Вівторок
07 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами буря

Всього знайдено 50 результатів.

Сторінка 3 з 3
41. Місяць та його фази в традиційних уявленнях предків
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... огірків». Проте на українсько-білоруському пограниччі четвертий тиждень видимого місяця, особливо його останні три дні, вважається сприятливим часом для викопування картоплі, моркви, буряку та їхньої закладки ...
42. Різдвяне меню: Як приготувати кутю?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... подавали 12 традиційних страв: калачі мед кутя узвар борщ вареники голубці риба горох городина (морква, буряки, капуста) яблука-груші-сливи (інколи квашені) гриби. На столі ...
43. Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... квас), буряковий, фруктовий, ягідний, виготовлений з соку дерев.  Буряковий квас готували у такий спосіб. З перемитих городніх червоних буряків зрізали верхню й нижню шкуринки, щільно складали у діжку, ...
44. Громовиця Бердник. Знаки карпатської магії (2007)
(Духовна культура/Бібліотека)
... прогнівають своїх богів, і ті покарають не лише їх, а й нащадків? А князівські воєводи силоміць хрестили людей, і через те велика буря зчинилася в духовному просторі нашої землі. Це був великий гріх князя ...
45. Народні прикмети про зиму
(Духовна культура/Фольклор)
... буде буря або злива. Перед хуртовиною свиня лягає мордою до вітру. Свиня, хоч і сита, а ходить по оборі, кувікає - на зміну погоди. Якщо гуска чи качка стоять на одній нозі - прикмета негоди. Коли ...
46. Козацькі витоки міста Дніпро
(Праісторія/Українське козацтво)
... Великого. Побутують красиві романтичні легенди про заснування ними у IX столітті православного монастиря на острові, що і має назву Монастирського (мав також назви Рябининський, Буряківський, Богомоловський ...
47. Сахнівський скарб і золота діадема
(Матеріальна культура/Старожитності)
... Тютюнові плантації на полях замінили буряковими. Тільки невеликі грядки засівалися селянами тютюном для особистих потреб.  Енциклопедичний довідник Брокгауза і Ефрона зазначає, що на початок ...
... груші. а на півдні виноград, инжир (фіги) Переходовими від сирової їжі до такої, що її треба перше відповідним способом приготувати, є гриби та деяка городина, як огірки, капуста, буряки, що їх вживають ...
49. Що їли українці до появи картоплі?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... м’ясо і сало. Також як приправу використовували зелень: листя кульбаби, бурякове листя, кропиву і лободу. А ось салати українцям були незнайомі. ДЕСЕРТИ  Десертом зазвичай служили різні киселеподібні ...
50. Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... кукурудза. Значну роль у харчуванні українців відігравали овочі(картопля, капуста, буряк, цибуля, часник, огірки) й бобові культури (горох, квасоля, а в карпатських селах — також біб). ...