П'ятниця
26 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами рецептура

Всього знайдено 11 результатів.

“Авиатор” — это игра, от которой очень трудно оторваться. Игровой процесс настолько затягивает, что приходится удивляться, почему это происходит. Ведь, на первый взгляд, здесь нет ничего такого, что ...
... налипання до поверхні. На сьогодні існує безліч різноманітних рецептур "коктейлю Молотова". Ось найпоширеніші з них (за даними Вікіпедії): сучасна рецептура — 3/4 бензину на 1/4 мастила, 10-20 мл ...
3. Обрядовий хліб українців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Отож для цього і готували пампушки – округлі кульки-булочки переважно з пшеничного борошна. Рецептура: Корені з кореневищами оману високого 5 г Листків шавлії лікарської 20 г Плодів шипшини 40 ...
4. Декілька рецептів приготування виробів з борошна
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... невеликою кількістю здоби (масло, цукор, яйця) Рецептура дріжджового безопарного тіста У каструлю налити тепле молоко або воду(температура 30) і розчинити дріжджі. Додати сіль, цукор, яйця, ароматичні ...
5. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... чи поминках. Борщ посьогодні залишається знаковою українською стравою, рецептура приготування якої збереглася практично у незмінному вигляді У XVIII ст. серед овочевих культур значного поширення ...
6. Козацька медицина і рецептура
(Праісторія/Українське козацтво)
Скажемо одразу: сам термін "Козацька медицина" новий і викликає цілу низку запитань. Найпростіше - чи була вона взагалі? Давайте підрахуємо: населення Козаччини сягало (загалом) 150-200 ...
7. Акацієвий напій
(Духовна культура/Знахарство)
... 3 л окропу, настоюють 4 години, фільтрують, доводять до об'єму 3 л. 150 г сухої трави підмаренника справжнього за­ливають 3 л окропу, настоюють 4 години, фільтрують, доводять до об'єму 3 л. Рецептура ...
8. Як приготувати гадючниковий напій?
(Духовна культура/Знахарство)
... заливають 3 л окропу, настоююсь 4 години, фільтру­ють, доводять до загального об'єму 3 л. Рецептура напою: настою квіток гадючника шести­пелюсткового— 3 л, настою трави материнки звичайної — З л, меду ...
9. Що пив козак Мамай?
(Духовна культура/Знахарство)
... рази на добу за півгодини до їди. Для спринцювань відвар фільтрують і проводять спринцювання піхви та примочки при герпетичних та генітальних вірусних ураженнях 1-2 рази на добу впродовж 7-10 діб. Рецептура ...
10. Васильковий напій
(Духовна культура/Знахарство)
... заливають 3 л окропу, настоюють 4 години, фільтрують, доводять до об'єму 3 л. Рецептура напою: настою квітучих верхівок василь­ків справжніх — 3 л, настою трави материнки звичай­ної— 3 л, меду ранньовесняного ...
11. Євген Товстуха - Фітоетнологія українців
(Духовна культура/Знахарство)
... плодів квіток та листків. Восени – з пізніх плодів, а також коренів з кореневищами. Рецептура їхня не вельми складна. Беруть одну частину сировини на п'ять частин 40° спирту чи горілки, настоюють 15-30 ...