Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Четвер 02 трав., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
фрукти
Всього знайдено 41 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 2 з 3
21.
3 способа приготування айви
(Духовна культура/Знахарство)
Осіння пора найбільш багата різноманітними фруктами і овочами, адже саме в цю пору року ми можемо насолоджуватися такими продуктами як яблука, гарбузи, горіхи тощо. Серед них почесне місце займає ...
22.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... вареників — картопля; сир; вишні; вишкварки. Як начинку також використовують капусту, цибулю, гречану кашу, мак, варені і дроблені сухо
фрукти
, а на Полтавщині — навіть варений горох, розтертий з калиною. ...
23.
Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... продукти, то в Україні овочі, гриби та
фрукти
солили і квасили, зокрема й яблука, дикі груші, кавуни і сливи. У розсолі з-під огірків солили гриби, а смажену рибу подавали з огірковою підливою. У квасі ...
24.
Різдвяне меню: Як приготувати кутю?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... листя капусти, означало впорядкованість космосу, Всесвіту. Вареники на Різдво теж мають бути пісними, без сиру і м'яса, лише капуста, мак, сухо
фрукти
та картопля. Вареники символізують ...
25.
Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... сировини – зерново-солодові дистиляти, ягоди та
фрукти
. Чим же, зрештою, вони відрізнялися? Одну з найдавніших рецептур запіканки, яка зафіксувала пізні реалії козацьких часів, записав на початку ХІХ ...
26.
Юрій Липа. Ліки під ногами (1943)
(Духовна культура/Знахарство)
... або два дні в тижні виключно сирівкові - тоді можна їсти тільки салати з вареної картоплі з олією, свіже городиння та квашенини з капусти, огірків, яблук, винограду, хліб і
фрукти
. Коли вже недокрів'я ...
27.
5 давньоукраїнських зігріваючих напоїв
(Духовна культура/Знахарство)
... – розглянемо варіант гарячої варенухи. Вам знадобляться локальні сухо
фрукти
: тобто ті, які зроблені з фруктів поширених на території України. Згодяться класичні яблука та груші. Їх потрібно ...
28.
Як вивести слиз із організму?
(Духовна культура/Знахарство)
Надмірне утворення слизу в організмі - причина багатьох захворювань і запальних процесів. З роками цей слиз накопичується, і якщо тіло не справляється зі своєчасним очищенням, слиз починає заповнювати ...
29.
Травник Йосип Панцьо з берегів Тиси
(Етнографія/Закарпаття)
... До слова, їм тільки натуральну їжу, продукти собі вирощую сам. Овочі і
фрукти
– основне меню. Більшість із них поїдаю в сирому вигляді. Тоді в них зберігається більше вітамінів. При варінні ж корисні властивості ...
30.
Вірування пов'язані з лелекою
(Духовна культура/Давні вірування)
... добре родитимуть
фрукти
. Престороги пов'язані з лелеками У будинок з лелечим гніздом блискавка не б'є Якщо дівчина пару лелек побачила, а не самотнього птаха - до наступної весни заміж вийде ...
31.
Як вилікувати діабет народними методами?
(Духовна культура/Знахарство)
... ризику діабету, адже ці
фрукти
і ягоди містять велику кількість антоціанів – речовин, які можуть запобігти діабету. Горіхи. Регулярне споживання горіхів, а також різноманітних ...
32.
10 причин полюбити персики
(Духовна культура/Знахарство)
... захворюваннях. Також ці соковиті
фрукти
допомагають нормалізувати обмін речовин. Персики сприяють поліпшенню пам`яті і роботи мозку. Все завдяки високому вмісту фосфору і калію. Також персики допомагають ...
33.
Михайло Нечай: цілющі рецепти з мольфарської скарбниці
(Етнографія/Гуцульщина)
... крохмаль, тобто картопля та деякі інші страви, ліпше поїсти овочі та
фрукти
.О 17-й годині запарити 5 великих квіток чорнобривців в 0,5 л води. Відвар слід випити за кілька прийомів того ж вечора.На ...
34.
Шумерські мовні відповідники у сучасній українській мові
(Мовознавство/Мова і писемність)
... вогнеборець, сухо
фрукти
, димохід, вагонобудування, літакобудування, звукооператор, звукозапис, звукосполучення, звукоуловлювач, злочинець, злочин, злодій… Загальні закони словоутворення у того чи іншого ...
35.
Чи була кремація у наших предків?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... будували шатер (зруб?). Тут стояла лава, покрита дорогими тканинами - ложе, на якому розміщувався небіжчик, зодягнений в дорогий одяг. Разом з ним клали
фрукти
, міцний напій (мед), квіти, зброю. У човен ...
36.
Охорона посівів та врожаю землеробами Трипілля
(Праісторія/Трипільська культура)
... знають, що сушені
фрукти
та гриби краще зберігаються пересипаними попелом, або підсушеними в печі. їх не з'їдає продуктова міль. Отже, наявність на Борисівському трипільському селищі зернових ям, наполовину ...
37.
Про груші та їх цілющі властивості
(Духовна культура/Знахарство)
... – є в цьому все-таки щось амурних. Ось знаменитий рецепт французької груші в провині: очистити
фрукти
від шкірки, залишивши хвостики. Поставити вертикально в невисоку форму, залити сиропом, приготованим ...
38.
Гуцули: спосіб життя, харчування, одяг
(Етнографія/Гуцульщина)
... в різдвяну пору; їдять також пшеницю, варену в молоці; наповнені капустою вареники (пероги) ; масло, яєчню та сушені
фрукти
. Залишається тільки сказати дещо про пісникові страви. Вони складаються переважно ...
39.
Міжгірщина - перлина Закарпаття
(Етнографія/Закарпаття)
...
фрукти
… У горах – немає родючої землі, не встигають достигати навіть помідори. Але міжгірчани-верховинці рідко коли спокушаються на переселення у долину. І коли питаєш їх, чому не переселяються на Хустщину ...
40.
Андрій Ворон: скрижалі карпатського мудреця
(Духовна культура/Традиціоналізм)
... плоди. У них - живильний кисень.
Фрукти
- найздоровішаїжа. І першими в цьому ряду - яблуко, абрикоси, журавлина (клюква), вишні, лимони... Все, що росте, росте для тебе. Одне - для поживи, інше - для ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»