Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Середа 08 трав., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
страви
Всього знайдено 51 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 2 з 3
21.
Українські народні страви: рибна юшка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Наші пращури юшку готували трьох видів: білу (з цибулею), жовту (з шафраном) і чорну (з корицею, гвоздикою, перцем). Поступово юшка з крупами, картоплею, локшиною і іншими продуктами одержала нові ...
22.
Ускубанки — стародавня поліська страва
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Розповім про старовинну поліську страву, яку готували у моїй сім'ї в с. Звірів на Волині. Прабабуся передала цей рецепт моїй бабусі, а та в свою чергу моїй мамі. Так ось, страва дуже проста але неймовірно ...
23.
ТОП-5 рецептів галицьких холодних зуп
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... із книги «Українські
страви
» Зиновії Клиновецької) З волового м’яса або телятини зварити міцний бульйон, процідити і залити борщем або хлібним квасом, щоб був кислуватим на смак. Окремо зварити кілька ...
24.
Закарпатська кухня: гомбовці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... за вагою, але полюбляє солодощі. Ми розглянемо кілька рецептів приготування цієї чудової
страви
з карпатської кухні. Гомбовці з сиру (творожні) Інгредієнти: сир домашній 250 г. крупа манна ...
25.
Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
У цій статті ми поділилися з вами легкими рецептами приготування смачної закуски до домашнього великоднього столу. Закуска на хлібцях із сьомгою та вершковим сиром слабосолона сьомга або ...
26.
12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Дуже популярні на Гуцульщині круп‘яні та мучні
страви
: густа, однорідна каша з кукурудзяного борошна (кулеша), вареники («пироги») з різного борошна з сиром та бринзою, картоплею та капустою, «терті пляцки» ...
27.
10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Запитайте у будь-кого про українські старовинні
страви
— і вам одразу згадають борщ, вареники, голубці та холодець. Але наша національна кухня набагато древніша, різноманітніша та цікавіша ...
28.
5 рецептів страв з гарбуза
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Вітання, мої любі! З Вами дідусь Захар. Сьогодні я зібрав свій останній урожай і вирішив трішки покуховарити. Я познайомлю вас з українськими народними рецептами приготування страв з гарбуза. Гарбуз ...
29.
Пісні страви української кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Якщо у вас виникла потреба сісти на дієту, ви дотримуєтесь посту або просто знайомі з веганством, то безперечно приходить момент, коли жирні
страви
не підходять і ви переходите на пісні. ...
30.
Кращі страви з осінніх овощів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... зимою. В цю пору рекомендують вживати якомога більше овочів, фруктів і зелені. Багатий вітамінами раціон стане запорукою сильного імунітету і чудового самопочуття. До того ж
страви
на основі овочів менш ...
31.
10 видів насіння, які покращують здоров'я
(Духовна культура/Знахарство)
... як діабет і серцева недостатність. Його можна їсти в сирому вигляді, додавати в готові
страви
або змішувати з соком, йогуртом, молоком. Насіння льону Лляне насіння – найцінніше джерело незамінних ...
32.
Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... лист, гвоздика, кардамон та багато інших були відомі слов'янам ще до введення християнства на Русі. Спеції підсилюють природний смак
страви
, створюючи при цьому найвибагливішу гармонію. Отож, чим ...
33.
Тетяна Пассек - Трипільська культура (1941)
(Праісторія/Трипільська культура)
... маси (глина з домішкою товчених черепашок) для варіння
страви
. Коло великих грушовидної форми посудин знаходять покришки і зерно-терні камені: великі плоскі — нижні і кулясті невеликі — верхні. Місце коло ...
34.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Українська кухня - це, перш за все, натуральна кухня, до якої входять
страви
зроблені тільки із продуктів природнього походження. По-друге, це домашня кухня (не фаст-фудна), яка зроблена з тих продуктів, ...
35.
Володимир Шухевич про мольфарів Українських Карпат
(Етнографія/Гуцульщина)
... сонцьи (вершком до сонця а гузаром від сонця). На пер¬ший сйитий вечер не має ні з килі нїчо говорити, нїчо їсти, нїчо пити. В вечерьих з кождої
страви
має по 9 раз узьити, сховати у платок^и не говорити, ...
36.
Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...
страви
з пророщеного зерна без цукру (зубці, путря, кваша), печиво із солодового борошна без цукру, кваси. У Львові за відродження традицій в сучас¬них закладах узявся Клуб галицької кухні, що об’єднує ...
37.
Гійом Левассер де Боплан про козаків і Україну
(Праісторія/Українське козацтво)
... полотно і тканини для щоденного вжитку. Всі уміють добре обробляти землю, сіяти, жати, випікати хліб, готувати різні м'ясні
страви
, варити пиво, мед, горілку, робити брагу тощо. Немає також серед них жодного, ...
38.
Як вилікувати геморой народними засобами в домашніх умовах?
(Духовна культура/Знахарство)
... і тим самим сприяють розвитку геморою. Повністю відмовитись від алкоголю. Не вживати дуже гострі, пікантні
страви
. Відмовитись від фаст-фуду. Перейти повністю на українську традиційну кухню, яка ...
39.
Різдвяне меню: Як приготувати кутю?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Різдво було оповите цифрою 12, оскільки вважалося, що за 12 священних ночей творився Всесвіт (з 25-го грудня по 6 січня за сучасним літочисленням). Різдвяні
страви
Отже, на Різдвяний стіл господині ...
40.
Діалекти Західної України
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
... та у Чернівецькій області. Жителі північних районів Рівненщини та Волині їдять Бацонита Беци. Більш рідкісну назву
страви
можна почути на Закарпатті. Зокрема: кийзлики, ґуґіль, гуглі, ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»