Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Вівторок 30 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
Чорний
Всього знайдено 50 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 3 з 3
41.
12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... на 1 літр води оцет 6% – 100 мл сіль – 50 г лавровий лист – 1 шт
чорний
перець – 5 Горошків запашний перець – 3 горошку Спосіб приготування: Для маринування використовують молоді, щільні ...
42.
5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Вам знадобиться: Свіжі опеньки - 300 г Ріпчасту цибулю - 1 шт Вершки 20% - 120 мл Пармезан - 180 г Борошно - 2 ч. Л. Вершкове масло - 50 г Сіль, мелений
чорний
перець - за смаком Приготування: ...
43.
Індоарії в Причорномор'ї: топонімічні дані
(Праісторія/Арії)
... нескіфського за мовою населення, котре називало Чорне море * tem-arun-, пор. ін-інд. árna- 'морська безодня' (хет. aruna- 'море' теж близько, але поєднання з tem / tam- 'темний,
чорний
' носить виключно ...
44.
Як підготувати свій організм до осені: корисні поради
(Духовна культура/Знахарство)
... столовій ложці вранці і ввечері перед їжею. Апельсиновий чай готується наступним чином:
чорний
чай змішати з апельсиновими кірками. На 60 грам суміші необхідно 1 літр окропу. Настоювати чай необхідно ...
45.
Кінь у міфології. Культ коня.
(Духовна культура/Давні вірування)
... У веснянці, що її записав Гнат Танцюра від Явдохи Зуїхи, маємо образ чорного коня, який набуває тут негативного значення, а сама веснянка своєю структурою нагадує замовляння: Але вродив
чорний
...
46.
5 рецептів смачних страв з грибів лисичок
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... - 1 шт Картопля - 3 середні шт Сіль за смаком Мелений
чорний
перець - за смаком Вода або курячий бульйон - 350 мл Вершкове масло - 50 г Приготування: Гриби промийте і відкиньте на друшляк. ...
47.
Українські народні страви: рибна юшка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...
Чорний
перець горошком Зерна коріандру Духмяний перець. Як приготувати: Краще за все, якщо використовуватимете рибу різних сортів. Але можна взяти й ту, що у вас є. Почистіть і помийте рибку, ...
48.
Бджола в звичаях і віруваннях українців
(Духовна культура/Давні вірування)
... У бджіл п'ять очей: три у верхній частині голови та два спереду. Бджоли червоного кольору не розрізняють, вони бачать його як темно-сірий або
чорний
. Жодна бджола не може проникнути в чужий вулик, ...
49.
Тотоха - курган предків, стародавнє місце сили
(Матеріальна культура/Святилища і місця сили України)
... від нього проходив
Чорний
Шлях і поруч знаходилось геть не досліджене Журжинецьке городище (одне з найбільших). Місце сили Гору Тотоха ще називають Святою Горою, "Українським Тибетом", ...
50.
Традиційний восковий розпис писанки
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... ягід.
Чорний
колір діставали з лушпиння соняшника, з вільхової або дубової кори, чорниць. В наш час писанкарі стають все менше використовувати природні барвники, надаючи перевагу синтетичним фарбам. Ці ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»