Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Середа 24 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
бринза
Всього знайдено 8 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
1.
Чим корисна ожина?
(Духовна культура/Знахарство)
... Салат з ожиною та печеним буряком Інгредієнти (на чотири порції): буряк запечений – 400 г
бринза
– 100 г ожина свіжа – 470 г цибуля ріпчаста – 1 головка шпинат – 150 г грінки – за бажанням ...
2.
Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... роду. Під час жнив прадавні українці їли вареники як ритуальну страву. Розмаїття начинок для вареників багато століть зберігає за цією стравою неповторність смаку: сир (
бринза
), варена чи смажена ...
3.
12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... бануша служать кукурудзяне борошно, сметана чи вершки та полонинська
бринза
. Додавання апетитної смажки з копченого сала робить страву ще смачнішою. В приготуванні наїдку є низка тонкощів-хитрощів. ...
4.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в яке загортається найрізноманітніша начинка: варена картопля, тушкована свіжа чи квашена капуста, відварені гриби, вурда, квасоля, солодкий чи солоний сир,
бринза
, пшоняна чи гречана каша, шпинат, цибуля, ...
5.
Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... дні споживали коров'яче молоко (солодке й кисле) і молочні продукти (сир, сметану, зрідка - масло). У карпатському регіоні був поширений овечий сир — «будз», «буц» та овеча
бринза
(«бриндза»). ...
6.
Трохи про бойківську кухню
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... скотоводи, то славилися різними сирами: саламаха, скажений сир,
бринза
, гомульки, згливілий сир, мандрик, вурда та лютий сир. А хто з вас пробував коластру заварену на цукрі? До густих, як і рідких страв, ...
7.
Лексика пастухування
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
... [ЕСУМ І, 243]), струнґа– ‘загорода для доїння овець’ (рум. str?ng? ‘тс.’, алб. Strungа – ‘загін для доїння овець (кіз)), бриндз’а– ‘солений овечий сир’ (рум. br?z? ‘
бринза
, сир’, молд. брынзы ‘тс.’ [Кобил., ...
8.
Гуцульська бринза
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Бринза
або бриндза (польск. bryndza, чех. brynza, слвц. bryndza) - овечий сир. Слово "
бринза
" існує також в румунській мові, де воно однак означає сир взагалі. Згадується в літописах під 1370 роком ...