Вівторок
07 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами буря

Всього знайдено 50 результатів.

Сторінка 2 з 3
21. Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... горщика тістом, так, що пар з горщика вбирався тістом. Запечене таким чином тісто служило прекрасним доповненням до страви. В якості гарнірів до м'ясних страв використовувалася капуста, морква і буряк, ...
22. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... було всім їсть... Був борщ до шпундрів з буряками, А в юшці потрух з галушками, Потім до соку каплуни; З отрібки баба-шарпанина, Печена з часником свинина, Крохналь, який їдять пани... Там лакомини ...
23. ТОП-5 рецептів галицьких холодних зуп
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... реберець, 2 горошини духмяного перцю, 5-6 горошин чорного перцю, 1 середній корінь петрушки, 1 маленький корінь хрону, 3-4 зубки часнику, 1 лавровий листок, 2 середні буряки, 3-4 корнішони, 8-10 перепелиних ...
24. Традиційний восковий розпис писанки
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... . Зелений колір добувають з полови конопляного насіння, листя барвінку, молодого жита. Червону – з лушпиння буряка, цибулі, з настою звіробою. Фіолетову – з цвіту та листя темної мальви, кори чорної вільхи, ...
... традиційно вирощувався буряк і вироблявся цукор, а також знаний місцевий делікатес, що називається репанка (řepánky). Найвпливовішим київським другом і захисником, а пізніше – й покровителем архітектора-аматора ...
26. 12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Базовий раціон гуцулів Українських Карпат складається із зернових (кукурудзи, ячменю, вівса), овочів (картоплі, капусти, буряка), бобових (гороху, квасолі), молочних та кисломолочних продуктів. ...
27. 10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... викладається тоненькими шарами, приправляється червоним перцем та запікається. Меживо Меживо — традиційна українська страва, схожа із відомими нам овочевою ікрою чи рагу. Додаються до межива буряк, ...
... мутить, припікає й поливає. В осінній час сім погод у нас: сіє, віє, туманіє, шумить, гуде, мете і зверху йде. Буря і дуба звалить. Блискавка блисне — й камінь трісне. Буря в склянці води. Чим ...
29. Віктор Петров. Епоха Трипілля (1949)
(Праісторія/Трипільська культура)
... різних, часто протилежних тенденцій розвитку і одночасно пережитих криз. В грозах і бурях знищень, в бурхливих змінах і зламах творився український народ, що став таким, яким ми його знаємо нині. Автор: ...
30. Пісні страви української кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Пропонуємо ознайомитись з деякими.  Бурякова ікра Бурячкова ікра  - це не тільки справжній делікатес, але й користь для вашого організму! Буряк — один із базових продуктів раціону у ...
31. Кращі страви з осінніх овощів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... гарбуза, сіль, 2/3 склянки води. Варіть до готовності рису. В кінці влийте вершки і варіть ще 3-5 хвилин. Перед подачею підсмажте грінки і посипте суп зеленню. Салат із запеченим гарбузом, буряком ...
... державній зраді.  Дем'я́н Ігнатович Многогрі́шний (1621 — 1703) — 3-й очільник Лівобережної гетьманщини (1668—1672). Полковник Чернігівський. Після примусової депортації комендант фортець у Бурятії. ...
33. Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... до страв з дичини або «під дичину». Також їх можна використати для приготування рибних маринадів, жирного м'яса, капусти і буряка. З ялівцевих ягід в давні часи робили пиво. Вивчаючи флору рідного краю, ...
34. Соки: від старовини до сучасності
(Духовна культура/Знахарство)
... кістки міцними. День 6 – імбирно-буряковий сік 1 середній апельсин, очищений і розрізаний на 4; 3 листка кале; 1 середнє яблуко, нарізане клинами; 1 середня морква, очищена; 1 великий буряк, очищений ...
35. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... із зіллям” і готувався усюди на Україні, де використовували варисту піч. У цю страву додавали овочі і приправи, утім головним компонентом був буряк. Свою сучасну назву “борщ” отримав завдяки цій своїй ...
36. Гастрономічна карта України
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... А борщ тут готують зі свининою і на буряковому квасі. Київ вже багато років славиться своїми котлетами по-київські. Південь України Південь, де Дніпро впадає в Чорне море, – це край рибалок, а отже ...
37. Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... часнику й капусти, у борщі вже були морква і буряк, що прийшли до нас із Передньої Азії. У часи Київської Русі знали хрін і ріпу, яка до Великих географічних відкриттів замінювала картоплю. Десь на межі ...
... прода­вала мені мій сніданок - 250 грамів полуниць. Ще про їжу: тут буряковий суп [борщ] подають із тим, що поляки звуть «вушками». Ці «вушка» нагадують равіолі, ба навіть кращі за них. Сме­тану подають ...
39. Історичні гори і пагорби Львова
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... вигляді жінки. А на сусідньому пагорбі стояв другий болван, званий «Дідом». Обидва ті болвани, — розповідає легенда, — часто сварилися, з чого нераз починалася сильна буря і злива, особливо тоді, ...
40. Невідома доля діда і матері Тараса Шевченка
(Духовна культура/Тарас Шевченко)
... і допитливе,колюче, як будяк, Під бурями над Тікичем росло дитя-кріпак. Здіймалось,дивувалося, міцнішало стеблом І відрізнять навчалося в житті добро і зло. (Василь Дергач “Весняний грім”) Грицько ...