Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Субота 04 трав., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
квас
Всього знайдено 50 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 3 з 3
41.
Що їли українці до появи картоплі?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... За часів Київської Русі як не дивно, але напої майже не були алкогольними, хіба що зброджені напої:
квас
, пиво, мед і збитень. Справа в тому, що робота в полі вимагала багато сил, а такі напої – дуже ...
42.
Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... кукурудза. Значну роль у харчуванні українців відігравали овочі(картопля, капуста, буряк, цибуля, часник, огірки) й бобові культури (горох,
квас
оля, а в карпатських селах — також біб). ...
43.
Як вилікувати діабет народними методами?
(Духовна культура/Знахарство)
... або ряжанки, 4-8 кубиків харчового льоду. У міксері добре збити морквяний, апельсиновий і лимонний соки, кисляк або ряжанку, мед. Пити по півсклянки тричі на день. Настій стулок плодів
квас
олі. Взяти ...
44.
Культура ім'янаречення: етногенез імен та давній іменослов
(Мовознавство/Мова і писемність)
... і забезпечуватимуть щасливу долю і успішне майбуття рідної дитини. Окремо є сенс зазначити, що доволі багато вищеназваних імен дуже вже нагадують прізвиська: Кислиця, Кисіль, Кциіо
квас
, Жирнос. Популярність ...
45.
Алкоголь на Русі? Що пили витязі й князі
(Праісторія/Київська Русь)
... родини. Готувалися і інші напої, такі як: збитень, узвар,
квас
, березовий сік, вишняк. Усі вони виробляються з натуральних рослин, речовин та продуктів, а тому жодним чином не шкодили здоров'ю, а навпаки ...
46.
Гуцульські Альпи
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... А перебувати у межах заповідних об'єктів можна тільки по перепустках адміністрації заповідника та природоохоронних служб. Верхів'я річок
Квас
ний, Щаул, Стоговець, Бальзатул, Білий Потік не заселені взагалі. ...
47.
Лемківські страви з гарячої кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... борошно капуста
квас
оля городина різні каші молочні продукти власного виробу. ➤ На сніданок переважно їли хліб на за
квас
ці (свій!), молоко, масло, сир, бринзу і картоплю. ➤ На полуденок ...
48.
Що їли козацькі гетьмани?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... до 28 градусів. Пиво, узвар,
квас
і мед подавали як в глиняних кружках, так і в срібних. На першому фото - Чарка з написом «Іоанна Мазепи». XVIІІ ст. Україна. Знайдена в Батурині. На другому фото - Чарка ...
49.
Мартін Поллак. «До Галичини» (Nach Galicien)
(Етнографія/Гуцульщина)
...
квас
олю. У піст, який попівською волею міг тривати більше півроку, гуцули їли саму квашену капусту, присмачену соняшниковою чи конопляною олією; у щедрі роки, може, ще й рибу. На головній вулиці в болоті ...
50.
Литвини півночі України - ймовірний уламок племені літописних Сіверян
(Етнографія/Полісся)
...
квас
олею, товченим конопляним насінням ("разінкі") тощо. Улюбленою стравою литвинів, як і всіх українців, були галушки й особливо вареники, приготовані з пшеничного борошна з сиром. Це була страва й на ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»