Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Понеділок 06 трав., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
молоко
Всього знайдено 51 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 2 з 3
21.
ТОП корисних і недорогих страв з гарбуза: обід на всю сім'ю
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... ягоди, сіль і перець. Додайте до гарбузу кашу, розбавте
молоко
м - незвичайні ласощі готові. Запечене куряче філе з гарбузом Для приготування знадобиться куряча грудка (шкурку можна не очищати), чверть ...
22.
12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... 1 ріпчаста цибуля 100 гр. сметани 3 зубчики часнику зелень 3 ст. ложки рослинної олії перець, сіль Спосіб приготування: Яйця ретельно збити, потім додати перець, сіль і тепле
молоко
. Поступово ...
23.
Пантеон язичницьких богів слов'ян
(Духовна культура/Давні вірування)
... вільно, та й даремно, але все ж таки можна загасити
молоко
м, особливо козиним, та сироваткою. Пізніше, з прийняттям християнства, культ Перуна забувався дуже поволі і був перенесений на святих громовиків ...
24.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... (підвечірок) проходив на сухом’ятку: хліб, сало, огірок, часник, хліб із
молоко
м чи з фруктами. На вечерю подавали рідку гарячу страву: куліш, юшку, лемішку, галушки, локшину, затірку. Весною споживали ...
25.
Сороміцькі прислів'я і приказки
(Духовна культура/Фольклор)
... як
молоко
скипіло. Від першої ночі — голова та очі. Пані ся показить, як пан по ній не лазить. Перед весіллям хоч кому, по весіллю — одному. Перший раз болить, другий — кортить. Походиш зле, ...
26.
ТОП-5 рецептів галицьких холодних зуп
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... кухні» Аполінарія та Ромуальди Тарнавських) Закип’ятити два літри молока зі шматком ванілі, окремо розкалатати шість жовтків із чотирма ложками цукру, сильно розтерти, запарити кип’яченим
молоко
м, добре ...
27.
ТОП-10 найотруйніших рослин України
(Матеріальна культура/Природознавство)
... сік викликає дерматит. Протиотрутою є
молоко
, підфарбоване марганцевокислим калієм до рожевого кольору. Крушина Зовні крушину легко сплутати з плодами черемхи. А вона добренько отруйна. І не тільки ...
28.
Закарпатська кухня: гомбовці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Заздалегідь просіюємо борошно і залишаємо в кухні, щоб трохи прогрілося і подихало Поміщаємо дріжджі в тепле (не гаряче!)
молоко
, додаємо ложку цукру і залишаємо на 10 хвилин у теплому місці, щоб ...
29.
Буша: історія села і таємниці скельного святилища
(Матеріальна культура/Святилища і місця сили України)
... Вода? Кров? Вогонь? А, можливо,
молоко
священної тварини? Коли ж було вирізьблено загадковий рельєф? Хто автор? В яких віках (а, можливо, тисячоліттях?) шукати відповіді на ці питання? Рельєф викликав ...
30.
Тарадута — один з наймогутніших мольфарів в історії Карпат
(Етнографія/Гуцульщина)
... Тарадуту найголовнішим чаклуном в горах. Він міг з води зробити
молоко
. Кажуть, саме з його образу Михайло Коцюбинський змалював свого персонажа - мольфара Юру, одного із дійових героїв книги "Тіні Забутих ...
31.
Рецепт львівської паски
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Поверхню пасок змастити жовтками в кінці випічки. Великодня бабка з цукатами Інгредієнти: борошно: 5 склянок, дріжджі : 50 г.,
молоко
: 1 склянка, яєчні жовтки: 10 шт., яєчні білки: 3 ...
32.
Якими були великодні звичаї та обряди закарпатців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... на гуні («петеці»). У борошно, окрім води та солі, додавали
молоко
, цукор чи мед, яйця, масло. Вимішане тісто накривали чистою скатертиною чи рушником, на який клали гілочку свяченої верби («шутку»), що ...
33.
12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... гуцулам альтернативою хлібу, і до її оригінального смаку особливо пасує кисле
молоко
. Затерка Затерка – це мучна, досить проста пісна страва. Окріп повільно підбивається кукурудзяним борошном ...
34.
10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... смак, зовсім не схожий на класичні прості українські страви. Гуслянка Стінки посудини змастити густо сметаною, а в посудину залити кип’ячене та охолоджене до кімнатної температури
молоко
, не перемішуючи. ...
35.
Бабусині приказки
(Духовна культура/Фольклор)
... не буває, Діло майстра величає. Дома й стіни помагають. Дурням закон не писаний. Ех, якби та якби та в роті виросли гриби. Є в глечику
молоко
, та голова не влізе. Є сало, та не для кота. Є ...
36.
3 способа приготування айви
(Духовна культура/Знахарство)
... просто їмо вприкуску з несолодким чаєм. Айвовий крем А ось ласунам припаде до душі оригінальний крем на основі айви, яким можна не тільки ласувати чайними ложками під чашечку кави з
молоко
м, але ...
37.
Чим корисне кокосове молоко?
(Духовна культура/Знахарство)
Ще не так давно кокосове
молоко
в нашій країні вважалося чимось екзотичним. Але сьогодні воно присутнє на полицях практично будь-якого супермаркету. І, хоча, порівнюючи кокосове
молоко
з таким знайомим ...
38.
Кращі страви з осінніх овощів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... і зміцнює нервову систему. Інгредієнти Для тіста: Борошно - 1,5 склянки. Розпушувач - 2 ч.л. Цукор - 3/4 склянки. Олія - 1/4 склянки Яйце - 1 шт.
Молоко
- 1/2 склянки ...
39.
10 видів насіння, які покращують здоров'я
(Духовна культура/Знахарство)
... як діабет і серцева недостатність. Його можна їсти в сирому вигляді, додавати в готові страви або змішувати з соком, йогуртом,
молоко
м. Насіння льону Лляне насіння – найцінніше джерело незамінних ...
40.
Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... і м'ясних маринадів. Додають корицю до гарячих страв і компотів за 7-10 хвилин до готовності страви або безпосередньо перед подачею на стіл (салати, сирні пасти, кисле
молоко
). Куркума Індійський ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»