Четвер
25 квіт., 2024
     

Ukrainian English

У 2022 році на Місяць відправлять прапор України

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 2

Україна у 2022 році полетить в космос

Як повідомляє "Радіо Свобода", цей політ буде першою місією на супутник Землі за участю України. Цікаво, що прапор надрукують на 3D-принтері з українського титану. Космічну місію реалізує британська компанія Spacebit.

spacebit-logo

Українське підприємство ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова, яке входить до складу "Укроборонпрому", займеться перевіркою обладнання для польоту та виготовленням сучасних деталей для обладнання місяцеходу. За словами директорки з розвитку «Меридіану» Ольги Руденко, на Місяць відправлять обладнання для дослідження ґрунту, випробування технології відбору зразків, збирання інформації про теплові властивості та магнітне поле тощо. Вона зазначила, що спочатку вантаж потрапить до великого кратера Lacus Mortis на ближній стороні Місяця, а згодом – до темної плями Oceanus Procellarum на поверхні небесного тіла.

ukraina-kosmos

Повідомляється, що датчики, вироблені на українських підприємствах, збиратимуть інформацію про радіаційний фон, а спеціальна камера транслюватиме відеострім з поверхні, всі отримані дані будуть доступні українським науковцям для розвитку космічних програм.

Місія є частиною програми NASA CLPS (Commercial Lunar Payload Services) – комерційної програми обслуговування вантажів на місяці.


Долучайтесь до спільноти та діліться публікацією у соцмережах:

Підписатися на Twitter та Viber