культура/Бібліотека)
... коли родина сідає до святвечірнього столу, мольфар набирає в горщик потроху всякої
страви
, бере в праву руку свій ніж-чепелик, а в ліву - горщик зі святвечірньою стравою і обходить за рухом сонця навколо ...
45.
Хведір Вовк — Студії з української етнографії та антропології (1928)
(Етногенез/Антропологія)
... надворі), бо косарям треба доброї
страви
,— це розуміють усі, з цим годяться навіть наймачі. Через деякий час з села прибувають підлітки та дівчата з граблями та пилами громадити сіно, і тоді робота йде ...
46.
Що їли українці до появи картоплі?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... варили юшки. ПЕРШІ
СТРАВИ
Завжди були дуже популярні в Україні. Не кожна країна може похвалитися такою кількістю рецептів супів, або юшок, як їх називали. Варево, юшка, куліш, борщ, холодник, ...
47.
Як святкували та що готували на Великдень 100 років тому?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... (сучасне с. Коршилівка Підволочиського р-н)
Страви
на Великдень виключно мясні. Мясо “пісне”, себто шинку, печуть у печи по хлібі, зглядно саджають разом, ковбаси, печінку — от і всі
страви
. До сього ...
48.
Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... які
страви
готували у повсякденному житті. Стаття для всіх любителів смачно поїсти, приготувати та просто любителів народної кухні. Традиційні
страви
України Провідними галузями господарства українців ...
49.
Як позбутися гастриту в домашніх умовах
(Духовна культура/Знахарство)
... і сурогати будь-яких продуктів, прянощі, спеції, а також продукція швидкого приготувати/харчування (фаст-фуд),
страви
, що провокують бродіння (виноград, чорний хліб), копчена, жирна і смажена їжа, вироби ...
50.
Як правильно приготувати млинці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Навіть по одному і тому ж рецепту у кожної господині млинці виходять різні: свої секрети - нічого не поробиш. Але є загальні вимоги, без виконання яких кожен млинець може бути комом. Дріжджі беремо ...
51.
Народна кухня
(Категорія)
Народна кухня:
страви
, рецепти Народна кухня українців є різноманітною: обрядова, святкова, поминальна, урочиста, лікувальна. Жирні, пісні, солодкі, гарячі та холодні, ароматні
страви
...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»