Четвер
25 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами квас

Всього знайдено 50 результатів.

Сторінка 1 з 3
... в Новопетрівському укріпленні, писав у своїх спогадах, що Шевченко “розповідав про своє життя художника в Петербурзі... Це було “перебивання з хліба на квас”... Але були і в нас свята, говорив Шевченко, ...
2. Тарас Шевченко і українська археологія
(Духовна культура/Тарас Шевченко)
... згадує «могилу, оспівану Нємцевичем». Переказ говорить, що «іще до християнства тут поховано княжну Чорну, чи Цорну». У 1872–1873 роках археолог Д. Самоквасов розкопав найбагатше давньоруське поховання ...
3. Літературні часописи Львова: від давнини до сучасности
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
...  У 2000–2009 роках за редакції Надії Мориквас виходив часопис мистецького спрямування «Річ» (нині існує лише в електронному варіанті). Значна частина часопису присвячена літературі. Назву часопису — «Річ» ...
4. ТОП-10 Національних природних парків Українських Карпат
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... України. У 2011 р. на території Національного парку створено єдиний в Україні реабілітаційний центр для бурих ведмедів. З 13 липня 2017 року ділянки НПП «Синевир» Дарвайка, Квасовець, Стримба і Вільшани ...
... по черепу з мог. на Верхній Юрковиці, м. Київ (розкопки Т.В. Кибальчича, 1878 р.). Реконструкція по черепу чоловіка із Переяслав-Заліський, Полтавська губ. (розкопки Д.Я. Самоквасова, 1877 р.) Автор: Т.С. ...
6. Трохи про калину, шипшину і журавлину
(Духовна культура/Знахарство)
... авітамінозу, застудних захворювань та ангіни про журавлину. З неї можна приготувати морси, соки, киселі, квас, чай тощо. Відомий журавлиновий морс готується дуже просто: потрібно мати під рукою лише склянку ...
7. Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... капуста, картопля, гриби, терта квасоля, калина, пшоняна каша, гречана каша із сиром, чорниці, черешні, вишні, товчені груші, товчені сухофрукти, мак, борошно на шкварках і ще багато інших. Суто українські ...
8. Мідь та її користь для здоров'я
(Духовна культура/Знахарство)
... 200-300); Морепродукти (особливо кальмари); Темнозеленисті овочі, гриби, авокадо, сухофрукти; Горіхи: кеш'ю, фундук, бразильські та волоські; Бобові: нут і квасоля; Козиний сир; Соєві продукти ...
9. Козацькі шаблі XVII століття
(Праісторія/Українське козацтво)
... В. Кваснєвича, Е.Г. Аствацатурян та ін. Перш ніж перейти до огляду шабель, якими користувалися козаки, необхідно зрозуміти термін «козацька шабля». Цей термін можна розуміти двояко. З одного боку козацькими ...
10. Обрядовий хліб українців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... – Місяця. Начинкою виступає сир, плоди вишень, полуниць, калини. Готують вареники з яблуками, абрикосами, маком, суницями, капустою, квасолею тощо. Вареники – особлива і дуже смачна страва. Їх готують ...
11. Традиції медоваріння в Україні
(Матеріальна культура/Народні промисли)
... напої, докладні рецепти їх приготування. Загалом же увазі читача пропонується 150 розмаїтих рецептів міцних напоїв і 45 способів приготування пива та квасу». «У багатьох державах, де бджільницький ...
12. Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... на деко. Відправляємо суп в духовку на 3 хв. Цибулевий суп готовий! Квасолевий салат Склад: По 1 склянці вареної квасолі — червоної та білої (можна використовувати лише один вид квасолі, але ...
... тото шо маємо... хоть гірьке, та квасне, тай то ни вічьне... Ой, правда, правда... Анночько. Сказала чєлідь. Тай єли зазиратиу вікна, єк то там надворі? Таже чєс пізний, уже делі перші завліги ближіси... ...
14. Казки гуцулки Параски Горицвіт
(Духовна культура/Видатні українці)
... приходили їжачки-колючки... І ще й досі мелють хто-зна-що? То вже їм усім знати, тай з присмаками харчувати срібними ложечками... з золотистих мисочок – кашки і пиріжок з начинкою і несолодкою і не квасною? ...
15. Декілька рецептів приготування виробів з борошна
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... плотним, непухким. Замість сметани можна добавити квасне молоко, кефір або інший кисломолочний продукт. З цього тіста можна приготувати: Печиво "Косички" Для 900 г печива: Солодке тісто на ...
16. Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... заквашували червоний городній буряк і використовували як його, так і квас. Для смаку додавали сироватку чи маслянку (рідину, яка залишалася після виготовлення сиру й масла), а в особливо ...
17. Словник галицького діалекту
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
...  Карменадлі – відбивні Катериги – холодець Кашкeт (кашкiт) – кепка Каштелян – комендант Квасний – кислий Керунок – напрям Кілішок – скляночка для горілки Кнайпа – бар, кафе, ресторанчик, ...
18. Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Розсоли, морси, кваси, седи, лісові чаї - всі ці назви існують вже кілька століть. Про мед свідчить ще Лаврентіївський літопис, який описує повеління княгині Ольги на приготування меду для древлян. Безалкогольний ...
19. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... житнім солодом, хлібним квасом і ставили на піч у тепле місце для вкисання. Вранці варили у горщику. Готували путрю під час зимових постів. Кваша – страва, схожа на кисіль за консистенцією і технологією ...
20. ТОП-5 рецептів галицьких холодних зуп
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... із книги «Українські страви» Зиновії Клиновецької) З волового м’яса або телятини зварити міцний бульйон, процідити і залити борщем або хлібним квасом, щоб був кислуватим на смак. Окремо зварити кілька ...