Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Четвер 25 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
квас
Всього знайдено 50 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 1 з 3
1.
Улюблені страви і напої Тараса Григоровича Шевченка
(Духовна культура/Тарас Шевченко)
... в Новопетрівському укріпленні, писав у своїх спогадах, що Шевченко “розповідав про своє життя художника в Петербурзі... Це було “перебивання з хліба на
квас
”... Але були і в нас свята, говорив Шевченко, ...
2.
Тарас Шевченко і українська археологія
(Духовна культура/Тарас Шевченко)
... згадує «могилу, оспівану Нємцевичем». Переказ говорить, що «іще до християнства тут поховано княжну Чорну, чи Цорну». У 1872–1873 роках археолог Д. Само
квас
ов розкопав найбагатше давньоруське поховання ...
3.
Літературні часописи Львова: від давнини до сучасности
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... У 2000–2009 роках за редакції Надії Мори
квас
виходив часопис мистецького спрямування «Річ» (нині існує лише в електронному варіанті). Значна частина часопису присвячена літературі. Назву часопису — «Річ» ...
4.
ТОП-10 Національних природних парків Українських Карпат
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... України. У 2011 р. на території Національного парку створено єдиний в Україні реабілітаційний центр для бурих ведмедів. З 13 липня 2017 року ділянки НПП «Синевир» Дарвайка,
Квас
овець, Стримба і Вільшани ...
5.
Антропологічний склад населення Давньої Русі
(Етногенез/Антропологія)
... по черепу з мог. на Верхній Юрковиці, м. Київ (розкопки Т.В. Кибальчича, 1878 р.). Реконструкція по черепу чоловіка із Переяслав-Заліський, Полтавська губ. (розкопки Д.Я. Само
квас
ова, 1877 р.) Автор: Т.С. ...
6.
Трохи про калину, шипшину і журавлину
(Духовна культура/Знахарство)
... авітамінозу, застудних захворювань та ангіни про журавлину. З неї можна приготувати морси, соки, киселі,
квас
, чай тощо. Відомий журавлиновий морс готується дуже просто: потрібно мати під рукою лише склянку ...
7.
Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... капуста, картопля, гриби, терта
квас
оля, калина, пшоняна каша, гречана каша із сиром, чорниці, черешні, вишні, товчені груші, товчені сухофрукти, мак, борошно на шкварках і ще багато інших. Суто українські ...
8.
Мідь та її користь для здоров'я
(Духовна культура/Знахарство)
... 200-300); Морепродукти (особливо кальмари); Темнозеленисті овочі, гриби, авокадо, сухофрукти; Горіхи: кеш'ю, фундук, бразильські та волоські; Бобові: нут і
квас
оля; Козиний сир; Соєві продукти ...
9.
Козацькі шаблі XVII століття
(Праісторія/Українське козацтво)
... В.
Квас
нєвича, Е.Г. Аствацатурян та ін. Перш ніж перейти до огляду шабель, якими користувалися козаки, необхідно зрозуміти термін «козацька шабля». Цей термін можна розуміти двояко. З одного боку козацькими ...
10.
Обрядовий хліб українців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... – Місяця. Начинкою виступає сир, плоди вишень, полуниць, калини. Готують вареники з яблуками, абрикосами, маком, суницями, капустою,
квас
олею тощо. Вареники – особлива і дуже смачна страва. Їх готують ...
11.
Традиції медоваріння в Україні
(Матеріальна культура/Народні промисли)
... напої, докладні рецепти їх приготування. Загалом же увазі читача пропонується 150 розмаїтих рецептів міцних напоїв і 45 способів приготування пива та
квас
у». «У багатьох державах, де бджільницький ...
12.
Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... на деко. Відправляємо суп в духовку на 3 хв. Цибулевий суп готовий!
Квас
олевий салат Склад: По 1 склянці вареної
квас
олі — червоної та білої (можна використовувати лише один вид
квас
олі, але ...
13.
Параска Горицвіт - Побут та традиції Гуцульщини (1987)
(Етнографія/Гуцульщина)
... тото шо маємо... хоть гірьке, та
квас
не, тай то ни вічьне... Ой, правда, правда... Анночько. Сказала чєлідь. Тай єли зазиратиу вікна, єк то там надворі? Таже чєс пізний, уже делі перші завліги ближіси... ...
14.
Казки гуцулки Параски Горицвіт
(Духовна культура/Видатні українці)
... приходили їжачки-колючки... І ще й досі мелють хто-зна-що? То вже їм усім знати, тай з присмаками харчувати срібними ложечками... з золотистих мисочок – кашки і пиріжок з начинкою і несолодкою і не
квас
ною? ...
15.
Декілька рецептів приготування виробів з борошна
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... плотним, непухким. Замість сметани можна добавити
квас
не молоко, кефір або інший кисломолочний продукт. З цього тіста можна приготувати: Печиво "Косички" Для 900 г печива: Солодке тісто на ...
16.
Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... заквашували червоний городній буряк і використовували як його, так і
квас
. Для смаку додавали сироватку чи маслянку (рідину, яка залишалася після виготовлення сиру й масла), а в особливо ...
17.
Словник галицького діалекту
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
... Карменадлі – відбивні Катериги – холодець Кашкeт (кашкiт) – кепка Каштелян – комендант
Квас
ний – кислий Керунок – напрям Кілішок – скляночка для горілки Кнайпа – бар, кафе, ресторанчик, ...
18.
Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Розсоли, морси,
квас
и, седи, лісові чаї - всі ці назви існують вже кілька століть. Про мед свідчить ще Лаврентіївський літопис, який описує повеління княгині Ольги на приготування меду для древлян. Безалкогольний ...
19.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... житнім солодом, хлібним
квас
ом і ставили на піч у тепле місце для вкисання. Вранці варили у горщику. Готували путрю під час зимових постів. Кваша – страва, схожа на кисіль за консистенцією і технологією ...
20.
ТОП-5 рецептів галицьких холодних зуп
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... із книги «Українські страви» Зиновії Клиновецької) З волового м’яса або телятини зварити міцний бульйон, процідити і залити борщем або хлібним
квас
ом, щоб був кислуватим на смак. Окремо зварити кілька ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»