Субота
04 трав., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами трава

Всього знайдено 49 результатів.

Сторінка 2 з 3
21. Цілющі трави для зміцнення нервів
(Духовна культура/Знахарство)
...  Небагато людей знають про заспокійливі властивості цієї рослини, яку досить часто використовують у кулінарії для надання стравам особливого аромату та смаку. Також вона позитивно впливає на нерви ...
22. Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Вареники — найбільш типова страва української національної кухні, одна з тих небагатьох страв, які дійшли до нас з давнини, не зазнавши найменшого іноземного впливу.  Ось як описані ...
23. Чому українці люблять сало?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... медицині сало використовують при зубних болях, роблять обгортання несолоним уздором (нутряне сало) від кашлю, при захворюваннях кінцівок тощо. Як символ української кухні, як продукт і страва, сало й ...
... спирт Альфа идеально сочетается с другими компонентами рецептов, в том числе с ягодами, фруктами, травами и так далее. Преимущество в том, что покупая объём тары, например, 3-5 литров вы будете расходовать ...
25. Обрядовий хліб українців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... 7 г Трава материнки 20 г Квітки та листки глоду колючого 20 г Трава чаполочі запашної 3 г Джерельної води 3 л. Суміш подрібнюють, заливають водою, кип’ятять на малому вогні 5 хв., настоюють ...
26. 9 рослин, що заспокоюють нерви
(Духовна культура/Знахарство)
... про заспокійливі властивості цієї рослини, яку досить часто використовують у кулінарії для надання стравам особливого аромату та смаку. Також вона позитивно впливає на нерви та травлення – чай із базиліку ...
27. Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... каструлю на декілька днів, це допоможе продовжити термін зберігання страви. Суп зі щавлем – це кисла страва. Споживайте її обережно, якщо у вас підвищена кислотність шлункового соку чи інші проблеми ...
... вже відей бих цису заворітницу натри кавалки потерла... аби вже нікого ни дурила тим, шо ліз на ворота бізівно. Та нічьо... тихо сказала, я їм цисе низасп’ю... У літі єк буде трава над дорішков під хатов ...
... потравам, псуванням; Страти і покарання на Січі З карних злочинів найбільшими вважалися: зрада; убивство; побої (заподіяні козаком козаку у тверезому чи п’яному стані); злодійство (крадіжка ...
30. ТОП корисних і недорогих страв з гарбуза: обід на всю сім'ю
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... за цей час добре пропечеться, а гарбуз стане м'яким і солодкуватим. Страва готова - можна подавати зі свіжими овочами та зеленню. Суп-пюре з гарбуза з грінками Відмінний спосіб зігрітися в холодний ...
31. Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... додає цікавий відтінок смаку стравам, він може надавати противірусну дію. Щавель містить велику кількість вітаміну А, В, С, що сприятливо позначається на стресостійкості організму, гостроті зору і настрої. ...
32. 10 рецептів приготування козацького кулешу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...  вода — 2,5 л. Приготування: Куліш з риби - страва, яку цінують рибалки, любителів пікніків та усі, хто любить ситну і здорову їжу. Створений на природі з свіжої риби, він чудово передає енергетику ...
33. 12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... для готування. Картопля з грибами – страва дуже смачна і, головне, ароматна. Запах грибів просто дивний. Апетит і рясне слиновиділення забезпечено! Білі гриби тушковані у сметані Інгредієнти: 400-500 ...
... царя Похорони царського скіфа, вождя проводилися за особливим ритуалом. Тіло померлого вкривали воском, а нутрощі наповнювали шафраном та іншими запашними травами (бальзамування). Потім його клали на ...
... можуть відповідати тур. ahter (< перс.) ‘зірка; фортуна, щастя’ або aktar ‘дрібний крамар’, ‘знавець трав; торговець лікарськими травами’. У назві селища Ачук на Кубані, через яке пролягав обхідний ...
36. Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... вони повинні були викликати у людини. Основною солодкою стравою завжди вважався мед. Традиційними солодкими стравами були киселі, сирні маси, пряники, короваї. В давнину киселі були несолодкі. Готували ...
37. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... разні їли... Сластьони, коржики, стовпці, Варенички пшеничні, білі, Пухкі з кав’яром буханці. Потрава – те ж, що й страва, їжа. В «Енеїді» потравою називається страва типу печені, смажені. Лемішка ...
38. Ускубанки — стародавня поліська страва
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Розповім про старовинну поліську страву, яку готували у моїй сім'ї в с. Звірів на Волині. Прабабуся передала цей рецепт моїй бабусі, а та в свою чергу моїй мамі. Так ось, страва дуже проста але неймовірно ...
39. Ліна Костенко: 9 фактів про геніальну поетесу
(Духовна культура/Видатні українці)
... Павличко, Ліна Костенко в 20 років була екстравагантною й іноді палила: 5. У 1963 році Ліна Костенко разом з Аркадієм Добровольським написала сценарій до фільму «Перевірте свої годинники», у ...
40. Крайка - традиційний український пояс та його значення
(Матеріальна культура/Народна вишивка і вбрання)
... сонця, щоб змії не наздогнали, то на тому місці можна знайти корінь «розрив-трави» (як відомо, «розрив- трава» має особливі магічні властивості). Щоб не болів поперек, навесні шукають ящірку, розстеляють ...