Четвер
25 квіт., 2024
     

Ukrainian English

Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 1

Рецепти великодньої закуски

У цій статті ми поділилися з вами легкими рецептами приготування смачної закуски до домашнього великоднього столу. 

Закуска на хлібцях із сьомгою та вершковим сиром

  • слабосолона сьомга або форель - 200 г;
  • зернові хлібці - 1 упаковка;
  • вершковий сир - 200 г;
  • часник - 2 зубки;
  • листя салату, кріп - на смак.

Сьомгу нарізати тонкими скибочками. Листя салату промити в мисці з водою й обсушити на рушнику. Кріп і часник подрібнити. З’єднати в мисці вершковий сир, кріп, часник, перемішати. На хлібець відсадити трохи начинки, покласти листок салату і прикрасити трояндочкою з сьомги.

siomga-kanapky

Канапки з сиром, помідором і зеленню

  • Французький багет - 7 шт.;
  • помідори - 3 шт.;
  • вершковий сир - 300 г;
  • оливкова олія - 1 ч. ложка;
  • свіжа зелень - на смак.

Багет нарізати, викласти скибочки на деко, скропити оливковою олією і підсушити в духовці. Кожен шматочок багета намастити вершковим сиром. Помідори помити, нарізати кружечками. Викласти помідори зверху вершкового сиру і прикрасити канапки гілочками свіжої зелені.

kanapky-z-syrom

Рулетики з огірків з сиром та креветками

  • Огірки - 2 шт.;
  • сир -100 г;
  • вершковий сир -100 г;
  • м'ясо креветок -150 г;
  • кріп - 3 гілочки;
  • сіль, перець - на смак.

Огірки помити, обсушити й нарізати тонкими слайсами. Кріп помити і дрібно посікти. У мисці змішати вершковий сир і сир. присмачити сіллю та перцем. Додати подрібнений кріп Частину креветок подрібнити, додати до сирної маси. Перемішати до однорідності. На кожен огірковий слайс викласти сирну масу з креветками і згорнути рулетиком. Готові рулетики прикрасити цілими хвостиками креветок. За бажанням у рецепті замість огірка можна використовувати тонкі скибочки кабачка або баклажана, підсмажені на грилі.

ruletyky

Фаршировані яйця з оливками

  • Яйця - 6 шт.; 
  • майонез, вустерський соус - по 1 cm. ложці; 
  • суха гірчиця - 0,5 ч. ложки;
  • петрушка - 3 гілочки;
  • оливки -12 шт.

Яйця зварити. Охололі яйця почистити і розрізати вздовж на дві частини. Акуратно відокремити жовтки, розім’яти їх виделкою, змішати з сухою гірчицею, майонезом, вустерським соусом і посіченою петрушкою. Половинки білків наповнити приготованою начинкою. Прикрасити оливками. Подавати охолодженими.

farshyrovani-jaycya

Весняні канапки з редискою та огірком

  • Французький богет - 0,5 шт.;
  • свіжий огірок - 1 шт.; 
  • редиска -5 шт.;
  • вершковий сир -150 г;
  • свіжа зелень - на смок.

Багет нарізати, викласти скибочки на деко і підсушити в духовці. Огірки і редиску помити й тонко нарізати. Зелень помити, обсушити й подрібнити. Підготовлені грінки намастити вершковим сиром. Зверху прикрасити канапки шматочками редиски, свіжого огірка та зеленню.

redka-kanapka

Яйця в шубі

  • Яйця -12 шт.;
  • копчений бекон -10 скибочок; 
  • борошно - 85 г;
  • понірувальні сухорі - 200 г;
  • гірчичний порошок - 2 ч. ложки;
  • вустерський соус - 2 ч. ложки;
  • сіль, перець - на смак;
  • олія - для фритюру.

Десяток яєць зварити, охолодити й почистити. У мисці змішати гірчичний порошок еѵстеп ський соус, додати 2 збиті яйця і перемішати до однорідної маси. Присмачити сіллю та перцем і перемішати. Борошно й панірувальні сухарі насипати в різні тарілки. Кожне яйце обгорнути скибочкою бекону і занурити спочатку в суміш із яєць, потім у борошно, знову в яйця і в панірувальні сухарі. Трохи прим’яти «шубу» руками, щоби яйця були гладенькі. Олію розігріти в глибокій каструлі й обсмажити в ній вироби до хрусткої скоринки.

jaycya-v-shubi

Холодець

  • Свиняча гомілка - 500 г;
  • курячі стегенця - 500 г;
  • морква, цибуля - по 1 шт.;
  • часник - 5 зубків;
  • лавровий листок, перець горошком, сіль - на смак.

