Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Неділя 05 трав., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
яйця
Всього знайдено 50 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 3 з 3
41.
Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... птиці, в салатах з
яйця
ми і холодним м'ясом. Шавлію кладуть у пироги з капустою, м'ясом,
яйця
ми з рисом. Шавлією посипають безпосередньо перед подачею курячі бульйони, яєчні страви, відварну жирну рибу, ...
42.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... спочатку такі страви вважали не надто апетитними і віддавали холодці прислузі. Французи взяли за основу рецепт руського холодцю, облагородили його, додавши овочі і варені
яйця
, зробили справжнім делікатесом. ...
43.
Весільні обрядові хліби: короваї і калачі
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... району молодим, що просять на весілля, господарі дають
яйця
на коровай, обов'язково парну кількість, зазвичай від чотирьох до десяти [72]. Запросивши всіх родичів калачами, молодий і молода повинні повернутися ...
44.
Чому у давніх слов'ян чоловіки носили довге волосся?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... за волоссям так само ретельно, як і жінки. Для догляду використовували натуральні інгредієнти, а саме: кисле молоко (простокваша), жовток від
яйця
або хліб, спеціально розмочений. Промивали волосся ...
45.
Пряники часів Давньої Русі: історія, рецепти приготування
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... пряників Фігурні Пряники Вам знадобиться: — 450-500 г борошна; — 200 г меду; — 2
яйця
; — 100 г цукру; — чайна сода на кінчику ножа; — щіпка кориці і анісу; — 1-2 Склянки води. Спосіб приготування: ...
46.
20 продуктів, які збережуть красу волосся
(Духовна культура/Знахарство)
... роблять їх густим і здоровим. 6.
Яйця
Яйця
- багате джерело вітаміну В7 (біотин), нестача якого може призвести до випадіння волосся і крихкості нігтів. Біотин також міститься в мигдалі, авокадо ...
47.
Громовиця Бердник. Знаки карпатської магії (2007)
(Духовна культура/Бібліотека)
... Також до Великодня робили крашанки -
яйця
, фарбовані одним кольором. Звісно, кожен колір теж мав свою символіку. Найбільше робили червоних крашанок (звідки, очевидно, й назва). Цей колір символізував ...
48.
Вірування пов'язані з лелекою
(Духовна культура/Давні вірування)
... лелечу вірність. Коли з підкладеного зловмисником у гніздо чужого
яйця
(гусячого, курячого і т.п.) вилупилося пташеня, самець убив його і вигнав “зрадницю”-самку. Уміє бузько й віддячити за допомогу. ...
49.
Хведір Вовк — Студії з української етнографії та антропології (1928)
(Етногенез/Антропологія)
... населення цілими селами виряджається І тепер ще на болота збирати
яйця
качок та иншої птиці, цілком не вважаючи на те, що цим способом нищиться дичина, і доходячи в цьому до справжнього варварства: «знайде ...
50.
Як святкували та що готували на Великдень 100 років тому?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... тя
яйця
.
Яйця
переважно малюють на писанки і нераз їдять уже добре надпсуті. ( 1. Матеріяли до української етнольогії…С 35 ) Паска у Косівським повіті с. Жабю-Кривополи (сучасне м. ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»