Понеділок
26 вер., 2022
    

Ukrainian English Polish

Чим корисні яблука?

Рейтинг 3.7 з 5. Голосів: 7

Чим корисні яблука для здоров'я

Стародавні мудреці казали, що людина, яка з'їдає щодня по два яблука, ніколи не буде хворіти. Яблука вважаються природним антиоксидантом, тому регулярне їх вживання сприяє профілактиці вірусних і інфекційних захворювань. Через вміст каротину, заліза, марганцю, калію і кальцію яблука рекомендують при кишкових інфекціях. В шкірці яблук містяться як нерозчинні волокна, які виводять з крові надлишки холестерину, так і розчинні, які в свою чергу виводять холестерин з печінки.

Покращують стан судин

По-перше, яблучну дієту не любить "поганий" LDL-холестерин. Він різко йде на спад, якщо завести собі звичку з'їдати по парі невеликих яблук щодня. Холестеринові бляшки - причина таких небезпечних захворювань, як гіпертонія, інфаркт та інсульт. Вчені довели, що яблука допомагають боротися з цими проблемами навіть ефективніше, ніж лікарські препарати. А ще в яблуках багато калію, який дуже важливий для стінок судин. Так що, з'їдаючи яблуко, ми отримуємо відразу багато бонусів: позбавляємося від набряклості, зміцнюємо серце, забезпечуємо профілактику варикозної хвороби, чистимо судини і стаємо в рази здоровіше.

korist-yabluk

Захищають від онкології

Вчені вважають, що флавоноїди, які містяться в яблучній шкірці, і той же вітамін С, що володіє антиоксидантними властивостями, є дієвою профілактикою проти онкологічних захворювань. Антиоксиданти запобігають появі ракових клітин. Наприклад, дослідження показали, що любителі яблук на 50 відсотків рідше страждають від раку легенів.

Користь яблук

Нормалізують щитовидну залозу

Яблука - один з небагатьох "неморських" продуктів, в якому міститься йод. Не стільки в самій м'якоті, скільки в насінні. Їх можна і потрібно з'їдати, щоб ліквідувати дефіцит йоду. Але не більше 6 зерняток в день!

Зміцнюють імунітет

У яблуках багато вітаміну С. Починається сезон застуд, яблука - один з найбільш доступних джерел цього важливого для нашого імунітету вітаміну-антиоксиданту. Кращої їжі для відновлення здоров'я, ніж печені яблучка, не знайти.

apples-3661793 960 720

Зміцніють нерви

У яблуках містяться такі корисні для нервових клітин речовини, як вітаміни групи В, глютамінова кислота і фосфор. А значить, людині, яка регулярно їсть яблука, не так страшні депресія, хронічна втома і апатія.

Покращують пам'ять

Вчені довели, що регулярне споживання яблук (або яблучного соку, тільки свіжого, а не з пакетів) підвищує рівень нейромедіатора ацетилхоліну в мозку людини. Це біологічно активна речовина, яка бере участь в процесі запам'ятовування інформації, і саме його нестача викликає хворобу Альцгеймера.

Позбавляють від зморшок

sonnik-k-chemu-snitsya-est-yabloko

Яблучка і справді - молодильні, вони допомагають продовжувати молодість нашої шкіри і підтримувати її тонус. За це ми теж повинні сказати спасибі антиоксиданту - вітаміну С. Але яблука з цією метою можна не тільки вживати, але і зовнішньо використовувати. 1 ст. л. яблучної м'якоті, змішати зі сметаною і (або) оливковою олією і потримати 15 хвилин на обличчі. І шкіра стане, як наливне яблучко!

Допомагають схуднути

Яблука – найулюбленіший продукт всіх тих, що худнуть, і не дарма. Калорійність яблука становить всього 47 ккал на 100 гр, а відсутність жирів і велика кількість клітковини дозволяє їсти їх практично в необмеженій кількості. Наявність пектину робить їх продуктом з низьким глікемічним індексом. Індекс оцінює продукти відповідно до їх впливом на рівень цукру в крові. Якщо продукту дається низький глікемічний індекс, це означає, що при його вживанні рівень цукру в крові піднімається повільно. Що дуже корисно для схуднення.

Щоб знизити вагу, відзначають дієтологи, слід 1-2 рази в тиждень влаштовувати розвантажувальні дні, а для профілактики буде досить дотримуватися одного розвантажувального дня на місяць. Для схуднення яблука краще їсти сирими або після мінімальної термічної обробки.

Зміцнюють зуби

Можна після їжі зуби почистити, а можна закусити обід яблуком. Щільна м'якоть плоду допомагає очистити емаль, а кислоти, які в ньому містяться, впораються з бактеріями, що викликають карієс.
 
© Портал SPADOK.ORG.UA

Підписатись на електронну розсилку нових матеріалів: