Четвер
25 квіт., 2024
     

Ukrainian English

Українців просять бути пильними: орудують псевдоконтролери електроенергії

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 1

posvidchennya-kontroller-svitla

На Прикарпатті та інших містах України почали надходити повідомлення про підозрілих осіб, котрі представляються "контролерами світла". Деякі постачальники на період воєнного стану в Україні офіційно заявили, що ведуться планові роботи, а тому обхід контролерів для зняття показів лічильника тимчасово може не проводитись. Отже, що взагалі робити в таких випадках?


Найперша порада: ніколи просто так сторонніх осіб до своїх осель і на свою територію не впускати (!).

Друга порада: якщо стороння особа назвалася працівником обленерго або іншої служби – попросіть показати посвідчення працівника установи та назвати прізвище.

— Чи зобов'язаний контролер пред’явити посвідчення по першій вимозі?

Так, зобов’язаний. Ба більше – повинен завжди мати його при собі. Це документ встановленого зразка, з якого можна дізнатися прізвище, ім’я, по батькові, фото працівника та його посаду. Посвідчення обов’язково повинно мати номер, термін дії, назву структурного підрозділу, печатку та логотип підприємства.

Додатково, щоби переконатися, що така особа є працівником обленерго, можна зателефонувати на номер кол-центру.

До початку огляду лічильника контролер має відрекомендуватися та пояснити мету свого приходу.

Нерідко під виглядом контролерів, інспекторів чи працівників інших служб до вас можуть навітатися звичайнісінькі шахраї.

— Чи можуть вимкнути світло через недопуск контролера?

Відключенню від електричної енергії має передувати складення Акту про недопуск представника оператора системи розподілу до приладів обліку та письмове попередження про припинення електропостачання. Споживач зобов’язаний вчасно надавати покази та доступ до електроприладу для технічної перевірки приладу і зчитування показів лічильника.

Нагадаємо, СБУ створила чат-бот для повідомлень про пересування ворога та диверсантів: https://t.me/stop_russian_war_bot

- Культурно-історичний, просвітницький портал "Спадщина Предків"


Долучайтесь до спільноти та діліться публікацією у соцмережах:

Підписатися на Twitter та Viber