Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Субота 20 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
українська кухня
Всього знайдено 9 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
1.
Підбірка українських раритетних книг з кулінарії
(Духовна культура/Бібліотека)
... нашим господиням варити наш український борщ при помочі чужинецької книжки”. Читати книгу Ольга Ліщинська.
Українська кухня
(1938) Ольга Ліщинська була активною авторкою кулінарних сторінок часопису ...
2.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... крупники, бабки).
Українська кухня
і поема "Енеїда" Різноманітність і багатство страв української кухні описав у поемі «Енеїда» великий письменник, знавець народного побуту І.П. Котляревський: Тут ...
3.
3 способа приготування айви
(Духовна культура/Знахарство)
Осіння пора найбільш багата різноманітними фруктами і овочами, адже саме в цю пору року ми можемо насолоджуватися такими продуктами як яблука, гарбузи, горіхи тощо. Серед них почесне місце займає ...
4.
5 рецептів страв з гарбуза
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Вітання, мої любі! З Вами дідусь Захар. Сьогодні я зібрав свій останній урожай і вирішив трішки покуховарити. Я познайомлю вас з українськими народними рецептами приготування страв з гарбуза. Гарбуз ...
5.
Пісні страви української кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Особливо це відбувається восени, коли увесь овочевий врожай зібраний. На щастя,
українська кухня
- найбільш збалансована та дієтична кухня у світі. Вибір пісних, проте дуже смачних страв в українців великий. ...
6.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Українська кухня
- це, перш за все, натуральна кухня, до якої входять страви зроблені тільки із продуктів природнього походження. По-друге, це домашня кухня (не фаст-фудна), яка зроблена з тих продуктів, ...
7.
Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... регіонів прийшли решта овочів і злаків. Так традиційна
українська кухня
, що сформувалася у XVII-XIX століттях, створила тисячі різних рецептів і смаків. Зазирнувши у миску з борщем, можна побачити, як ...
8.
Українська хата як священний простір
(Матеріальна культура/Народна архітектура)
Дім, хата - місце того найсокровенішого життя, де сплітаються усі корені буття та квітне родове дерево. Рідна домівка - місце як найбільш радісних так і сумних моментів. Хата в українській традиції ...
9.
Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Українська кухня
- смачна та корисна для здоров'я, славиться давньою історією і різноманітністю. Сотні рецептів відомі далеко за межами України. Сьогодні ми торкнемося що саме їли українці та ...