СПАДЩИНА ПРЕДКІВ

Головна Знахарство АКАЦІЄВИЙ НАПІЙ

АКАЦІЄВИЙ НАПІЙ

e-mail Друк
Рейтинг 0.0 з 5. Голосів: 0

Un52255225252525522525titled-1Акація біла (робінія звичайна) — Robinia pseudoa- cacia L.

Родина бобові — Fabaceae (Leguminosae).

Сировина. Заготовляють для напою квітки акації білої на початку цвітіння. їх сушать або використову­ють свіжими. Зберігають у щільній тарі. Необхідно всі­ляко запобігати проникненню молі, яка робить квітки не придатними для переробки.

Технологія приготування напою

1. 250 г свіжих квіток акації білої заливають 3 л окропу, настоюють 4 години, фільтрують, доводять до об'єму 3 л.

2. 150 г сухої трави підмаренника справжнього за­ливають 3 л окропу, настоюють 4 години, фільтрують, доводять до об'єму 3 л.

Рецептура напою: настою квіток акації білої — 3 л, настою трави підмаренника справжнього — 3 л, меду ранньовесняного — 2 кг, спирту 96° — до 10 л.

Застосування. Акацієвий напій застосовують при за­пальних захворюваннях сечостатевих органів, нефролі­тіазі; захворюваннях дихальних шляхів, печінки, ендо­метритах, геморої. При стресових станах, екземах, ка­тарах травного тракту, діареї, жовтяниці тощо.

Приймають по 1—2 столові ложки 4—5 разів на до­бу за ЗО хв. до їди. Напій має приємний смак і запах, а також особливий світло-золотавий колір.

У далеку давнину (як свідчать легенди та перека­зи) напоями, до складу яких входив підмаренник справжній, ясновидці, ворожбити, чаклуни, чаро­дії, знахарі, чарівниці відгонили від світлиць, обійстя, млинів, винокурень, полів та ланів «злі духи». А в ніч на Івана Купайла цими напоями дів­чата «причаровували» хлопців. «Чари» діяли, ко­ли хлопці не лише пили напої з медом, вином чи горілкою, а навіть тоді, коли парубок брав запаш­ну золотаву рослину з гарячих долонь закоханої дівчини, яка потаємно провела замовляння цього цілющого зілля.

Теги:     Акація      напій      здоров'я      сила      рецептура      давнина      знахарство      трави      зілля      ворожбити
AddThis Social Bookmark Button

Залишити відгук:

blog comments powered by Disqus
 

Підписатись 
на публікації проекту: