Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Субота 04 трав., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
Цибуля
Всього знайдено 47 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 2 з 3
21.
Ускубанки — стародавня поліська страва
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... для нашого регіону. Також цю страву ще звуть - КОВМИ або песковата картопля. Що потрібно на 3 порції: Картопля - 1 кг Борошно - 150 гр.
Цибуля
- 30 гр. Сало - 0,50 гр. Сіль за смаком ...
22.
Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... до хрусткої скоринки. Холодець Свиняча гомілка - 500 г; курячі стегенця - 500 г; морква,
цибуля
- по 1 шт.; часник - 5 зубків; лавровий листок, перець горошком, сіль - на смак. М’ясо ...
23.
12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... та трохи житнього хліба. Отриману масу залишають на добу у теплому місці, в подальшому її необхідно процідити та, додавши води, варити до загустіння. Підсилює смак страви підсмажена на олії
цибуля
. Книш ...
24.
100 загадок українською мовою з відповідями
(Мовознавство/Мова і писемність)
... сльози всім. (
Цибуля
) Маленьке, кругленьше, а зачепи - плакати будешь! (
Цибуля
) Загадка про цибулю у вірші Їде пані в золотім жупані. Хоч жупан той латка на латці, Та приймають в кожній хатці. (
Цибуля
) ...
25.
5 рецептів страв з гарбуза
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...
цибуля
ріпчаста; 400 г курячого філе; 3 зубчики часнику; 2 ст. ложки подрібненої зелені; сіль, чорний перець за смаком. Цибулю наріжте півкільцями. Моркву натріть на великій тертці. ...
26.
Кращі страви з осінніх овощів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... У супі-пюре гарбуз зберігає багато корисних речовин, а в 100 г такого супу всього 70 ккал. Інгредієнти Гарбуз - 1 шт. Рис - 2/3 скл.
Цибуля
ріпчаста - 1 шт. Червоний солодкий перець - 2 шт. ...
27.
Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... (аїр, імбир), цибулини (часник,
цибуля
), кору (кориця), квіткові пуп'янки (гвоздика, каперси), маточки і приймочки (шафран), всю зелену масу (кріп, естрагон), листя (лавр), плоди та їх частини (червоний ...
28.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в яке загортається найрізноманітніша начинка: варена картопля, тушкована свіжа чи квашена капуста, відварені гриби, вурда, квасоля, солодкий чи солоний сир, бринза, пшоняна чи гречана каша, шпинат,
цибуля
, ...
29.
Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Спочатку були часник і
цибуля
. А ще - жито. Ці рослини вчені вважають корінними на українській території. Український стіл сторічної давнинин був значно здоровішим, ніж зараз. Поступово з інших ...
30.
18 народних рецептів для покращення імунітету
(Духовна культура/Знахарство)
... ноги. Мед, лимон, часник,
цибуля
- найвідоміші "борці" з вірусами і мікробами й справжнє джерело вітамінів. Але існують і інші продукти, які допоможуть зміцнити імунітет. Багато з них є чи не в кожному ...
31.
Юрій Липа. Ліки під ногами (1943)
(Духовна культура/Знахарство)
... своїх головних прикметах український город має свої прикметні рослини. Рожа (мальва) і нагідки під вікнами житла;
цибуля
, часник і квасоля на грядках; соняшники й гарбузи-ближче паркану,- це все те, що ...
32.
Хведір Вовк — Студії з української етнографії та антропології (1928)
(Етногенез/Антропологія)
... пасльону (Solanum nigrum) та инших рослин, що ними не нехтують і дорослі люде. Далі вже йдуть головним чином культурні рослини, що їх їдять також сирими.— з них городина; соняшники,
цибуля
, часник, салата, ...
33.
Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... кукурудза. Значну роль у харчуванні українців відігравали овочі(картопля, капуста, буряк,
цибуля
, часник, огірки) й бобові культури (горох, квасоля, а в карпатських селах — також біб). ...
34.
Культура ім'янаречення: етногенез імен та давній іменослов
(Мовознавство/Мова і писемність)
... в низці так званих "відстрашувальних" імен: Пугач, Полоз, Оса, Вуж, Перець,
Цибуля
, Мухомор тощо. Ім'я з огляду на рівень батьківської любові, силу очікуваності, вимріяності дитини. Таких дітям ...
35.
Козацька медицина і рецептура
(Праісторія/Українське козацтво)
... - по 10 г кожної, вода - 500 г. Відварюють на маленькому вогні, щоб залишилися дві третини розчину. Настоюють, проціджують.. Додають по 2 ст. ложки відвару на кухоль (400 г) медвяних настоїв.
Цибуля
...
36.
6 козацьких рецептів для сильного волосся
(Духовна культура/Знахарство)
... дві третини розчину. Настоюють, проціджують.. Додають по 2 ст. ложки відвару на кухоль (400 г) медвяних настоїв. 5)
Цибуля
синьо-блакитна,
цибуля
ведмежа, черемша,
цибуля
кругла,
цибуля
лісова – дикий ...
37.
Медицина Давньої Скіфії
(Праісторія/Скіфи)
... описує смертоносний корінь Acocanthera schimperi, від якого люди або гинуть за короткий час, або згасають дуже довго, а в Херсонесі Таврійському, за його словами, росте солодка
цибуля
, яку скіфи їдять ...
38.
Користь цибулі
(Духовна культура/Знахарство)
Цибуля
ріпчаста, латинська назва - Allium cepa, дво-трирічна трав’яниста рослина з їстівними листям (пір’ям) і цибулинами. Місце для посадки і ґрунт: освітлені сонцем місця. Любить багаті перегноєм ...
39.
Етнографічні описи селян Київської губернії
(Етнографія/Наддніпрянщина)
... заправляють їжу олією з коноплі, ріпи або льону. Заможніші мають солону або сушену рибу, за якою багато хто їздить на Дон, щоб купити для себе або на продаж. Горіхи, бобові, кукурудза, часник,
цибуля
, ...
40.
«То ніякі не русизми», або Пора забирати позичене
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
... женщина, жолудок, іл, істочник, колібатися, куриця, лом (брухт – запозичене з німецької), лужа, лук (
цибуля
– запозичене з німецької), луч, міль (мілина), пітух, почка (нирка – запозичене з німецької), ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»