Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Вівторок 07 трав., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
буря
Всього знайдено 50 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 3 з 3
41.
Місяць та його фази в традиційних уявленнях предків
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... огірків». Проте на українсько-білоруському пограниччі четвертий тиждень видимого місяця, особливо його останні три дні, вважається сприятливим часом для викопування картоплі, моркви,
буря
ку та їхньої закладки ...
42.
Різдвяне меню: Як приготувати кутю?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... подавали 12 традиційних страв: калачі мед кутя узвар борщ вареники голубці риба горох городина (морква,
буря
ки, капуста) яблука-груші-сливи (інколи квашені) гриби. На столі ...
43.
Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... квас),
буря
ковий, фруктовий, ягідний, виготовлений з соку дерев.
Буря
ковий квас готували у такий спосіб. З перемитих городніх червоних
буря
ків зрізали верхню й нижню шкуринки, щільно складали у діжку, ...
44.
Громовиця Бердник. Знаки карпатської магії (2007)
(Духовна культура/Бібліотека)
... прогнівають своїх богів, і ті покарають не лише їх, а й нащадків? А князівські воєводи силоміць хрестили людей, і через те велика
буря
зчинилася в духовному просторі нашої землі. Це був великий гріх князя ...
45.
Народні прикмети про зиму
(Духовна культура/Фольклор)
... буде
буря
або злива. Перед хуртовиною свиня лягає мордою до вітру. Свиня, хоч і сита, а ходить по оборі, кувікає - на зміну погоди. Якщо гуска чи качка стоять на одній нозі - прикмета негоди. Коли ...
46.
Козацькі витоки міста Дніпро
(Праісторія/Українське козацтво)
... Великого. Побутують красиві романтичні легенди про заснування ними у IX столітті православного монастиря на острові, що і має назву Монастирського (мав також назви Рябининський,
Буря
ківський, Богомоловський ...
47.
Сахнівський скарб і золота діадема
(Матеріальна культура/Старожитності)
... Тютюнові плантації на полях замінили
буря
ковими. Тільки невеликі грядки засівалися селянами тютюном для особистих потреб. Енциклопедичний довідник Брокгауза і Ефрона зазначає, що на початок ...
48.
Хведір Вовк — Студії з української етнографії та антропології (1928)
(Етногенез/Антропологія)
... груші. а на півдні виноград, инжир (фіги) Переходовими від сирової їжі до такої, що її треба перше відповідним способом приготувати, є гриби та деяка городина, як огірки, капуста,
буря
ки, що їх вживають ...
49.
Що їли українці до появи картоплі?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... м’ясо і сало. Також як приправу використовували зелень: листя кульбаби,
буря
кове листя, кропиву і лободу. А ось салати українцям були незнайомі. ДЕСЕРТИ Десертом зазвичай служили різні киселеподібні ...
50.
Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... кукурудза. Значну роль у харчуванні українців відігравали овочі(картопля, капуста,
буря
к, цибуля, часник, огірки) й бобові культури (горох, квасоля, а в карпатських селах — також біб). ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»