П'ятниця
03 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами Трави

Всього знайдено 51 результатів.

Сторінка 3 з 3
41. Про місяць вересень і калину
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
Господиня Осінь починає збирати щедрі дари Природи, щоб віддячити людям за їхню працю, натхнення і добро. Квіти, трави і плоди осені акумулюють в собі цілющі сили, поживні речовини і енергію сонця, ...
... та починаннях заради неньки України, а також довгого міцного здоров'я! Пишаймося нашою рідною мовою, історією, культурою, традицією! Слава Україні! Любіть Україну, як сонце, любіть, як вітер, і трави, ...
43. Плачинда — традиційна українська випічка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Плачинда - виріб із листкового тіста (переважно прісного), що має плескату форму, з начинкою із сиру, гарбуза тв інш., або без неї; різновид пляцка. Плачинду хтось називає молдавською стравою, хтось ...
44. Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... друге подавалися страви з риби, з м'яса і птиці, з овочів. Мистецтво приготування риби завжди цінувалося скрізь і в усі часи. У Давній Русі люди селилися на берегах великих і малих річок, оскільки рибальство ...
45. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... багатьох страв характерне поєднання овочів, круп та м’яса. Це голубці з м’ясом, крученики волинські, перець фарширований, капуста тушкована з свининою, м’ясо, шпиговане овочами. Особливо смачні страви, ...
46. Українські народні страви: рибна юшка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... свої ліки, бо додавали у юшку різноманітні свіжі трави, водночас і лікуючись, і годуючись. Уха надзвичайно багата фосфором і його сполуками. Фосфор покращує роботу мозку, активізує діяльність зорових нервів. ...
47. Ускубанки — стародавня поліська страва
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Розповім про старовинну поліську страву, яку готували у моїй сім'ї в с. Звірів на Волині. Прабабуся передала цей рецепт моїй бабусі, а та в свою чергу моїй мамі. Так ось, страва дуже проста але неймовірно ...
48. ТОП-5 рецептів галицьких холодних зуп
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... із книги «Українські страви» Зиновії Клиновецької) З волового м’яса або телятини зварити міцний бульйон, процідити і залити борщем або хлібним квасом, щоб був кислуватим на смак. Окремо зварити кілька ...
49. Легенди про волошку та її лікувальна дія
(Духовна культура/Знахарство)
... трав. Для приготування настою 2 столові ложки суміші, що складається з квіток і коріння лопуха (по 15 г), трави кропиви дводомної, череди, хвоща і вероніки (по 10 г), з вечора заливають 1 л гарячої води ...
50. Крайка - традиційний український пояс та його значення
(Матеріальна культура/Народна вишивка і вбрання)
... сонця, щоб змії не наздогнали, то на тому місці можна знайти корінь «розрив-трави» (як відомо, «розрив- трава» має особливі магічні властивості). Щоб не болів поперек, навесні шукають ящірку, розстеляють ...
51. Народна кухня
(Категорія)
Народна кухня: страви, рецепти Народна кухня українців є різноманітною: обрядова, святкова, поминальна, урочиста, лікувальна. Жирні, пісні, солодкі, гарячі та холодні, ароматні страви ...