Середа
01 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами кухня

Всього знайдено 51 результатів.

Сторінка 2 з 3
21. Карпати: 5 місць з дивовижними краєвидами
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... області заховане від очей людини на порозі Чорногірського хребта. Всього 2 години сходження і ви на вершині, з якої відкривається неймовірний краєвид. Приємним бонусом стануть дивовижна кухня і карпатський ...
22. 12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Базовий раціон гуцулів Українських Карпат складається із зернових (кукурудзи, ячменю, вівса), овочів (картоплі, капусти, буряка), бобових (гороху, квасолі), молочних та кисломолочних продуктів. ...
23. 10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Запитайте у будь-кого про українські старовинні страви — і вам одразу згадають борщ, вареники, голубці та холодець. Але наша національна кухня набагато древніша, різноманітніша та цікавіша ...
24. 3 способа приготування айви
(Духовна культура/Знахарство)
Осіння пора найбільш багата різноманітними фруктами і овочами, адже саме в цю пору року ми можемо насолоджуватися такими продуктами як яблука, гарбузи, горіхи тощо. Серед них почесне місце займає ...
25. 5 рецептів страв з гарбуза
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Вітання, мої любі! З Вами дідусь Захар. Сьогодні я зібрав свій останній урожай і вирішив трішки покуховарити. Я познайомлю вас з українськими народними рецептами приготування страв з гарбуза. Гарбуз ...
26. Пісні страви української кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Особливо це відбувається восени, коли увесь овочевий врожай зібраний. На щастя, українська кухня - найбільш збалансована та дієтична кухня у світі. Вибір пісних, проте дуже смачних страв в українців великий. ...
27. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Українська кухня - це, перш за все, натуральна кухня, до якої входять страви зроблені тільки із продуктів природнього походження. По-друге, це домашня кухня (не фаст-фудна), яка зроблена з тих продуктів, ...
28. Гастрономічна карта України
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Північ України Ці краї славляться урожаєм картоплі, що значною мірою впливає на раціон місцевої кухні. Коронна страва Полісся – деруни, або драники. У Чернігівській області майстерно готують печеню ...
29. Що таке давньоруський збитень?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
  Збитень Археологічні розкопки свідчать про те, що немає в світі народу, який не використав би мед в приготуванні своїх традиційних напоїв. Не стали винятком і давні слов'янські народи. ...
30. Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... регіонів прийшли решта овочів і злаків. Так традиційна українська кухня, що сформувалася у XVII-XIX століттях, створила тисячі різних рецептів і смаків. Зазирнувши у миску з борщем, можна побачити, як ...
31. Різдвяне меню: Як приготувати кутю?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
Традиційно на Різдво готують 12 страв. У Християнській традиції це символізує 12 апостолів. Язичники ж асоціювали 12 страв з 12-ма сузір'ями на небі – це була жертва кожному сузір'ю. У них ...
32. Українська хата як священний простір
(Матеріальна культура/Народна архітектура)
... „дим” мають однокорінне походження, що вказує на їхню онтологічну близькість або навіть нерозривність. Кухня Як зазначав в нотатках до своїх лекцій П. Флоренський, при виникненні житла його ...
... поза хатою, на дворі, та ними користуються як літніми кухнями, щоб позбавитись духоти та мух у хаті. Піч, що знаходиться у хаті, цебто вариста піч, в своїй найпростішій формі являє собою ту саму кабицю, ...
34. Що їли українці до появи картоплі?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Сьогодні картопля – чи не головна національна страва. Але ще якихось 300 років тому наші предки навіть не знали, як виглядає цей диво-овоч. З чого складався раціон українців три століття тому? Аж ...
35. Михайло Красуський - Давність української мови (1879)
(Мовознавство/Мова і писемність)
... to cook, німецьке kochen, рос., польськ кухня, kuchnia. Лат. coguo це подвоєне замість co-co, так само як bibo, подвоєне від пити. Від уходити, входити походить не лише устя та (в)уста, але й вухо, де ...
36. Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Українська кухня - смачна та корисна для здоров'я, славиться давньою історією і різноманітністю. Сотні рецептів відомі далеко за межами України. Сьогодні ми торкнемося що саме їли українці та ...
37. Як вилікувати діабет народними методами?
(Духовна культура/Знахарство)
... можуть бути обезжирені сири, соєві продукти, бобові, риба.  Якщо резюмувати, то одним словом українська дієтична народна кухня здатна позитивно вплинути у боротьбі з діабетом.  Які продукти ...
38. Як правильно приготувати млинці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Навіть по одному і тому ж рецепту у кожної господині млинці виходять різні: свої секрети - нічого не поробиш. Але є загальні вимоги, без виконання яких кожен млинець може бути комом. Дріжджі беремо ...
39. Лемківські страви з гарячої кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Змінюються часи – змінюються звичаї. Змінюється ритм життя і за щоденним поспіхом не помічаємо, що втрачаємо надбане попередніми поколіннями. А ще виселення і втрата місцевого смаку їжі зробили своє. ...
... пращурами сучасних росіян ) : ( к ) - уха, ку (х) - шать; литовське – (к) - juse ( рибний суп ), німецькі слова – kuche ( кухня ), kochin ( кухарка ), koch ( кухар ), kochen ( варити, готувати ...