Субота
20 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами десерт

Всього знайдено 29 результатів.

Сторінка 1 з 2
Паска - це смачний та пишний десерт, але іноді випікаючи його вдома, можна стикнутися з проблемою пригорання. Щоб уникнути таких неприємностей та зробити вашу паску ідеальною, ось декілька перевірених ...
2. 30 простих страв при гастриті
(Духовна культура/Знахарство)
... - 50 г. Яблучний кисіль, як і інші, при гастриті не просто дозволяють, він корисний. Покращує моторику, втамовує голод. Багатий на залізо, калій і магній, майже десерт, але без цукру. Очистіть яблука ...
... тракту. Особливо це стосується періоду загострення хвороб. При гастриті найкраще вживати його маленькими порцями в якості десерту після основної їжі, тому що він, як і будь-який інший фрукт або ягода, ...
4. Чим корисна ожина?
(Духовна культура/Знахарство)
... десертів. Цікаві факти про ожину Ожина малокалорійна: в 100 грамах ягід міститься лише 43 ккал. Людям з проблемами шлунку краще вживати ожиновий сік. Існує чимало сортів ожини. Ця рослина цінується ...
5. Могила Івана Сірка: історія, міфи, дослідження
(Праісторія/Українське козацтво)
... смакоту, Пільна ягода стане десертом і перед обідом, бувало…. З іменем Івана Сірка народна традиція вперто пов’язує знаменитого «Листа запорозьких козаків до турецького султана», де з неперевершеними ...
6. Цілющість аґрусу: користь для здоров'я
(Духовна культура/Знахарство)
... містять 6—12 % цукрів, вітаміни А, В і С. З зелених і напівстиглих ягід виготовляють компоти і варення; стиглі ягоди — добрий десерт і сировина для виробництва мармеладу, соків, вин, начинок для цукерок ...
7. Кульбаба та кропива — смачне весняне диво
(Духовна культура/Знахарство)
... - для лікування, або додають в чай та десерти для смаку. Квіти теж можна їсти. Такий еліксир корисно вживати при підвищуваній втомлюваності, порушеннях сну, неврозах, для покращення пам'яті, дял підтримки ...
8. 5 простих і смачних рецептів з айвою
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... десерту. Ми підшукали для вас декілька корисних, цікавих і простих рецептів приготування айви. Шарлотка з айви Вам знадобиться: Айва - 2 шт Мука пшенична - 150-170 г Яйця курячі - 4 шт ...
9. Словник галицького діалекту
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
... – рушниця Ксьондз – священик Кумпель – товариш КУтатиси – годувати, прибирати за тваринами Kуфер – деревяна скриня Куцати – блювати, ригати Куця – свиня Летовище – аеропорт Лєгуміна – десерт, ...
10. Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... їх з вівса і гороху. Як десерт здавна готуються різноманітні сирні маси. Такі страви особливо смачні з медом, фруктами, варенням. Пряники на Русі дарували рідним і знайомим в дні іменин і в свята. При ...
11. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... називався дутель. «З’їсти дутеля» означало померти наглою смертю. З ягід і фруктів варили кисіль (крохналь) – солодку страву, яку подавали на десерт. Для приготування фруктових квасів використовувалися ...
12. Рецепт відомого львівського сирника
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Продовжуємо популяризувати галицьку десертну кухню. Сьогодні у нас рецепт найсмачнішого у світі львівського сирника. Буде цікаво для починаючих кулінарів й для тих, хто хоче потішити себе, своїх ...
13. Закарпатська кухня: гомбовці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
На Закарпатті гомбовці готують майже в кожній хаті. Являють собою десерт із тіста з начинкою. Бувають різних видів. Кажуть, нагадують китайські баодзи. Ґомбовці ідеально підійдуть для тих, хто слідкує ...
14. Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... риби, до горохового пюре, відварної цвітної капусти, присмачують макарони і піццу, а також фруктові салати на десерт. Рута садова Відома з давніх часів. Її сіро-зелене листя, а також насіння використовували ...
15. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... холодець з морепродуктів, овочів, риби і навіть десертний - з шоколаду, фруктів і кави. Українські вареники Вареники - українська національна страва у вигляді відвареного прісного тіста і начинки з ...
16. Гастрономічна карта України
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в горщиках із картоплі, квашеної капусти та м’яса. А на десерт – пиріжки з калиною, адже регіон багатий на ягоди. На Сумщині також полюбляють печеню, але тут з картоплею закладається і м’ясо, і печінка. ...
17. Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... попередниць приблизно так само, як і справжній гарячий глінтвейн від порошкового або закупореного у пет-тару. Напій пили чашками або великими кухлями, подаючи наприкінці застілля разом із десертом. Порції ...
18. Як вивести слиз із організму?
(Духовна культура/Знахарство)
... Промивання кишечника за допомогою сучасної апаратури досить дороге, вимагає часу і порушує мікрофлору кишечника. Застосування по 1-2 десертних ложок борошна з насіння льону дозволяє протягом двох-трьох ...
19. Що їли українці до появи картоплі?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... м’ясо і сало. Також як приправу використовували зелень: листя кульбаби, бурякове листя, кропиву і лободу. А ось салати українцям були незнайомі. ДЕСЕРТИ  Десертом зазвичай служили різні киселеподібні ...
20. Юрій Мицик. Отаман Іван Сірко
(Праісторія/Українське козацтво)
... серце охолоджувати, сухар - за пряник, толокно - за торт, дика грушка, водяні горіхи та польова вода - за десерт". Подальша характеристика Сірка в поемі дедалі більше нагадує легендарного характерника ...