Середа
24 квіт., 2024
     

Ukrainian English

Хакери «Anonymous» оголосили РФ кібер-війну

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 2

anonymous-bg

У Твіттері, на сторінках всесвітньовідомої хакерської організації "Anonymous", з'явилися повідомлення про початок спецоперації на підтримку України. На думку деяких експертів, хакери відкрили таким чином другий (віртуальний) фронт, до якого приєдналися і ряд інших серйозних "гравців". Фактично було розпочато масштабну кібер-війну проти Росії у відповідь на її агресію.

Довідка: Anonymous (з англ. "безосібний", тобто "анонімний") - неофіційне міжнародне інтернет-об'єднання хакерів, IT-активістів, спеціалістів з кібер- та інформаційної безпеки, правозахисників, громадських діячів, журналістів. У групи немає лідерів, вона являє собою колективний децентралізований "інтернет-організм". Основним завданням спільноти є - забезпечити свободу слова й захист персональних даних в інтернеті, не дати злочинним режимам і структурам паразитувати на простому населенні, маніпулювати людьми, вести пропаганду війни, насильства, брехні. Достеменно невідомо як та ким ця група була створена, однак її згуртованість, боєздатність та ефективність неодноразово була продемонстрована світу. Зокрема, у 2021 році хакери зробили серйозне попередження Ілону Маску, коли той, на їх думку, почав маніпулювати криптовалютою.

Станом на 12:32 25.02.2022 "Anonymous" заявили про недоступність сайту російської пропаганди "RT News":

Також значні перебої проглядалися в роботі держресурсів РФ. Загалом, провідні фахівці з кібербезпеки відзначають, що хакери являють собою серйозну загрозу для Росії, що може потягнути за собою жахливі наслідки для неї. Вони стверджують, що "Anonymous" просто так не зупиняться і будуть цілеспрямовано штурмувати ІТ-інфраструктуру РФ, допоки Путін не дасть наказ відступити та зупинити абсолютно необґрунтовану і кровопролитну війну проти України.

- Культурно-історичний портал "Спадщина Предків"


Долучайтесь до спільноти та діліться публікацією у соцмережах:

Підписатися на Twitter та Viber