Вівторок
23 квіт., 2024
     

Ukrainian English

Посол України в ООН пропонує офіційно називати росію Московією

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 2

rosia-moscovia-moskovshchyna

Посол України в ООН Сергій Олегович Кислиця запропонував на офіційному рівні ухвалити закон, який дає право Україні офіційно називати Росію Московією, тобто повернути їй історичну назву. Таку пропозицію він висловив у своєму Твіттері:

«Візьмемо Magyarország Угорщина (Укр); Hungary (Eng); Ungarn (Ger); Węgry (PL); Österreich — Austria (Eng); Rakúsko (Slovak) одним словом, хто як хоче так і називає. То що нам — КМУ, ВРУ — заважає повернути Московії її історичну назву. Нинішня все одне вкрадена. Чи ви підтримуєте?».

sergiy-kyslycia-twitter

Сергій Кислиця також створив публічне опитування. Більшість користувачів вже висловилися "ЗА". Така ініціатива є слушною, адже назви "Московія", "Московщина", "Московська держава", "Московське царство", "Московське князівство" фігурують у всіх історичних документах та мапах європейських картографів по відношенню до території сучасної росії. Ухвалення закону може відновити історичну справедливість, покласти край різній плутанині та маніпуляціям рф довколи назви "Русь" та її спадщини.

У грудні 2021-го депутати Рівненської та Львівської облрад вже зверталися до президента Володимира Зеленського з пропозицією офіційно використати в Україні назву "Московія" для росії:

"300 років тому, після низки перемог над Швецією й укладання Ніштадського мирного договору, 22 жовтня 1721 року Петро I перейменував Московське царство на Росію, а себе проголосив імператором. На картах та атласах XV, XVI і навіть XVIII століття не відображено країну як Росія, лише як Московія. Московська держава повсюдно іменувалася як Московія, Московитія, а іноді навіть Тартарія" , – сказано у тексті звернення львівських депутатів.

На даний момент українці вже створили петицію, де кожен може проголосувати за ініціативу.

petyciya-povernuty-istporychnu-nazvu-moscovii

© Портал SPADOK.ORG.UA


Долучайтесь до спільноти та діліться публікацією у соцмережах:

Підписатися на Twitter та Viber