Субота
04 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами Цибуля

Всього знайдено 47 результатів.

Сторінка 2 з 3
21. Ускубанки — стародавня поліська страва
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... для нашого регіону. Також цю страву ще звуть - КОВМИ або песковата картопля. Що потрібно на 3 порції: Картопля - 1 кг Борошно - 150 гр. Цибуля - 30 гр. Сало - 0,50 гр. Сіль за смаком ...
22. Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... до хрусткої скоринки. Холодець Свиняча гомілка - 500 г; курячі стегенця - 500 г; морква, цибуля - по 1 шт.; часник - 5 зубків; лавровий листок, перець горошком, сіль - на смак. М’ясо ...
23. 12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... та трохи житнього хліба. Отриману масу залишають на добу у теплому місці, в подальшому її необхідно процідити та, додавши води, варити до загустіння. Підсилює смак страви підсмажена на олії цибуля. Книш ...
24. 100 загадок українською мовою з відповідями
(Мовознавство/Мова і писемність)
... сльози всім. (Цибуля) Маленьке, кругленьше, а зачепи - плакати будешь! (Цибуля) Загадка про цибулю у вірші Їде пані в золотім жупані. Хоч жупан той латка на латці, Та приймають в кожній хатці. (Цибуля) ...
25. 5 рецептів страв з гарбуза
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... цибуля ріпчаста; 400 г курячого філе; 3 зубчики часнику; 2 ст. ложки подрібненої зелені; сіль, чорний перець за смаком.  Цибулю наріжте півкільцями. Моркву натріть на великій тертці. ...
26. Кращі страви з осінніх овощів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... У супі-пюре гарбуз зберігає багато корисних речовин, а в 100 г такого супу всього 70 ккал. Інгредієнти Гарбуз - 1 шт. Рис - 2/3 скл. Цибуля ріпчаста - 1 шт. Червоний солодкий перець - 2 шт. ...
27. Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... (аїр, імбир), цибулини (часник, цибуля), кору (кориця), квіткові пуп'янки (гвоздика, каперси), маточки і приймочки (шафран), всю зелену масу (кріп, естрагон), листя (лавр), плоди та їх частини (червоний ...
28. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в яке загортається найрізноманітніша начинка: варена картопля, тушкована свіжа чи квашена капуста, відварені гриби, вурда, квасоля, солодкий чи солоний сир, бринза, пшоняна чи гречана каша, шпинат, цибуля, ...
29. Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Спочатку були часник і цибуля. А ще - жито. Ці рослини вчені вважають корінними на українській території. Український стіл сторічної давнинин був значно здоровішим, ніж зараз. Поступово з інших ...
30. 18 народних рецептів для покращення імунітету
(Духовна культура/Знахарство)
... ноги. Мед, лимон, часник, цибуля - найвідоміші "борці" з вірусами і мікробами й справжнє джерело вітамінів. Але існують і інші продукти, які допоможуть зміцнити імунітет. Багато з них є чи не в кожному ...
31. Юрій Липа. Ліки під ногами (1943)
(Духовна культура/Знахарство)
... своїх головних прикметах український город має свої прикметні рослини. Рожа (мальва) і нагідки під вікнами житла; цибуля, часник і квасоля на грядках; соняш­ники й гарбузи-ближче паркану,- це все те, що ...
... пасльону (Solanum nigrum) та инших рослин, що ними не нехтують і дорослі люде. Далі вже йдуть головним чином культурні рослини, що їх їдять також сирими.— з них городина; соняшники, цибуля, часник, салата, ...
33. Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... кукурудза. Значну роль у харчуванні українців відігравали овочі(картопля, капуста, буряк, цибуля, часник, огірки) й бобові культури (горох, квасоля, а в карпатських селах — також біб). ...
... в низці так званих "відстрашувальних" імен: Пугач, Полоз, Оса, Вуж, Перець, Цибуля, Мухомор тощо. Ім'я з огляду на рівень батьківської любові, силу очікуваності, вимріяності дитини. Таких дітям ...
35. Козацька медицина і рецептура
(Праісторія/Українське козацтво)
... - по 10 г кожної, вода - 500 г. Відварюють на маленькому вогні, щоб залишилися дві третини розчину. Настоюють, проціджують.. Додають по 2 ст. ложки відвару на кухоль (400 г) медвяних настоїв. Цибуля ...
36. 6 козацьких рецептів для сильного волосся
(Духовна культура/Знахарство)
... дві третини розчину. Настоюють, проціджують.. Додають по 2 ст. ложки відвару на кухоль (400 г) медвяних настоїв. 5) Цибуля синьо-блакитна, цибуля ведмежа, черемша, цибуля кругла, цибуля лісова – дикий ...
37. Медицина Давньої Скіфії
(Праісторія/Скіфи)
... описує смертоносний корінь Acocanthera schimperi, від якого люди або гинуть за короткий час, або згасають дуже довго, а в Херсонесі Таврійському, за його словами, росте солодка цибуля, яку скіфи їдять ...
38. Користь цибулі
(Духовна культура/Знахарство)
Цибуля ріпчаста, латинська назва - Allium cepa, дво-трирічна трав’яниста рослина з їстівними листям (пір’ям) і цибулинами. Місце для посадки і ґрунт: освітлені сонцем місця. Любить багаті перегноєм ...
39. Етнографічні описи селян Київської губернії
(Етнографія/Наддніпрянщина)
... заправляють їжу олією з коноплі, ріпи або льону. Заможніші мають солону або сушену рибу, за якою багато хто їздить на Дон, щоб купити для себе або на продаж. Горіхи, бобові, кукурудза, часник, цибуля, ...
40. «То ніякі не русизми», або Пора забирати позичене
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
... женщина, жолудок, іл, істочник, колібатися, куриця, лом (брухт – запозичене з німецької), лужа, лук (цибуля – запозичене з німецької), луч, міль (мілина), пітух, почка (нирка – запозичене з німецької), ...