Вівторок
16 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами їжа

Всього знайдено 38 результатів.

Сторінка 1 з 2
... припадає на останнє десятиліття XIX століття, а в 1909 році воно стало третім центром у світі за виробництвом дедалі дорожчої сировини. У пошуку нафти сюди з'їжалися з усіх усюд, через що Борислав ...
... світі. Суші - це не просто їжа, це справжнє мистецтво. Кожен рол, кожен шматочок сирої риби, акуратно покладений на шматочок рису, - це витвір кулінарного мистецтва, що гармонійно поєднує в собі смак, ...
3. Чим корисна ожина?
(Духовна культура/Знахарство)
... своєю здатністю витісняти бур’ян, а культивується вона дуже легко: ягода вирощується на поливі й проходить обрізку. Наші предки ожинуназивали "їжак-ягодою". Таку назву вона отримала через велику кількість ...
... нашесть. До речі, фортецю їм так і не вдалось взяти. У всі часи Урицька водичка заліковувала рани і дарувала подорожуючим сил. На смак вона приємна і немов солодка! Сьогодні сюди з'їжаються люди з ...
5. ТОП-10 веломаршрутів Дрогобиччиною
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... нас через село Монастир-Лішнянський в село Медвежа й аж до села Ступниця. Завантаженість дороги - нульова. Під'їжаючи до Ступниці буде приємний хвойний ліс, де можна зупинитись і перекусити (є бесідка). ...
... 9-15 травня. - С. 10-11. Відділ Національного музею Тараса Шевченко Меморіальний музей «Хата на Пріорці». Єрмоленко Юлія. "Тарас Шевченко. Їжа". Український центр культурних досліджень. Улюблені страви ...
7. Окупанти знищили дуб-патріарх в селі Терпіння
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... становила 40 метрів, а радіус стовбура - 5 м 23 см, що рівнозначо майже чотирьом людським обхватам. Коренева система дерева розрослася в сторони на 100 метрів. До дуба регулярно сходилися і з'їжалися ...
Суші це традиційна їжа японської кухні, яка стала улюбленою для переважної більшості населення земної кулі. Старт небувалої популярності припав на 80-ті роки минулого століття. Сьогодні ця страва ...
9. Різдвяні прикраси українців: солом'яний павук, голуби, їжачки
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... тобто уособлення вбирання нечистої сили," - продовжує старший науковий співробітник науково-просвітницького відділу УЦНК Музею Івана Гончара Поліна Гуменюк. Поруч з “павуками” сусідяться “їжачки“. ...
10. Виноград: цікаві факти, історія, користь
(Духовна культура/Знахарство)
... споживати одночасно з такими продуктами: молочні продукти, газовані напої, сирі овочі та зелень, маринади і соління, копченості, жирна риба і м'ясо, смажена їжа, чорний хліб, макарони, круті яйця, алкоголь, ...
11. У смородині — життєдайна сила
(Духовна культура/Знахарство)
... захворювання барабанних перетинок і не вилікувалось, то згодом вони стають склеротичними. Лікується цей недуг погано, і ось тоді на поміч приходить смородина. Вона не тільки їжа і ліки, а й профілактика ...
12. Давні імена кипчаків
(Мовознавство/Мова і писемність)
... літописі. Ніхто інший про нього не повідомляв. Етимологію цього імені М. Баскаков виводив від jem (їжа) + qodža (пан), інакше – кухар [Баскаков, 1985, c. 84]. Ітилий/Тоглий. Кипчацький хан другої половини ...
13. Глобальний катаклізм очима трипільців
(Праісторія/Трипільська культура)
... оте виноградне листя й як спадає з фіговиці плід недозрілий. І посядуть його пелікан та їжак, і перебуватимуть у ньому сова та ворона, і над ним Він розтягне мірильного шнура спустошення та виска знищення... ...
14. Кирилівська археологічна стоянка віком ~25000 років
(Матеріальна культура/Археологічні стоянки)
... учені Європи. На місце знахідки приїжали відомі французькі вчені професор Альберт Годрі, барон Ж. де Бай. В. Хвойка не тільки радо ознайомив їх із сенсаційними розкопками, а й подарував збірку крем'яних ...
15. Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... як вареник». Вареники традиційно ототожнюють з Місяцем, бо вони схожі на нього за формою і використовувалися нашими пращурами як жертовна їжа, присвячені богині води. Вареники з сиром приносили в жертву ...
16. Гірський масив Боржава
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... не вирубують ліс і не руйнують ландшафт важкою технікою. Долина потоку Оса на схилах хребта Боржава. Полонина Боржава є об'єктом гірського туризму. Сюди з'їжаються спортсмени і екстримали у будь-яку ...
17. Водоспад Шипіт — справжня перлина Карпат
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... складається з 5-ти каскадів; Взимку Шипіт не замерзає повністю; В День Літнього Сонцестояння, на свято Купала сюди з'їжаються люди із усіх усюд, щоб запалити купальську ватру; Поляну вище водоспаду, ...
18. Тисячолітні «Дідо-Дуб» та «Дуб-Чемпіон» на Закарпатті
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... Стужиці і місцеві дуже пишаються ними. Мають велике бажання зберегти цих велетнів для наступних поколінь. У Стужицю приїжав чеський арборист Володимир Варнер із товаришем. Закордонний спеціаліст почув ...
... фактично вся поросла і якщо немає часу, а місцевість вам незнайома - дуже легко втратити орієнтир й загубитись. Отже, повертаємо ліворуч і піднімаємося дорогою постійно прямо догори, проїжаючи ...
... Час-від-часу вони виїжають, аби постріляти по мішенях. Згадати той жах. Згадати пекло. Яке переслідує їх досі. Психічну травму, котру вони отримали - неможливо передати словами. Це можна лише побачити, ...