Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Субота 04 трав., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
трава
Всього знайдено 49 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 2 з 3
21.
Цілющі трави для зміцнення нервів
(Духовна культура/Знахарство)
... Небагато людей знають про заспокійливі властивості цієї рослини, яку досить часто використовують у кулінарії для надання с
трава
м особливого аромату та смаку. Також вона позитивно впливає на нерви ...
22.
Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Вареники — найбільш типова с
трава
української національної кухні, одна з тих небагатьох страв, які дійшли до нас з давнини, не зазнавши найменшого іноземного впливу. Ось як описані ...
23.
Чому українці люблять сало?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... медицині сало використовують при зубних болях, роблять обгортання несолоним уздором (нутряне сало) від кашлю, при захворюваннях кінцівок тощо. Як символ української кухні, як продукт і с
трава
, сало й ...
24.
Спирт “Альфа”— этанол высшего класса для приготовления элитных напитков
(Світ/Різне)
... спирт Альфа идеально сочетается с другими компонентами рецептов, в том числе с ягодами, фруктами,
трава
ми и так далее. Преимущество в том, что покупая объём тары, например, 3-5 литров вы будете расходовать ...
25.
Обрядовий хліб українців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... 7 г
Трава
материнки 20 г Квітки та листки глоду колючого 20 г
Трава
чаполочі запашної 3 г Джерельної води 3 л. Суміш подрібнюють, заливають водою, кип’ятять на малому вогні 5 хв., настоюють ...
26.
9 рослин, що заспокоюють нерви
(Духовна культура/Знахарство)
... про заспокійливі властивості цієї рослини, яку досить часто використовують у кулінарії для надання с
трава
м особливого аромату та смаку. Також вона позитивно впливає на нерви та травлення – чай із базиліку ...
27.
Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... каструлю на декілька днів, це допоможе продовжити термін зберігання страви. Суп зі щавлем – це кисла с
трава
. Споживайте її обережно, якщо у вас підвищена кислотність шлункового соку чи інші проблеми ...
28.
Параска Горицвіт - Побут та традиції Гуцульщини (1987)
(Етнографія/Гуцульщина)
... вже відей бих цису заворітницу натри кавалки потерла... аби вже нікого ни дурила тим, шо ліз на ворота бізівно. Та нічьо... тихо сказала, я їм цисе низасп’ю... У літі єк буде
трава
над дорішков під хатов ...
29.
Судочинство, страти та покарання на Запорозькій Січі
(Праісторія/Українське козацтво)
... по
трава
м, псуванням; Страти і покарання на Січі З карних злочинів найбільшими вважалися: зрада; убивство; побої (заподіяні козаком козаку у тверезому чи п’яному стані); злодійство (крадіжка ...
30.
ТОП корисних і недорогих страв з гарбуза: обід на всю сім'ю
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... за цей час добре пропечеться, а гарбуз стане м'яким і солодкуватим. С
трава
готова - можна подавати зі свіжими овочами та зеленню. Суп-пюре з гарбуза з грінками Відмінний спосіб зігрітися в холодний ...
31.
Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... додає цікавий відтінок смаку с
трава
м, він може надавати противірусну дію. Щавель містить велику кількість вітаміну А, В, С, що сприятливо позначається на стресостійкості організму, гостроті зору і настрої. ...
32.
10 рецептів приготування козацького кулешу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... вода — 2,5 л. Приготування: Куліш з риби - с
трава
, яку цінують рибалки, любителів пікніків та усі, хто любить ситну і здорову їжу. Створений на природі з свіжої риби, він чудово передає енергетику ...
33.
12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... для готування. Картопля з грибами – с
трава
дуже смачна і, головне, ароматна. Запах грибів просто дивний. Апетит і рясне слиновиділення забезпечено! Білі гриби тушковані у сметані Інгредієнти: 400-500 ...
34.
ТОП-10 незвичайних скіфських звичаїв і обрядів
(Праісторія/Скіфи)
... царя Похорони царського скіфа, вождя проводилися за особливим ритуалом. Тіло померлого вкривали воском, а нутрощі наповнювали шафраном та іншими запашними
трава
ми (бальзамування). Потім його клали на ...
35.
Індоарії в Причорномор'ї: топонімічні дані
(Праісторія/Арії)
... можуть відповідати тур. ahter (< перс.) ‘зірка; фортуна, щастя’ або aktar ‘дрібний крамар’, ‘знавець трав; торговець лікарськими
трава
ми’. У назві селища Ачук на Кубані, через яке пролягав обхідний ...
36.
Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... вони повинні були викликати у людини. Основною солодкою стравою завжди вважався мед. Традиційними солодкими с
трава
ми були киселі, сирні маси, пряники, короваї. В давнину киселі були несолодкі. Готували ...
37.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... разні їли... Сластьони, коржики, стовпці, Варенички пшеничні, білі, Пухкі з кав’яром буханці. По
трава
– те ж, що й с
трава
, їжа. В «Енеїді» потравою називається с
трава
типу печені, смажені. Лемішка ...
38.
Ускубанки — стародавня поліська страва
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Розповім про старовинну поліську страву, яку готували у моїй сім'ї в с. Звірів на Волині. Прабабуся передала цей рецепт моїй бабусі, а та в свою чергу моїй мамі. Так ось, с
трава
дуже проста але неймовірно ...
39.
Ліна Костенко: 9 фактів про геніальну поетесу
(Духовна культура/Видатні українці)
... Павличко, Ліна Костенко в 20 років була екс
трава
гантною й іноді палила: 5. У 1963 році Ліна Костенко разом з Аркадієм Добровольським написала сценарій до фільму «Перевірте свої годинники», у ...
40.
Крайка - традиційний український пояс та його значення
(Матеріальна культура/Народна вишивка і вбрання)
... сонця, щоб змії не наздогнали, то на тому місці можна знайти корінь «розрив-трави» (як відомо, «розрив-
трава
» має особливі магічні властивості). Щоб не болів поперек, навесні шукають ящірку, розстеляють ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»