Середа
08 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами страви

Всього знайдено 51 результатів.

Сторінка 2 з 3
21. Українські народні страви: рибна юшка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Наші пращури юшку готували трьох видів: білу (з цибулею), жовту (з шафраном) і чорну (з корицею, гвоздикою, перцем). Поступово юшка з крупами, картоплею, локшиною і іншими продуктами одержала нові ...
22. Ускубанки — стародавня поліська страва
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Розповім про старовинну поліську страву, яку готували у моїй сім'ї в с. Звірів на Волині. Прабабуся передала цей рецепт моїй бабусі, а та в свою чергу моїй мамі. Так ось, страва дуже проста але неймовірно ...
23. ТОП-5 рецептів галицьких холодних зуп
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... із книги «Українські страви» Зиновії Клиновецької) З волового м’яса або телятини зварити міцний бульйон, процідити і залити борщем або хлібним квасом, щоб був кислуватим на смак. Окремо зварити кілька ...
24. Закарпатська кухня: гомбовці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... за вагою, але полюбляє солодощі. Ми розглянемо кілька рецептів приготування цієї чудової страви з карпатської кухні. Гомбовці з сиру (творожні) Інгредієнти: сир домашній 250 г. крупа манна ...
25. Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
У цій статті ми поділилися з вами легкими рецептами приготування смачної закуски до домашнього великоднього столу.  Закуска на хлібцях із сьомгою та вершковим сиром слабосолона сьомга або ...
26. 12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Дуже популярні на Гуцульщині круп‘яні та мучні страви: густа, однорідна каша з кукурудзяного борошна (кулеша), вареники («пироги») з різного борошна з сиром та бринзою, картоплею та капустою, «терті пляцки» ...
27. 10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Запитайте у будь-кого про українські старовинні страви — і вам одразу згадають борщ, вареники, голубці та холодець. Але наша національна кухня набагато древніша, різноманітніша та цікавіша ...
28. 5 рецептів страв з гарбуза
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Вітання, мої любі! З Вами дідусь Захар. Сьогодні я зібрав свій останній урожай і вирішив трішки покуховарити. Я познайомлю вас з українськими народними рецептами приготування страв з гарбуза. Гарбуз ...
29. Пісні страви української кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
  Якщо у вас виникла потреба сісти на дієту,  ви дотримуєтесь посту або просто знайомі з веганством, то безперечно приходить момент, коли жирні страви не підходять і ви переходите на пісні. ...
30. Кращі страви з осінніх овощів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... зимою. В цю пору рекомендують вживати якомога більше овочів, фруктів і зелені. Багатий вітамінами раціон стане запорукою сильного імунітету і чудового самопочуття. До того ж страви на основі овочів менш ...
31. 10 видів насіння, які покращують здоров'я
(Духовна культура/Знахарство)
... як діабет і серцева недостатність. Його можна їсти в сирому вигляді, додавати в готові страви або змішувати з соком, йогуртом, молоком. Насіння льону Лляне насіння – найцінніше джерело незамінних ...
32. Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... лист, гвоздика, кардамон та багато інших були відомі слов'янам ще до введення християнства на Русі. Спеції підсилюють природний смак страви, створюючи при цьому найвибагливішу гармонію. Отож, чим ...
33. Тетяна Пассек - Трипільська культура (1941)
(Праісторія/Трипільська культура)
... маси (глина з домішкою товчених черепашок) для варіння страви. Коло великих грушовидної форми посудин знаходять покришки і зерно-терні камені: великі плоскі — нижні і кулясті невеликі — верхні. Місце коло ...
34. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Українська кухня - це, перш за все, натуральна кухня, до якої входять страви зроблені тільки із продуктів природнього походження. По-друге, це домашня кухня (не фаст-фудна), яка зроблена з тих продуктів, ...
... сонцьи (вершком до сонця а гузаром від сонця). На пер¬ший сйитий вечер не має ні з килі нїчо говорити, нїчо їсти, нїчо пити. В вечерьих з кождої страви має по 9 раз узьити, сховати у платок^и не говорити, ...
36. Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... страви з пророщеного зерна без цукру (зубці, путря, кваша), печиво із солодового борошна без цукру, кваси. У Львові за відродження традицій в сучас¬них закладах узявся Клуб галицької кухні, що об’єднує ...
37. Гійом Левассер де Боплан про козаків і Україну
(Праісторія/Українське козацтво)
... полотно і тканини для щоденного вжитку. Всі уміють добре обробляти землю, сіяти, жати, випікати хліб, готувати різні м'ясні страви, варити пиво, мед, горілку, робити брагу тощо. Немає також серед них жодного, ...
... і тим самим сприяють розвитку геморою. Повністю відмовитись від алкоголю. Не вживати дуже гострі, пікантні страви. Відмовитись від фаст-фуду. Перейти повністю на українську традиційну кухню, яка  ...
39. Різдвяне меню: Як приготувати кутю?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Різдво було оповите цифрою 12, оскільки вважалося, що за 12 священних ночей творився Всесвіт (з 25-го грудня по 6 січня за сучасним літочисленням).  Різдвяні страви Отже, на Різдвяний стіл господині ...
40. Діалекти Західної України
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
... та у Чернівецькій області. Жителі північних районів Рівненщини та Волині їдять Бацонита Беци. Більш рідкісну назву страви можна почути на Закарпатті. Зокрема: кийзлики, ґуґіль, гуглі, ...