Четвер
25 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами млинці

Всього знайдено 21 результатів.

Сторінка 1 з 2
1. В Ілові біля печери Рожаниці провели археологічні розкопки
(Матеріальна культура/Святилища і місця сили України)
... ритуали на урожайність. В дари богині Рожаниці приносили: млинці, кашу, хліб, сир, мед, олію, крупу, пироги, нитки, печиво, хутро, вовну, зерно, яйця, молоко.  ...
...  До Зеленосвятських традиційних страв належа­ли, у більшості, такі: Капусняк чи бігос; Печеня; Холодець; Запечені макарони з яйцями, чи вареники або налисники (тонкі млинці з гречаної муки, ...
3. 6 рецептів домашніх пиріжків
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... на 200 градусів до зарум'янювання. Млинці-пиріжечки Інгредієнти: 2 яйця 500 мл. кислого молока (або кефіру) 200 г. сиру будь-якої жирності 1 ч. л. соди 12 ст. л. борошна з гіркою (300 ...
... і, наштрикнувши па свій спис велику купу млинців, хотів було утікати. Це миттєво помітили незрячі і кинулися за злодієм навздогін. Та хоча козак скакав повним ходом, піші сліпці його дуже довго переслідували. ...
5. 12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... всипати борошно, постійно помішуючи. Все ретельно перемішати до тих пір, поки не залишиться грудочок. Перед випіканням додати рослинне масло. Млинці обсмажити на сковороді. На сковороді, ...
6. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... млинців, лемішки тощо. Достаток сала вважався в народі за справжній добробут: «Якби мені паном бути, то я б сало їв і салом закусював». У перших та других стравах разом із свининою використовували також ...
7. Чим корисне кокосове молоко?
(Духовна культура/Знахарство)
... для млинців. Аромат і кокосовий смак отриманих млинців не залишить нікого байдужим. Отож, дбаємо за своїм здоров'ям, просвітлюємось, оздоровлюємось! - Автор: дід Захар - Культурно-історичний портал ...
8. Ще раз про трипільські біноклі
(Праісторія/Трипільська культура)
... вареники, або спекти смачні млинці.  Спробуйте і ви зможете легко у цьому переконатися. Оскільки такі храми мали великі розміри, то там могли зберігати зерно у снопах, а потім можливо роздавати прихожанами, ...
9. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... геть відсутня. Однак, не забуваємо про порції – вони повинні бути дуже помірними. Млинці (налисники) Млинці — страва, з прісного яєчного рідкого тіста на гарячій пательні, змащеній жиром. Млинці ...
10. Українські скоромовки на всі приголосні
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
...  (Х, п, к) - У нашого діда капелюх не по-капелюхівськи. (Х, т) - Хтось хитренький хитрував - нашу хвіртку поламав. (Ц, н) - Напекли млинців, назвали кравців. А кравець за млинці та й побіг у танець! ...
11. Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... заправляли ложкою-другою сметани або вершків, накривали і ставили у тепле місце зсідатися. Годин через 12 ряжанка була готова, тоді її знову охолоджували й уживали до вареників і млинців, оладок і коржів, ...
12. Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... калиною. У недільні та святкові дні у поліських селах пекли млинці з заквашеного гречаного («грецького») або житнього борошна. Їх умочали у розведений молоком сир, сметану або в розтоплений смалець. ...
13. Як правильно приготувати млинці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Навіть по одному і тому ж рецепту у кожної господині млинці виходять різні: свої секрети - нічого не поробиш. Але є загальні вимоги, без виконання яких кожен млинець може бути комом. Дріжджі беремо ...
14. Слов'янський календар: система літочислення, новоліття
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Сонця, млинці. Та сама Масляниця - як свято приходу весни. Випікання тістечок-пташок що символізували весну. Список використаної літератури: Ковальчук Я. Свята на Україні у звичаях та забобонах ...
15. Збір лісових горіхів і ягід в Карпатах
(Духовна культура/Знахарство)
... для випічки млинців, коржів розсипчастого печива. Хлібні вироби з борошном з букових горішків дуже смачні, ніж з чистої пшеничного або житнього борошна, цей рецепт часто використовується в Карпатах. Холодним ...
... пасок, а ще на локшину, "ладки" та інше печиво у святкові дні. Натомість населення Середнього.Подесення вирощувало багато гречки (крім борошна на млинці й крупів на каші, вона давала солому для годівлі ...
17. Кам'яна трилогія: Урич, Бубнище, Стільсько
(Матеріальна культура/Мегаліти Карпат)
... Стародавні жерці могли провадити тут ритуали на урожайність, адже життя тогочасної людини було нерозривно й тісно пов'язано з сільсько-господарськими роботами. В дари Рожаницям приносили: млинці, ...
18. Десна та Подесіння - історичні відомості
(Етнографія/Наддніпрянщина)
... типів важки - у вигляді конуса, кулі чи млинців з отвором. Прикметною рисою юхнівської культури є так звані цеглини - з видовженими кутами. Металевих виробів знайдено мало, і вони не оригінальні. Прикраси ...
19. Обряди пов'язані із вагітністю, пологами і новонародженим
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... було йти з порожніми руками. Тому їй приносили подарунки в основному вироби з тіста – вареники, млинці, налисники, пироги або пампушки, метою яких було сприяти швидшому одужанню породіллі.  Звичай ...
20. Цілющі властивості квашеної капусти
(Духовна культура/Знахарство)
... вона і основа для салатів, притому з усілякими інгредієнтами від овочів до м’яса і риби, для рагу, супів, борщів, , капусняків. Смачними з нею виходять пироги,  вареники і навіть млинці. А капустяний ...