Четвер
18 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами кухня

Всього знайдено 51 результатів.

Сторінка 1 з 3
... не вказують великі ціни на позиції. «Суші Майстер» Японська кухня завжди була в тренді серед гурманів та шанувальників смачної їжі. Але як обрати місце, де можна насправді насолодитися справжніми японськими ...
... свого будинку. Чому суші користуються такою популярністю? Перш ніж перейти до огляду найкращих місць із доставкою суші, давайте розберемося, чому ця японська кухня стала настільки популярною в усьому ...
... создать такое “вкусное” блюдо? Как мы знаем, грузинская кухня при всем богатстве блюд использует простые ингредиенты. Изначально — это еда горцев, которые готовили из того, что Бог послал им в данный ...
... і непересічну особистість. Однією з маловивчених сторінок Тараса Шевченка є народна кухня, а саме - гастрономічні водобання. Тож які страви полюбляв, чим харчувався Тарас? “Голод не знає сорому”, ...
Ці рідкісні книги - чергове свідчення наскільки багатющою є наша українська культура, зокрема народна кухня. Сотні страв і рецептів кулінарного мистецтва, які передавалися з уст в уста не одне покоління, ...
6. Юрій Тис (1904-1994). Підбірка книг.
(Духовна культура/Бібліотека)
... на тлі технологічних новинок та технічних досягнень, як наприклад, механічна кухня, антигравітація, міжконтинентальні магістралі якими автомобілі мчали зі швидкістю понад 300 кілометрів на годину, атомне ...
7. Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
З настанням весни наш організм потребує зелені і вітамінів, а тому ми вирішили зазирнути в скарбничку народної кухні українців та підготували для вас 10 рецептів весняних страв. Суп з петрушки ...
6 жовтня 2020 року відбулося чергове засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України. За підсумками засідання Експертна ...
9. 10 рецептів приготування козацького кулешу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Рецепт справжнього козацького куліша Складники на 10 літрів: Сало – 0,5 кг Свинячий хвіст – 1 шт. Реберця – 1 кг М’ясо – 1кг Морква –  0.5 кг Цибуля –  0,5 кг Вода – 5 ...
10. 12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Поширений міф, що гриби – це лише клітковина і рослинний білок. Це не так. Гриби цінні для імунної системи. Особливо – для тих, хто страждає на різні види алергій.  Гриби містять унікальні ...
11. 5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Опеньки – народна назва їстівних грибів, одних з найбільш поширених в світі. Назва походить від способу в який ростуть ці гриби (величезна кількість видів розростаються на пнях і занепалих деревах). ...
12. Плачинда — традиційна українська випічка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Плачинда - виріб із листкового тіста (переважно прісного), що має плескату форму, з начинкою із сиру, гарбуза тв інш., або без неї; різновид пляцка. Плачинду хтось називає молдавською стравою, хтось ...
13. Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... а також інші овочі. Хорошим гарніром були гречана каша і ріпа. Найбільш поширеними овочевими культурами здавна вважалися редька, капуста, брюква. Давньоруська кухня зберігає сотні рецептів страв ...
14. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... крупники, бабки). Українська кухня і поема "Енеїда" Різноманітність і багатство страв української кухні описав у поемі «Енеїда» великий письменник, знавець народного побуту І.П. Котляревський: Тут ...
15. Рецепт відомого львівського сирника
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Продовжуємо популяризувати галицьку десертну кухню. Сьогодні у нас рецепт найсмачнішого у світі львівського сирника. Буде цікаво для починаючих кулінарів й для тих, хто хоче потішити себе, своїх ...
16. 5 рецептів приготування домашніх кексів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Гарбузові кекси з апельсином та лимоном Інгредієнти: борошно 1 ст. цукор 1 ст. сіль 1/3 ч.л. сода 1/3 ч.л. яйця 2 шт. соняшникова олія 1/2 ст. дрібно натертий гарбуз 2/3 ст. цедра ...
17. ТОП-5 рецептів галицьких холодних зуп
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... цукру, сметани, прокип’ятити і охолодити. При подачі на стіл додати ще сметани. Холодник галицький класичний (З книги Ігоря Лиля та Всеволода Поліщука «Львівська кухня») Треба взяти: 500 грамів телячих ...
18. Закарпатська кухня: гомбовці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
На Закарпатті гомбовці готують майже в кожній хаті. Являють собою десерт із тіста з начинкою. Бувають різних видів. Кажуть, нагадують китайські баодзи. Ґомбовці ідеально підійдуть для тих, хто слідкує ...
19. Рецепт львівської паски
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
Паска по-львівськи, за прадавніми дідівським та бабусиним рецептами. Найсмачніші великодні паски Західної України. Рецепти перевірені не одним поколінням галичан. Львівська паска Тісто: 1 кг борошна ...
20. Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
У цій статті ми поділилися з вами легкими рецептами приготування смачної закуски до домашнього великоднього столу.  Закуска на хлібцях із сьомгою та вершковим сиром слабосолона сьомга або ...