Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Субота 20 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
десерт
Всього знайдено 29 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 1 з 2
1.
Як запобігти пригоранню паски: перевірені поради
(Світ/Різне)
Паска - це смачний та пишний
десерт
, але іноді випікаючи його вдома, можна стикнутися з проблемою пригорання. Щоб уникнути таких неприємностей та зробити вашу паску ідеальною, ось декілька перевірених ...
2.
30 простих страв при гастриті
(Духовна культура/Знахарство)
... - 50 г. Яблучний кисіль, як і інші, при гастриті не просто дозволяють, він корисний. Покращує моторику, втамовує голод. Багатий на залізо, калій і магній, майже
десерт
, але без цукру. Очистіть яблука ...
3.
Чим корисний кавун? Список цілющих властивостей.
(Духовна культура/Знахарство)
... тракту. Особливо це стосується періоду загострення хвороб. При гастриті найкраще вживати його маленькими порцями в якості
десерт
у після основної їжі, тому що він, як і будь-який інший фрукт або ягода, ...
4.
Чим корисна ожина?
(Духовна культура/Знахарство)
...
десерт
ів. Цікаві факти про ожину Ожина малокалорійна: в 100 грамах ягід міститься лише 43 ккал. Людям з проблемами шлунку краще вживати ожиновий сік. Існує чимало сортів ожини. Ця рослина цінується ...
5.
Могила Івана Сірка: історія, міфи, дослідження
(Праісторія/Українське козацтво)
... смакоту, Пільна ягода стане
десерт
ом і перед обідом, бувало…. З іменем Івана Сірка народна традиція вперто пов’язує знаменитого «Листа запорозьких козаків до турецького султана», де з неперевершеними ...
6.
Цілющість аґрусу: користь для здоров'я
(Духовна культура/Знахарство)
... містять 6—12 % цукрів, вітаміни А, В і С. З зелених і напівстиглих ягід виготовляють компоти і варення; стиглі ягоди — добрий
десерт
і сировина для виробництва мармеладу, соків, вин, начинок для цукерок ...
7.
Кульбаба та кропива — смачне весняне диво
(Духовна культура/Знахарство)
... - для лікування, або додають в чай та
десерт
и для смаку. Квіти теж можна їсти. Такий еліксир корисно вживати при підвищуваній втомлюваності, порушеннях сну, неврозах, для покращення пам'яті, дял підтримки ...
8.
5 простих і смачних рецептів з айвою
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...
десерт
у. Ми підшукали для вас декілька корисних, цікавих і простих рецептів приготування айви. Шарлотка з айви Вам знадобиться: Айва - 2 шт Мука пшенична - 150-170 г Яйця курячі - 4 шт ...
9.
Словник галицького діалекту
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
... – рушниця Ксьондз – священик Кумпель – товариш КУтатиси – годувати, прибирати за тваринами Kуфер – деревяна скриня Куцати – блювати, ригати Куця – свиня Летовище – аеропорт Лєгуміна –
десерт
, ...
10.
Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... їх з вівса і гороху. Як
десерт
здавна готуються різноманітні сирні маси. Такі страви особливо смачні з медом, фруктами, варенням. Пряники на Русі дарували рідним і знайомим в дні іменин і в свята. При ...
11.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... називався дутель. «З’їсти дутеля» означало померти наглою смертю. З ягід і фруктів варили кисіль (крохналь) – солодку страву, яку подавали на
десерт
. Для приготування фруктових квасів використовувалися ...
12.
Рецепт відомого львівського сирника
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Продовжуємо популяризувати галицьку
десерт
ну кухню. Сьогодні у нас рецепт найсмачнішого у світі львівського сирника. Буде цікаво для починаючих кулінарів й для тих, хто хоче потішити себе, своїх ...
13.
Закарпатська кухня: гомбовці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
На Закарпатті гомбовці готують майже в кожній хаті. Являють собою
десерт
із тіста з начинкою. Бувають різних видів. Кажуть, нагадують китайські баодзи. Ґомбовці ідеально підійдуть для тих, хто слідкує ...
14.
Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... риби, до горохового пюре, відварної цвітної капусти, присмачують макарони і піццу, а також фруктові салати на
десерт
. Рута садова Відома з давніх часів. Її сіро-зелене листя, а також насіння використовували ...
15.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... холодець з морепродуктів, овочів, риби і навіть
десерт
ний - з шоколаду, фруктів і кави. Українські вареники Вареники - українська національна страва у вигляді відвареного прісного тіста і начинки з ...
16.
Гастрономічна карта України
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в горщиках із картоплі, квашеної капусти та м’яса. А на
десерт
– пиріжки з калиною, адже регіон багатий на ягоди. На Сумщині також полюбляють печеню, але тут з картоплею закладається і м’ясо, і печінка. ...
17.
Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... попередниць приблизно так само, як і справжній гарячий глінтвейн від порошкового або закупореного у пет-тару. Напій пили чашками або великими кухлями, подаючи наприкінці застілля разом із
десерт
ом. Порції ...
18.
Як вивести слиз із організму?
(Духовна культура/Знахарство)
... Промивання кишечника за допомогою сучасної апаратури досить дороге, вимагає часу і порушує мікрофлору кишечника. Застосування по 1-2
десерт
них ложок борошна з насіння льону дозволяє протягом двох-трьох ...
19.
Що їли українці до появи картоплі?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... м’ясо і сало. Також як приправу використовували зелень: листя кульбаби, бурякове листя, кропиву і лободу. А ось салати українцям були незнайомі.
ДЕСЕРТ
И
Десерт
ом зазвичай служили різні киселеподібні ...
20.
Юрій Мицик. Отаман Іван Сірко
(Праісторія/Українське козацтво)
... серце охолоджувати, сухар - за пряник, толокно - за торт, дика грушка, водяні горіхи та польова вода - за
десерт
". Подальша характеристика Сірка в поемі дедалі більше нагадує легендарного характерника ...
«
Початок
Попередня
1
2
Наступна
Кінець
»