Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
П'ятниця 26 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
страви
Всього знайдено 51 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 1 з 3
1.
Топ-5 місць у Львові, де замовити смачні суші з доставкою
(Світ/Різне)
... з любов'ю та майстерністю. Ресторан розташований у зручному місці, що робить його доступним для всіх бажаючих. Вам завжди нададуть гарний сервіс та допоможуть з вибором
страви
. Нехай суші стануть частиною ...
2.
30 простих страв при гастриті
(Духовна культура/Знахарство)
... постійного помішування. Сирна запіканка сир - 250 г. цукор - 2 ст.л. манка - 2 ст.л. яйця - 3 шт. сметана - 50 г. Для
страви
краще брати нежирну сметану і сир. Обов'язково дивіться дату ...
3.
Як уникнути отруєння грибами. Пам'ятка.
(Світ/Безпека)
... гриби протягом першої доби після збирання. Варіть гриби не менше трьох разів, щоразу в свіжій підсоленій воді не менше 30 хвилин. Зберігайте
страви
з грибами в холодильнику в емальованому посуді не ...
4.
Потужні протипаразитарні рослини. Список фітотерапевта.
(Духовна культура/Знахарство)
... трави. Барбарис Протипаразитарну дію мають усі частини рослини. Найчастіше використовують корінь. Висушений і змелений барбарис можна додавати в салати, перші та другі
страви
. Згубний для паразитів ...
5.
Вітаємо з Яблуневим Спасом 2023!
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Їли
страви
з груші та яблук, запивали виноградним або яблуневим вином. Не рідко, частували бідняків цими стравами. У цей день не було місця злоби чи скупості, адже це свято щедрості. Усі плоди у цей ...
6.
Рецепт борщової заправки на зиму
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... та смачної української
страви
в холодну пору року. © Портал SPADOK.ORG.UA ...
7.
Стоматологічна історія Львова
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... читача Софія Парфанович і подає шість умов догляду за ними: 1) «Не їсти ні надто гарячої, ні надто студеної
страви
. Інакше від цього трісне «зубовина» (тобто емаль); 2) «Не гризти нічого твердого». Пункт ...
8.
Улюблені страви і напої Тараса Григоровича Шевченка
(Духовна культура/Тарас Шевченко)
... і непересічну особистість. Однією з маловивчених сторінок Тараса Шевченка є народна кухня, а саме - гастрономічні водобання. Тож які
страви
полюбляв, чим харчувався Тарас? “Голод не знає сорому”, ...
9.
Підбірка українських раритетних книг з кулінарії
(Духовна культура/Бібліотека)
... Зеновія Терлецька. Українські
страви
(1971) Авторка книги народилась і виросла на Покутті. Походить з патріотичної родини Чайковських, що проживали на околиці Коломиї. Середню освіту отримала в ліцеї ...
10.
Українська етнологія: історія, розвиток, етапи становлення
(Духовна культура/Традиціоналізм)
... (1769 – 1838) у своїй «Енеїді» (1798 р.) писав про народний костюм (чоловічий, жіночий, дівочий), костюм заможних верств, національні
страви
, напої. Не дарма ж І. Котляревського часто звуть першим українським ...
11.
Обрядовий хліб українців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
Жодні
страви
чи численні харчові вироби національної кухні так не пошановуються і не поціновуються в українців як Хліб. У народних переказах зустрічаємо дуже давню, але прикметну казку. Якось, ...
12.
Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... каструлю на декілька днів, це допоможе продовжити термін зберігання
страви
. Суп зі щавлем – це кисла страва. Споживайте її обережно, якщо у вас підвищена кислотність шлункового соку чи інші проблеми ...
13.
ТОП корисних і недорогих страв з гарбуза: обід на всю сім'ю
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... гарбуза, мелений перець, сіль - за смаком. Половинку перцю-чилі можна використовувати в свіжому вигляді, або як сушену спецію. Орегано або майоран доповнять смакову палітру
страви
. Грудку необхідно натерти ...
14.
Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... каструлі щільно не закриваємо, інакше колір борщу не буде насиченим. Борщ з квашеними яблуками З кісток, що лишились після приготування другої м'ясної
страви
, варять бульйон. Нарізані соломкою буряки ...
15.
10 рецептів приготування козацького кулешу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...
страви
. Приготувати козацький шедевр можна також в домашніх умовах. Для початку почистьте рибу, промийте її, залийте водою і зваріть бульйон. Далі відділіть бульйон від риби, а саму рибу відокремте від ...
16.
5 простих і смачних рецептів з айвою
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... вигляді. Незважаючи на такі малопривабливі властивості, з айви можна приготувати дуже смачні
страви
. Її яскравий, приємний аромат та смак доповнить будь-яку страву: від гарячої
страви
до ...
17.
5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Опеньки – народна назва їстівних грибів, одних з найбільш поширених в світі. Назва походить від способу в який ростуть ці гриби (величезна кількість видів розростаються на пнях і занепалих деревах). ...
18.
Плачинда — традиційна українська випічка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Плачинда - виріб із листкового тіста (переважно прісного), що має плескату форму, з начинкою із сиру, гарбуза тв інш., або без неї; різновид пляцка. Плачинду хтось називає молдавською стравою, хтось ...
19.
Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... друге подавалися
страви
з риби, з м'яса і птиці, з овочів. Мистецтво приготування риби завжди цінувалося скрізь і в усі часи. У Давній Русі люди селилися на берегах великих і малих річок, оскільки рибальство ...
20.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... багатьох страв характерне поєднання овочів, круп та м’яса. Це голубці з м’ясом, крученики волинські, перець фарширований, капуста тушкована з свининою, м’ясо, шпиговане овочами. Особливо смачні
страви
, ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»