Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Понеділок 29 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
овочі
Всього знайдено 50 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 2 з 3
21.
5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... знадобиться: Вода - 2 л Картопля - 3 шт Опеньки - 1 кг Ріпчасту цибулю - 1 шт Морква - 1 шт Лавровий лист - 2 шт Сіль, перець - за смаком Приготування: Очистіть усі
овочі
від шкірки, ...
22.
Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... є різноманітні соління з
овочі
в, грибів і риби. І взимку і влітку, а особливо ранньою весною бажана гостя столу - квашена капуста. Народ розпізнав, що саме капуста має унікальну здатність збереження цього ...
23.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... багатьох страв характерне поєднання
овочі
в, круп та м’яса. Це голубці з м’ясом, крученики волинські, перець фарширований, капуста тушкована з свининою, м’ясо, шпиговане овочами. Особливо смачні страви, ...
24.
Українські народні страви: рибна юшка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... петрушки. Юшка має червонуватий колір, гострий смак із запахом вареної риби, копченого сала та
овочі
в. Витрати продуктів на одну порцію: короп 105 г, цибуля 27 г, морква 13 г, петрушка (корінь) 10 г, ...
25.
Традиційні та сучасні види лозоплетіння на Хустщині
(Матеріальна культура/Народні промисли)
... з однією ручкою — для винограду, фруктів,
овочі
в. Поширеним у господарстві був і залишається зручний для перенесення на далекі відстані «гаті-кошар» (ф.16), він має рівні, розширені догори, ...
26.
Що покласти та як підготувати традиційний Великодній кошик ?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... оселю і господаря. Поради Спиртні напої, солодощі у давнину в кошик не клали;
Овочі
, фрукти - у кошик не клали, тому що їх освячували окремо на Спасівку (медовий, фруктовий Спас); Не варто ...
27.
Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... помити і замочити на 2 години. Воду злити, залити м’ясо 2,5 л свіжої води і поставити на вогонь. Коли почне закипати, ретельно зняти піну.
Овочі
почистити, цибулю надрізати на торці навхрест, моркву нарізати ...
28.
12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Базовий раціон гуцулів Українських Карпат складається із зернових (кукурудзи, ячменю, вівса),
овочі
в (картоплі, капусти, буряка), бобових (гороху, квасолі), молочних та кисломолочних продуктів. ...
29.
10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... кабачки, баклажани, помідори, гарбуз (за бажанням, якісь інші
овочі
), а також обов’язково додають цибулю і моркву. Вживати цю страву можна як у гарячому вигляді, так і холодну. Більше того, кажуть, що ...
30.
5 рецептів страв з гарбуза
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору. Курку треба розрізати на невеликі шматки і відправити до
овочі
в. Туди ж покладіть сіль, спеції, зелень і часник. Зріжте верхівку гарбуза, видаліть ...
31.
Пісні страви української кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... ще холодку пору року, адже під час посту свіжі
овочі
ще не ростуть, а коренеплоди якраз у запасі ще з початку осені. Приготування бурякової ікри надзвичайно просте: візьмуть 1 моркву, 1 буряк, 1 цибулину, ...
32.
Кращі страви з осінніх овощів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... зимою. В цю пору рекомендують вживати якомога більше
овочі
в, фруктів і зелені. Багатий вітамінами раціон стане запорукою сильного імунітету і чудового самопочуття. До того ж страви на основі
овочі
в менш ...
33.
Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Лавровий лист використовують для готування супів, других страв з м'яса, риби, раків,
овочі
в, соусів, при консервації м'яса, риби й
овочі
в. У перші страви його кладуть за 5 хвилин до готовності, в другі ...
34.
Соки: від старовини до сучасності
(Духовна культура/Знахарство)
... тому випадку, якщо їх приготувати зі свіжих і сирих
овочі
в або фруктів і вживати безпосередньо після приготування. З чого б не складався ваш основний раціон, дієтологи рекомендують свіжі овочеві і фруктові ...
35.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... з
овочі
в, насичений білками зміцнює імунітет організму, сприяє поліпшенню травлення і сприяє своєчасному спорожненню кишечника. Історія борща Борщ відомий з глибокої давнини під назвою “вариво ...
36.
Як лікували зуби у Давній Русі?
(Духовна культура/Знахарство)
... мед. Чистили зуби сіллю. Добре допомагало натирання часником і цибулею. Вживання фруктів і
овочі
в, зокрема зелеті теж сприяло утворенню позитивного балансу у ротовій порожнині (яблуко, груша, морква, ...
37.
Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... регіонів прийшли решта
овочі
в і злаків. Так традиційна українська кухня, що сформувалася у XVII-XIX століттях, створила тисячі різних рецептів і смаків. Зазирнувши у миску з борщем, можна побачити, як ...
38.
18 народних рецептів для покращення імунітету
(Духовна культура/Знахарство)
... та часнику для зміцнення імунітету Окремо варто сказати про цибулі і часнику. Ці
овочі
здавна застосовуються для підвищення імунітету і в чистому вигляді, і в суміші з іншими продуктами, щоб перебити ...
39.
20 продуктів, які збережуть красу волосся
(Духовна культура/Знахарство)
... себум - це й природний кондиціонер, він захищає і живить волосся. Практично всі зелені
овочі
містять Омега-3 жирні кислоти, магній, кальцій і залізо - елементи, які допоможуть повернути волоссю гладкість ...
40.
Місяць та його фази в традиційних уявленнях предків
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... й прагматика останніх трьох днів старого місяця і перших трьох днів молодика багато в чому збігається. Це стосується поведінки демо- нічних персонажів, а також приписів щодо шаткування і за- кваски
овочі
в: ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»