П'ятниця
26 квіт., 2024
     

Ukrainian English

Закарпатець без ніг став добровольцем захищати Україну

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 2

vasyl-shtefko

55-річний чоловік без обох ніг Василь Штефко з села Кушниця, Іршавського району Закарпатської області, пішов добровольцем у військо захищати рідну Батьківщину. 

Як повідомляє 128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада, у 2004 році на заробітках в Росії Василь втратив обидві ноги і на протезах повернувся додому, в рідну Кушницю. А коли Росія вдерлася в Україну, просто не зміг сидіти дома, каже:

Я не спав дві доби, коли побачив, що відбувається. Просто не зміг сидіти дома, зібрав речі й пішов у військкомат. Зізнаюся зараз перед командуванням, що збрехав там, – сказав, що в мене тільки один протез. І попросився в 128-му бригаду. Свого часу я служив у армії, вмію стріляти, непогано воджу машину. Люди, котрі не бачать протезів, навіть не здогадуються, що в мене немає ніг. Тут я за званням сержант, а за посадою – водій, служу в роті вогневої підтримки.

Мій батько так само «незаконно» потрапив на фронт у Другу світову. Йому було 15 років, але він сказав, що має 18, і пішов воювати. Дома мене чекає дружина й 11-річна донька. Вони переживають, але й пишаються, що я захищаю країну…

62331fff4c663---------------

Люди вражені вчинком чоловіка. Передусім, це має послужити прикладом для військовозобов'язаних здорових чоловіків, котрі намагаються перетнути кордон різними незаконними способами, як от "переодягаючись у жінок" або "сидячи у бейбі-боксах".

Хлопці із 128-ї бригади підсумовують: "Прийде час, і Василь Штефко своїми протезами розтопче двоголову курицю на російському гербі!"

- Культурно-історичний, просвітницький портал "Спадщина Предків"


Долучайтесь до спільноти та діліться публікацією у соцмережах:

Підписатися на Twitter та Viber