П'ятниця
26 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами страви

Всього знайдено 51 результатів.

Сторінка 1 з 3
... з любов'ю та майстерністю. Ресторан розташований у зручному місці, що робить його доступним для всіх бажаючих. Вам завжди нададуть гарний сервіс та допоможуть з вибором страви. Нехай суші стануть частиною ...
2. 30 простих страв при гастриті
(Духовна культура/Знахарство)
... постійного помішування. Сирна запіканка сир - 250 г. цукор - 2 ст.л. манка - 2 ст.л. яйця - 3 шт. сметана - 50 г. Для страви краще брати нежирну сметану і сир. Обов'язково дивіться дату ...
... гриби протягом першої доби після збирання. Варіть гриби не менше трьох разів, щоразу в свіжій підсоленій воді не менше 30 хвилин. Зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не ...
... трави. Барбарис Протипаразитарну дію мають усі частини рослини. Найчастіше використовують корінь. Висушений і змелений барбарис можна додавати в салати, перші та другі страви. Згубний для паразитів ...
5. Вітаємо з Яблуневим Спасом 2023!
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Їли страви з груші та яблук, запивали виноградним або яблуневим вином. Не рідко, частували бідняків цими стравами. У цей день не було місця злоби чи скупості, адже це свято щедрості. Усі плоди у цей ...
6. Рецепт борщової заправки на зиму
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... та смачної української страви в холодну пору року. © Портал SPADOK.ORG.UA  ...
7. Стоматологічна історія Львова
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... читача Софія Парфанович і подає шість умов догляду за ними: 1) «Не їсти ні надто гарячої, ні надто студеної страви. Інакше від цього трісне «зубовина» (тобто емаль); 2) «Не гризти нічого твердого». Пункт ...
... і непересічну особистість. Однією з маловивчених сторінок Тараса Шевченка є народна кухня, а саме - гастрономічні водобання. Тож які страви полюбляв, чим харчувався Тарас? “Голод не знає сорому”, ...
...  Зеновія Терлецька. Українські страви (1971) Авторка книги народилась і виросла на Покутті. Походить з патріотичної родини Чайковських, що проживали на околиці Коломиї. Середню освіту отримала в ліцеї ...
... (1769 – 1838) у своїй «Енеїді» (1798 р.) писав про народний костюм (чоловічий, жіночий, дівочий), костюм заможних верств, національні страви, напої. Не дарма ж І. Котляревського часто звуть першим українським ...
11. Обрядовий хліб українців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
Жодні страви чи численні харчові вироби національної кухні так не пошановуються і не поціновуються в українців як Хліб. У народних переказах зустрічаємо дуже давню, але прикметну казку. Якось, ...
12. Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... каструлю на декілька днів, це допоможе продовжити термін зберігання страви. Суп зі щавлем – це кисла страва. Споживайте її обережно, якщо у вас підвищена кислотність шлункового соку чи інші проблеми ...
13. ТОП корисних і недорогих страв з гарбуза: обід на всю сім'ю
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... гарбуза, мелений перець, сіль - за смаком. Половинку перцю-чилі можна використовувати в свіжому вигляді, або як сушену спецію. Орегано або майоран доповнять смакову палітру страви. Грудку необхідно натерти ...
14. Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... каструлі щільно не закриваємо, інакше колір борщу не буде насиченим. Борщ з квашеними яблуками З кісток, що лишились після приготування другої м'ясної страви, варять бульйон. Нарізані соломкою буряки ...
15. 10 рецептів приготування козацького кулешу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... страви. Приготувати козацький шедевр можна також в домашніх умовах. Для початку почистьте рибу, промийте її, залийте водою і зваріть бульйон. Далі відділіть бульйон від риби, а саму рибу відокремте від ...
16. 5 простих і смачних рецептів з айвою
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... вигляді. Незважаючи на такі малопривабливі властивості, з айви можна приготувати дуже смачні страви. Її яскравий, приємний аромат та смак доповнить будь-яку страву: від гарячої страви до ...
17. 5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Опеньки – народна назва їстівних грибів, одних з найбільш поширених в світі. Назва походить від способу в який ростуть ці гриби (величезна кількість видів розростаються на пнях і занепалих деревах). ...
18. Плачинда — традиційна українська випічка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Плачинда - виріб із листкового тіста (переважно прісного), що має плескату форму, з начинкою із сиру, гарбуза тв інш., або без неї; різновид пляцка. Плачинду хтось називає молдавською стравою, хтось ...
19. Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... друге подавалися страви з риби, з м'яса і птиці, з овочів. Мистецтво приготування риби завжди цінувалося скрізь і в усі часи. У Давній Русі люди селилися на берегах великих і малих річок, оскільки рибальство ...
20. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... багатьох страв характерне поєднання овочів, круп та м’яса. Це голубці з м’ясом, крученики волинські, перець фарширований, капуста тушкована з свининою, м’ясо, шпиговане овочами. Особливо смачні страви, ...