Понеділок
29 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами овочі

Всього знайдено 50 результатів.

Сторінка 2 з 3
21. 5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... знадобиться: Вода - 2 л Картопля - 3 шт Опеньки - 1 кг Ріпчасту цибулю - 1 шт Морква - 1 шт Лавровий лист - 2 шт Сіль, перець - за смаком Приготування: Очистіть усі овочі від шкірки, ...
22. Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... є різноманітні соління з овочів, грибів і риби. І взимку і влітку, а особливо ранньою весною бажана гостя столу - квашена капуста. Народ розпізнав, що саме капуста має унікальну здатність збереження цього ...
23. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... багатьох страв характерне поєднання овочів, круп та м’яса. Це голубці з м’ясом, крученики волинські, перець фарширований, капуста тушкована з свининою, м’ясо, шпиговане овочами. Особливо смачні страви, ...
24. Українські народні страви: рибна юшка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... петрушки. Юшка має червонуватий колір, гострий смак із запахом вареної риби, копченого сала та овочів. Витрати продуктів на одну порцію: короп 105 г, цибуля 27 г, морква 13 г, петрушка (корінь) 10 г, ...
25. Традиційні та сучасні види лозоплетіння на Хустщині
(Матеріальна культура/Народні промисли)
... з однією ручкою — для винограду, фруктів, овочів.  Поширеним у господарстві був і залишається зручний для перенесення на далекі відстані «гаті-кошар» (ф.16), він має рівні, розширені догори, ...
26. Що покласти та як підготувати традиційний Великодній кошик ?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... оселю і господаря. Поради Спиртні напої, солодощі у давнину в кошик не клали; Овочі, фрукти - у кошик не клали, тому що їх освячували окремо на Спасівку (медовий, фруктовий Спас); Не варто ...
27. Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... помити і замочити на 2 години. Воду злити, залити м’ясо 2,5 л свіжої води і поставити на вогонь. Коли почне закипати, ретельно зняти піну. Овочі почистити, цибулю надрізати на торці навхрест, моркву нарізати ...
28. 12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Базовий раціон гуцулів Українських Карпат складається із зернових (кукурудзи, ячменю, вівса), овочів (картоплі, капусти, буряка), бобових (гороху, квасолі), молочних та кисломолочних продуктів. ...
29. 10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... кабачки, баклажани, помідори, гарбуз (за бажанням, якісь інші овочі), а також обов’язково додають цибулю і моркву. Вживати цю страву можна як у гарячому вигляді, так і холодну. Більше того, кажуть, що ...
30. 5 рецептів страв з гарбуза
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору. Курку треба розрізати на невеликі шматки і відправити до овочів.  Туди ж покладіть сіль, спеції, зелень і часник. Зріжте верхівку гарбуза, видаліть ...
31. Пісні страви української кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... ще холодку пору року, адже під час посту свіжі овочі ще не ростуть, а коренеплоди якраз у запасі ще з початку осені. Приготування бурякової ікри надзвичайно просте: візьмуть 1 моркву, 1 буряк, 1 цибулину, ...
32. Кращі страви з осінніх овощів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... зимою. В цю пору рекомендують вживати якомога більше овочів, фруктів і зелені. Багатий вітамінами раціон стане запорукою сильного імунітету і чудового самопочуття. До того ж страви на основі овочів менш ...
33. Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Лавровий лист використовують для готування супів, других страв з м'яса, риби, раків, овочів, соусів, при консервації м'яса, риби й овочів. У перші страви його кладуть за 5 хвилин до готовності, в другі ...
34. Соки: від старовини до сучасності
(Духовна культура/Знахарство)
... тому випадку, якщо їх приготувати зі свіжих і сирих овочів або фруктів і вживати безпосередньо після приготування. З чого б не складався ваш основний раціон, дієтологи рекомендують свіжі овочеві і фруктові ...
35. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... з овочів, насичений білками зміцнює імунітет організму, сприяє поліпшенню травлення і сприяє своєчасному спорожненню кишечника. Історія борща Борщ  відомий з глибокої давнини під назвою “вариво ...
36. Як лікували зуби у Давній Русі?
(Духовна культура/Знахарство)
... мед. Чистили зуби сіллю. Добре допомагало натирання часником і цибулею. Вживання фруктів і овочів, зокрема зелеті теж сприяло утворенню позитивного балансу у ротовій порожнині (яблуко, груша, морква, ...
37. Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... регіонів прийшли решта овочів і злаків. Так традиційна українська кухня, що сформувалася у XVII-XIX століттях, створила тисячі різних рецептів і смаків. Зазирнувши у миску з борщем, можна побачити, як ...
38. 18 народних рецептів для покращення імунітету
(Духовна культура/Знахарство)
... та часнику для зміцнення імунітету Окремо варто сказати про цибулі і часнику. Ці овочі здавна застосовуються для підвищення імунітету і в чистому вигляді, і в суміші з іншими продуктами, щоб перебити ...
39. 20 продуктів, які збережуть красу волосся
(Духовна культура/Знахарство)
... себум - це й природний кондиціонер, він захищає і живить волосся. Практично всі зелені овочі містять Омега-3 жирні кислоти, магній, кальцій і залізо - елементи, які допоможуть повернути волоссю гладкість ...
40. Місяць та його фази в традиційних уявленнях предків
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... й прагматика останніх трьох днів старого місяця і перших трьох днів молодика багато в чому збігається. Це стосується поведінки демо- нічних персонажів, а також приписів щодо шаткування і за- кваски овочів: ...