Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Четвер 02 трав., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
кухня
Всього знайдено 51 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 3 з 3
41.
Історія замку у Кременці
(Етнографія/Волинь)
... та адміністративні споруди: пекарня; в’язниця;
кухня
; сажна(курник) при мурі; будинок із світлицею з піччю, при ній кімната з виходом, ганок, коміркою сторожа, сіньми перед світлицею та двома підвалами ...
42.
Господарство Кременеччини у XVI столітті
(Етнографія/Волинь)
... кіп, а на полі жита скошеного досить.»[10] У Кокореві знаходилися будови з двох світлиць з сіньми,
кухня
, пивниця, пекарня, казна, чотири стави, млин, 19 дворищ та стільки ж димів, огородники, 5 димів ...
43.
Сільське житло Поділля
(Етнографія/Поділля)
... в сінях виділяється
кухня
, а також встановлюють перегородку, що відділяє простір хати від печі до причілкової стіни. Таким чином виділявся ванькир, в якому готували обід, займалися промислом. Створення ...
44.
Користь цибулі
(Духовна культура/Знахарство)
... свого трохи специфічного смаку і запаху цибуля не є традиційним компонентом у деяких
кухня
х. Хоча цей овоч дуже багатий корисними мікроелементами і живильними речовинами. Ріпчаста цибуля містить набагато ...
45.
Сколівські Бескиди як місце відпочинку і творчості Iвaнa Франка
(Духовна культура/Іван Франко)
... велетнів се, чи розбійників дім, Не знає ніхто анітрохи. Отут наш спочинок, отут і обід; Хоч
кухня
холодна – не вадить. Щоб кождий наверх аж дістався як слід, На те комітет не порадить. (Іван Франко, ...
46.
Трохи про бойківську кухню
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... наїдки з дикої птиці, дичини, медвежатини, зайчатини та навіть м’ясо з вепра. Тому край, місцева
кухня
славляться вуджениною. Перед Різдвом у кожній хаті різали свиню, тому кожен ґазда у м’ясних виробах ...
47.
Євген Товстуха - Фітоетнологія українців
(Духовна культура/Знахарство)
... – лінія Землі. Вони гармонійно сполучені Всесвітом для праці, життя, добра, розквіту. До Великодня готували не лише тіло, душу, обійстя, світлицю. Надто багато важила і національна
кухня
. Пекли короваї ...
48.
Зі спогадів життя у Сколе
(Етнографія/Бойківщина)
...
кухня
мала дві плити і навіть дві печі для хліба, з полегшенням думаю, що бабця не брала собі того до голови. Підозрюю, що вони харчувалися самі. Полуденна трапеза не була надто тривалою, хіба що ...
49.
Святвечір у Карпатах
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Карпатська святвечірня
кухня
багата на гриби, квасолю, кукурудзянку й рибу. Родина сідає до до Святої вечері, як тільки на небосхилі з'явиться перша зірка. Хто першим її побачить — буде щасливий ...
50.
Народна кухня
(Категорія)
Народна
кухня
: страви, рецепти Народна
кухня
українців є різноманітною: обрядова, святкова, поминальна, урочиста, лікувальна. Жирні, пісні, солодкі, гарячі та холодні, ароматні страви ...
51.
Матеріальна культура
(Розділ)
... детального вивчення, захисту та збереження. Старожитності і пам'ятки Народна вишивка і вбрання Народна
кухня
Народна архітектура Народні промисли і мистецтво ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»