М’ясо помити і замочити на 2 години. Воду злити, залити м’ясо 2,5 л свіжої води і поставити на вогонь. Коли почне закипати, ретельно зняти піну. Овочі почистити, цибулю надрізати на торці навхрест, моркву нарізати брусками і додати до м’яса. Присмачити сіллю, закласти лавровий листок і варити на повільному вогні близько б годин. М’ясо вийняти з бульйону, відокремити від кісток, нарізати й порозкладати в судочки. Залити м’ясо процідженим бульйоном і поставити на холод.

holodec-recept

Салат із шинкою та сиром

  • Шинка - 300 г;
  • помідори - 2 шт.;
  • солодкий перець - 2 шт.;
  • сир - 100 г;
  • майонез - 150 г;
  • сіль - на смак.
Шинку нарізати соломкою. Помідори обдати окропом, почистити від шкірки і нарізати кружальцями. Болгарський перець помити, почистити й нарізати соломкою. Сир натерти на тертці. Підготовлені продукти викласти шарами, змащуючи кожен майонезом. Готовий салат притрусити сиром і прикрасити зеленню.
salat-z-shynkoyu-i-syrom

Крученики з сиром і шпинатом

  • Філе індички - 500 г;
  • шпинат - 120 г; 
  • сир - 100 г
  • Для маринаду: часник - 1 зубок;
  • соєвий соус - 2 cm. ложки, мед, лимонний сік, олія - по 1 cm. ложці.

Філе розрізати уздовж на дві частини і відбити. У великій мисці змішати інгредієнти для маринаду, викласти в нього відбите філе і залишити на 2 години. Шпинат дрібно нарізати, змішати з натертим сиром. На філе нанести начинку, згорнути м’ясо рулетом і загорнути у фольгу. Підготовлені крученики обсмажити в олії до золотавої скоринки або запекти в духовці.

pechinka-z-syrom

Салат мімоза

  • Сардина в олії - 1 банка;
  • яйця - б шт.;
  • сир -150 г; 
  • цибуля, морква - по 2 шт.;
  • майонез - 150 г

Рибу вийняти з олії, вибрати великі кістки і розім’яти виделкою. Яйця зварити, охолодити й почистити. Жовтки розім’яти виделкою білки ній тертці. Сир та цибулю натерти на дрібній тертці. Зелень помити й посікти. Цибулю почистити й терти. Моркву зварити, очистити і натерти. Підготовлені інгредієнти викласти шарами на таріль, перемащуючи кожен майонезом. Готовий салат притрусити натертим жовтками і прикрасити свіжою зеленню. Для заправки салату «Мімоза» краще використовувати домашній майонез. Для його приготування в миску розбити 1 яйце, додати по 0,5 ч. ложки гірчиці, солі та цукру. За допомоги блендера збити інгредієнти до однорідності, тонкою цівкою вливаючи 160 мл олії. Влити 1 ст. ложку лимонного соку і ще раз збити.

salat-mimoza-recept

Печінка з квасолею

  • Куряча печінка, стручкова квасоля - по 500 г;
  • солодкий перець - 2 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • часник - 2 зубки; 
  • олія - 3 cm. ложки;
  • базилік, петрушка, сіль - на смак. 
  • Для маринаду: мед - 1 ч. ложка;
  • апельсиновий сік, соєвий соус - по 50 мл.

Печінку промити. Приготувати маринад, змішавши зазначені складники. Печінку замочити на ЗО хвилин у маринаді й обсмажити в олії до напівготовності. В іншій сковороді обсмажити цибулю, квасолю, додати сіль та перець, нарізаний кубиками. Перемішати, додати печінку, часник та зелень. Тушкувати 15 хвилин.

Печінка з квасолею

Свиняча рулька в пиві

  • Рульки - 2 шт.; 
  • морква, корінь петрушки - по 7 шт.;
  • цибуля - 2 шт.;
  • часник - 3 зубки;
  • сіль, перець горошком, гвоздика, лавровий листок, корінь петрушки.
  • Для маринаду: мед - 4 cm. ложки; соєвий соус - 5 cm. ложок; пиво -1л.

Овочі почистити. Рульки промити й замочити в солоній воді на ніч. Уранці довести рульки до кипіння, змі-нити воду і варити м’ясо 2 години з цибулею і корінням. За годину до готовності додати гвоздику, перець і лавровий листок. Із пива, меду і соєвого соусу зробити маринад, занурити в нього рульки і поставити їх під гніт на 2 години. Підготовлені рульки викласти в форму для запікання, на дно налити 1,5 склянки маринаду і запікати 50 хвилин за температури 200 °С. Подавати зі свіжими овочами або будь-яким гарніром.

svynyacha-rulka-v-pyvi

 

Горбуша запечена на грилі

  • Горбуша - 1 шт.;
  • оливкова олія - 1 cm. ложка;
  • лимон - 0,5 шт.;
  • сіль, перець - на смак;
  • каперси - для подачі.

Горбушу помити, почистити й обсушити паперовим рушником. Відрізати хвіст, голову і плавці, тушку нарізати на порційні стейки. Кожен шматок рясно змастити оливковою олією, скропити лимонним соком, присмачити сіллю і перцем. Запікати в розігрітій до 220 °С духовці в режимі «гриль» по 10 хвилин із кожного боку. Подаючи до столу, притрусити страву каперсами.

gorbusha-zapechena

- Культурно-історичний портал "Спадщина Предків"


Долучайтесь до спільноти та діліться публікацією у соцмережах:

Підписатися на Twitter та Viber