Субота
04 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами квас

Всього знайдено 50 результатів.

Сторінка 3 з 3
41. Що їли українці до появи картоплі?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...  За часів Київської Русі як не дивно, але напої майже не були алкогольними, хіба що зброджені напої: квас, пиво, мед і збитень. Справа в тому, що робота в полі вимагала багато сил, а такі напої – дуже ...
42. Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... кукурудза. Значну роль у харчуванні українців відігравали овочі(картопля, капуста, буряк, цибуля, часник, огірки) й бобові культури (горох, квасоля, а в карпатських селах — також біб). ...
43. Як вилікувати діабет народними методами?
(Духовна культура/Знахарство)
... або ряжанки, 4-8 кубиків харчового льоду. У міксері добре збити морквяний, апельсиновий і лимонний соки, кисляк або ряжанку, мед. Пити по півсклянки тричі на день. Настій стулок плодів квасолі. Взяти ...
... і забезпечуватимуть щасливу долю і успішне майбуття рідної дитини. Окремо є сенс зазначити, що доволі багато вищеназваних імен дуже вже нагадують прізвиська: Кислиця, Кисіль, Кциіоквас, Жирнос. Популярність ...
45. Алкоголь на Русі? Що пили витязі й князі
(Праісторія/Київська Русь)
... родини. Готувалися і інші напої, такі як: збитень, узвар, квас, березовий сік, вишняк. Усі вони виробляються з натуральних рослин, речовин та продуктів, а тому жодним чином не шкодили здоров'ю, а навпаки ...
46. Гуцульські Альпи
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... А перебувати у межах заповідних об'єктів можна тільки по перепустках адміністрації заповідника та природоохоронних служб. Верхів'я річок Квасний, Щаул, Стоговець, Бальзатул, Білий Потік не заселені взагалі. ...
47. Лемківські страви з гарячої кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...  борошно капуста квасоля городина різні каші молочні продукти власного виробу. ➤ На сніданок переважно їли хліб на заквасці (свій!), молоко, масло, сир, бринзу і картоплю. ➤ На полуденок ...
48. Що їли козацькі гетьмани?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... до 28 градусів. Пиво, узвар, квас і мед подавали як в глиняних кружках, так і в срібних. На першому фото - Чарка з написом «Іоанна Мазепи». XVIІІ ст. Україна. Знайдена в Батурині. На другому фото - Чарка ...
49. Мартін Поллак. «До Галичини» (Nach Galicien)
(Етнографія/Гуцульщина)
... квасолю. У піст, який попівською волею міг тривати більше півроку, гуцули їли саму квашену капусту, присмачену соняшниковою чи конопляною олією; у щедрі роки, може, ще й рибу. На головній вулиці в болоті ...
... квасолею, товченим конопляним насінням ("разінкі") тощо. Улюбленою стравою литвинів, як і всіх українців, були галушки й особливо вареники, приготовані з пшеничного борошна з сиром. Це була страва й на ...