Субота
04 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами трава

Всього знайдено 49 результатів.

Сторінка 3 з 3
41. Що покласти та як підготувати традиційний Великодній кошик ?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... простою серветкою, а вишитим (вручну) великоднім рушником, орнамент якого має український (або праукраїнський) символічний зміст; Допускається прикрасити кошик різними травами  - миртом або барвінком, ...
42. 12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... символічна для Гуцульщини страва виникла, коли з харчів лишилися лише сметана та кукурудзяне борошно. А назву свою бануш  отримав  від імені ґазди Баноша, якого турботлива жінка рясно годувала. ...
43. 10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Розтирати тісто потрібно, доки воно не перетвориться на мілкі розсипчасті кульки розміром з горошину. Ці кульки відварюються у воді, молоці або бульйоні. Страва готується, поки кульки не спливуть на поверхню. ...
... такого дерева, щоб на нього птиця не сідала. Пізнати дерево по його плоду. Сади деревину — будеш їсти садовину. Де коріння, там і дерево. Верба, що лугова трава: її викосиш, а вона знову виросте. ...
45. 3 способа приготування айви
(Духовна культура/Знахарство)
... в складі неймовірно смачного супу. Ця страва без сумнівів припаде до смаку вашій родині - від малого до великого. Для приготування диво-супу вам знадобиться: 0,5 кг яловичини; 1 невелика цибулина; ...
46. Пісні страви української кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... та перцем. Далі вмішайте цибулю до моркви з буряком. Подавати страву слід холодною. Можна також додавати під час приготування гриби чи горіхи. Така ікра може подаватись до столу як окрема страва або ж ...
47. Кращі страви з осінніх овощів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... і козячим сиром Надзвичайно корисний вітамінами, цей салат сподобається кожній родині Буряк є демісезонним овочем, доступним в будь-яку пору року. Поєднання у стравах гарбуза і буряків давно стало ...
48. Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... цінувала пахучі трави. Спочатку їх використовували в різних ритуалах, а пізніше - для надання аромату і присмаку стравам, а також для виготовлення ліків. Як прянощі використовують корені (хрін), кореневища ...
49. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в якому готується страва. Борщ має велику кількість різновидів: червоний борщ; зелений або весняний борщ; холодний борщ (холодник). Технологія приготування зеленого та холодного борщів ...